Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, May 28, 2010

Sinetron: Benci bilang cinta di Astro

Assalamualaikum dan salam semua...

Semoga hari-hari mu sentiasa ceria dan bahagia selalu...Dan tak lupa juga..Hari ini hari cuti kan...So, kita enjoy...Hehehe..Tapi tak leh selalu enjoy sebab banyak kije yang mendatang...Tapi hari ini nak rileks sedikit..Hehehe...

Lepas habis cerita Adamaya kat tv3 tu, mula la mencari-cari cerita apa la lepas ini yang best...Aaii, aku ni, kije tengok cite plak..hehehe..Suka tengok cite yang menghiburkan hati dan boleh bergelak ketawa...Dan sekarang ni aku layan plak sinetron "Benci Bilang Cinta"...lalala...Bagi aku memang best cerita ni...Kelakar dan menghiburkan...Nak-nak lagi dari pelakon yang comel ni iaitu Marshanda....


Sebelum ni kan kalau dia berlakon, sumenya yang sedey-sedey, ayu, sopan, dan dia juga pernah memainkan watak 'selalu sakit'...Tapi kali ini watak dia memang sangat-sangat berbeza....Kadang-kadang tengok cite ni ala-ala Full House plak..Cite korea tu...Tapi aku ada men'google', dan ada yang kata cite ni ala-ala 'Princess Hour'...Tapi aku tak pernah lagi tengok cite tu...Dan boleh juga cite ni dikatakan ala-ala Meteor Garden gitu...Sinopsis dia macam ala-ala cerita tu la...Yang si Hero ni kaya, ego dan ramai peminat, dan kena kawin si perempuan yang miskin...Ha..Jom la tengok kalau tak percaya..Biasa nya, kalu aku kata best, memang best la...hehehehe...Kiranya citer ni baru je tayang tau...Hero nya pun hensem...lalalala....Jom layan...

p/s: Layan cerita sambil buat kije..Ok tak..hehehe....Zaasssss....

18 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

aku pn suka gila tgk crita neyh..
huhuhuh...
best!!
lucu

maCy said...

sronoknye kalu duk umah. ley tengok cte.. t sis bagi sinopsis tiap kali pas tgk ea..hihi

MiSs TOrA said...

ketinggalan lgi ye tora..x penah nengok pn..jarang sgt nengok tv skrg ni..ish3..xpe nti tora nk tgk la cite ni ;p

Lelord said...

cumelkan marshanda nih

sarah shafie said...

tipu wt keje..lyan time tgk blog ye..wahaha..

M a W a D D a H said...

adreynieelisya: panjangnye nama die...hehehe...best kan dia..dan sangat la lucu dan cute... :)


macy: duk umah sewa lagipun...hehehe..ha..sinopsis? hehe..bila tgk lagi best dari baca..hehehe..meh dtg umah adah..hihi


miss tora: hehe..gud 3x..best citer nie...jom tengok...


lelord: ak ah..cumel dan cute...


sarah: kije gak la tu..kakakaka

Syafrizal said...

tak abis2 hehhe

NaNaJoe said...

nana ade tgok kejap2 jew cita ni, mcm best jew.hehehe~ but xdpt layan btol2~~ :((

ice juliette said...

suke cte ni gak..
cte ni cam ikut cte princess hour..
huhu..

M a W a D D a H said...

syafrizal: hehehehe

nanajoe: nana kena layan betul2..best citer ni..hehehe

ice juliette: sama la..kite pun suka gak...tapi tu la..saya tak tengok lagi citer princess hour tu..huhu

LaNuNsepet said...

org takda tv dtg komen..
so no komen... he3

Jieda said...

sama la..akak pun minat giler kat citer ni.skang ni balik kerja je cepat2 bukak astro ria ni.rugi ooo kalau terlepas walaupun satu episod

wadud@duad said...

wah.. macam best, tapi kat Aceh mana ada masuk siaran macam tuh.. waaa

Yuni Aisyah said...

cter tu best la..yuni pon layan..hehe
suke la tgk marshanda tu berlakon..n baim wong kat dlm tu hot gler..haha

A-Y-I-E said...

fuhhh cun nya awek ni...

btw saya minta maaf sebab saya tak tahu nak komen apa di entri ini kerana saya jarang tengok televisyen... huuhuh

sweeTSour said...

adah sgt suka tgk cerita ini..haha keyyah pn suka juga..wakaka

M a W a D D a H said...

lanunsepet: kesian kt die xde tv..meh r dtg umah...kekeke

jieda: eh, sama la kak..hehe..rugi lak kalu terlepas 1 episod...lalala

wadud@duad: lorr..kesiannye die..meh terbang balik malaysia..hehe

yuni: kekeke..baim wong hensem kan..hehe..tp ego..lalala...marshanda nmpk lagi cute bile berlakon citer ni...

ayie: hehehe..its ok...

sweetsour: keyyah pun sama..kakaka..jom layan..

Cody said...

Pernah suka tak marshanda. Sejak mengadap sinetron asyik muka dia je pastu episod berjuta-juta, lama2 naik jemu

Related Posts with Thumbnails