Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, May 18, 2010

Orang Hebat....


Assalamualaikum dan salam semua...

Salam pagi....Aku selalu dikelilingi orang yang hebat...Dan aku mula terfikir bahawa...Eh, aku ni hebat ker? Bagus ker aku? Mampu kah aku setanding dan duduk bersama-sama orang yang hebat...Bukan setakat duduk, malahan berdiri bersama-sama orang yang hebat...

Siapakah orang yang hebat nie?? Mesti korang mula berfikir yang orang hebat ni contohnya in education, para-para professor, lecturer, saintis, doktor, ahli-ahli cendiakawan, engineer, guru besar...Dan lain-lain lagi...

Tapi mungkin yang tak perasan, orang yang hebat juga hebat dalam mengemas rumah, membebel, nelayan, pesawah padi, penoreh getah, menyapu sampah, mengemas rumah, memasak...Dan lain-lain lagi yang tak mampu aku nak tulis lagi..Sebab terlalu banyak...

Dan juga maybe hebat tu boleh gak diletakkan oleh orang yang hebat dalam mengambil dadah, mencuri, merompak, merogol...Fuhh..banyak benor yang negatif...Hebat yang membawa ke arah negatif ni, memang merosakkan diri sendiri dan juga orang lain....Sedar lah wahai mereka-mereka ini...Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua...Hebat dalam benda-benda ni memang habis la...

Dan di sini aku nak bagitau lagi orang yang hebat dalam adobe photoshop ni ialah cik Keyyah...Sebab...Sebab...Dia berjaya buat watermark untuk aku...lalalala...aku memang tak reti nak ber adobe photoshop ni...Lagipun xder basic...Thanks Keyyah...Jom tengok watermark aku..Hehehe...


Cantik tak? Hebat tak orang yang hebat ini....Hehehe

Dapatkah aku menjadi orang yang HEBAT....Mungkin aku tak hebat dalam ber adobe photoshop...Tapi mula tertanya-tanya...Aku hebat dari segi apa...Muahahaha...

p/s: Aku suka tengok orang yang HEBAT...Orang yang hebat dan rajin..Kalau setakat hebat jer, tapi tak rajin, camne tu...Tapi kebanyakan orang yang hebat adalah rajin...Kalau hebat, tapi malas......Mampukah dia dikategorikan sebagai hebat...Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih....Yang penting adalah RAJIN...Ayah ku selalu berkata, tak kisah lah buat pape pun, asalkan RAJIN...

Renung-renung kan dan selamat beramal....Lalalala....

17 comments:

DALILA MISMAN said...

mawaddah HEBAT membebel...

keyyah hebat ber adobe photoshop

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~

aku dalam kategori hebat tak ea? haha..

lawa la keyyah buat. boleh buatkan utk asada skali x? heee =P

sweeTSour said...

uik mana da hebat.sy budak br blaja r.. org diluar sana lg hebat hebat loo...hohoho.. Tp Adah hebat jugak...

Syikin said...

aku pun nk jd org hebat gak la..tp lum tercapai lg..

Shamrin Mat Janih said...

"ORANG HEBAT". Tajuk yg menarik. Pasal aku pun disekelilingi org2 hebat seperti Professor, lecturer dan Saintis.

Namun, oleh kebanyakan dari kita adalah bukan tergolong dari kalangan org2 yg HEBAT, maka kita hendaklah berusaha secara luar biasa untuk menjadi hebat

(p/s: HEBAT dlm erti kata HEBAT berbentuk kebaikan).

sarah shafie said...

aku cm tau je sape buat watermark n..hebat tul..

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... cantik~ sis pon x reti nak guna photoshop~

M a W a D D a H said...

Dalila: wahahaha...membebel yang membina takpe..jangan membinasa...

wahh..dasat tul puitis aku...sila jangan jeles...

keyyah memang hebat..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: ko erk...eh ko hebat ker?? hahahaha...yer aku dapat detect ko hebat kat mane...ko hebat sebab ada sifat 'xmo mudah mengalah'..kan..kan..hebat tak aku teka...hehe

kalau buat tuk asada, kena ada bayaran la..hehehe

M a W a D D a H said...

syikin: ko hebat jugak kin...ko cuma tak sedar jer kat mana..tapi kalau dapat finish your work and study, memang lagi hebat...im salute..


sweetsour: ko memang hebat..nati ramai orang beratur mitak sign...hehehe...aku hebat? ermm..hahaha

M a W a D D a H said...

shamrin: ya..you are right...kalau kita nampak orang tu hebat, dia memang hebat..dan tanpa kita sedari diri kita sendiri pun hebat sebenarnya...kan..kan...(hebat yang baik-baik aje k)..hehehe

sarah: ya..i know u know...hehehe

nafira: adah pun sama..hehehe

DALILA MISMAN said...

dah2 mawaddah sengal, pergi sembahyang lekas...jom pergi celcom,jom...hehe

Nazz@Purple said...

ade gambo pakai tudung purple..dah boleh join contest nazz nie..

wadud@duad said...

bagi sya hebatnya seseorang tuh terletak pada keikhlasan. contoh dia hebat pasal computer,dia akan jadik hebat kalau dia buat computer tu ngan ikhlas,walaupun orang xnampak,lama kelamaan keikhlasan tu pasti akan terlihat :-) keikhlasan yang sempurna adalah keikhlasan yang tidak terungkap :-)

hani said...

adah org2 hebat mmg rajin dia org tak pernah mgalah..akak mmg suka dampingi dia org..dia org akan ajar kta jadi cekal mgm dia org..

maCy said...

maCy2?? hebat tak maCy?

cun la bnde tu.. mau juge.. wuu~

Syafrizal said...

awak la orang yang hebat hehe

Related Posts with Thumbnails