Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, May 6, 2010

Pengajaran dan kritikan bebas mengenai Adamaya....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Haaa..aku terkedu jap..nampaknya cerita adamaya dah nak sampai di kemuncaknya...huhu..nanti tak leh la tengok amani si budak cute itu...sungguh comel kamu...
Kredit to kecik..aku amek gambar ni dari facebook dia...Oppss..hehe..Aku harap dia baca blog ni..Jangan marah ea kecik...lalalala...Dak ni baru jer berumur 4 tahun..Tapi dah pandai dah berlakon..So cute...Nama sebenar dia ialah Mia Sara Nasuha...Sebelum ni dah pernah banyak kali keluar dalam iklan..Tapi tak perasan kan...Lagipun ni filem sulung dia...

Berbalik kepada cerita adamaya...Aku sungguh sedih tengok maya yang curang dengan laki dia...Nasib baik adam tu cool jer..Tapi dalam hati siapa yang tahu kan...Dah la kena tangkap khalwat dengan Dani...Kepada isteri-isteri di luar sana, jangan jadi macam maya yerk...Chewaahh..dengan semangatnya aku bagi nasihat...Sebab sebenarnya isteri ni nak dapat pahala mudah je sekiranya taat pada suami...Itu je...Pandai jaga famili dan maruah keluarga itu dah cukup...Bila dengar Maya mintak cerai dengan suami dia tu, senangkan mitak cerai..Nasib baik la cerai tu tak letak di tangan perempuan..Kalu tak asyik bercerai-berai je...Sebab tu tuhan bagi lafaz cerai tu kat lelaki..Sebab akal dia lagi panjang berbanding perempuan...

p/s: Opss..silap fakta kepada sapa yang baca entry sebelum ni..Yang citer Noktah Erna tu ganti cerita Asmaradana lorr..Bukan Adamaya...huhuhu...Tu la, tak sihat nak wat entry..Kan dah pening..ahakss...

22 comments:

bh said...

kesian ke adam..haha..selamat la drama je..but dah ada banyak kes curang ni..siap si suami yang tangkap basah bini sendiri

M a W a D D a H said...

bh: tue la..sekarang dah macam-macam hal kan..huhuhu...

serol said...

er, tk pernh tgk adamaya

M a W a D D a H said...

serol: tak pernah tengk erk...ermm..dah nak habis da pun...

wadud@duad said...

huhu sian sya xpenah tengok citer nieh..sebab 2 tahun dok indonesia :) macam best jer?tpi serius la xminat sangat film melayu banding omputih,hehe..

sya setuju psal isteri yang senang mendapat pahala hanya mengikut perintah suami tpi berlandaskan hukum islam la, mmng org pompuan ni senang banding laki, dan org pompuan gak sng dpt dosa bnding laki, tu pandapat sya, jngn admin banned sya lak pasnieh,hehe..mls nk kta lebih, nnti kne halau :-p

lepak la lam blog sya eh..
komen dan kritik anda sangat membina sya untk mnjadi manusia yg beriman :)

pRouD2byAyA♥♥♥ said...

adah~adah...
adah jgn maya taw...
jadi bini yang baek taw...
xsuka ppuan mcm tue...
memalukan jantina sendri aje..kn3?

Shamrin Mat Janih said...

Budak kecik mia tu, mang pandai berlakon, comel lagi.

mula2 dulu, aku tgk jg drama ni. tp last2 da xminat coz xsuka watak Dani, hampeh btl punya watak lelaki mcm tu.

sweeTSour said...

noktah erna tu dalam slot samarinda la cik adah...
tp mmg Keyyah suka tgk adamaya..sian adam..baek sgt..

sarah shafie said...

mlm td dg de dah nokhtah erna.ganti asmaradana lorr..

M a W a D D a H said...

wadud@duad: siannya kat awak sebab tak leh tengok citer tue..Tapi xper..leh tengok tv3 online...internet hanya dihujung jari aje..hehe..anyway sekarang ni citer melayu dah makin best...ini pendapat saya la kan...

ya..saya setuju dengan pendapat awak...kalau kita dahulukan agama, insyaallah selamat dunia akhirat...ermm...perempuan pun senang dapat pahala dan senang dapat dosa...kalau nak citer kat sini, panjang lebar lak kan..hihi...buat pe nak banned kan orang...kena saling memberitahu kalau ada yang silap..kan..kan...peace...

ye..nati saya menyusul kamu lak..hehehe...

M a W a D D a H said...

yaya dak busuk: hehehe...ye yaya...adah nak jadi perempuan yang baik...lalalala...yaya pun kena macam adah gak..hihihi

M a W a D D a H said...

Shamrin: ak ah lor...sangat cute la si mia tue...tengok jugak erk awak citer ni..lalala...

menjiwai jugak erk awak citer nie..hehehe...dani tu memang..kadang-kadang rasa lucu gak die...ntah apa-apa je si dani tue...malas nak komen lebih-lebih pasal dani terlebih page lak..hehe

M a W a D D a H said...

shamrin: menjiwai jugak erk awak citer nie..hehehe...dani tu memang..kadang-kadang rasa lucu gak die...ntah apa-apa je si dani tue...malas nak komen lebih-lebih pasal dani takut terlebih page lak..hehe

M a W a D D a H said...

sweetsour dan sarah: aku tersalah info (maybe masa tu fikiran ku melayang-layang..ahaks) dan aku telah betulkan...sorry yerk..thanks tegur...

Syafrizal said...

hehe tak abis2 ngan drama dia..
saya tak tengok langsung..

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..betul2!
itulah hikmah hak talak berada di tangan suami.. =)
nyway da nak bis ek adamaya ni?
tak pernah ikut lg..hehE

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

budak kecit yang comel tu..mmg comel..saye suke die..!

M a W a D D a H said...

syafrizaL: tak tengok ye... skali skala tengok drama... :)

M a W a D D a H said...

Azrai: :) kan..kan... da nak habis da...xdpt lg nak tgk aksi dak cute tu...kalu nak tgk, g la online tv3...xrugi tau wak tengok...

M a W a D D a H said...

cik aidacomei: saya pun suka tengok dia...sama la kita..give me five...:)

cheximm said...

tak penah tengok cite adamaya..tp suka mia sara..comey comey ;D

gadisini said...

fiqah bru 1st time tgk adamaya ptg td..huhu
sungguh ketinggalan nampaknya..

Related Posts with Thumbnails