Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, May 25, 2010

Bila aku minat bola...

Assalamualaikum dan salam semua...

Tak sabar rasanya nak menunggu World Cup bulan Jun nanti...hehehe....sebab suka gak tengok perlawanan bola nie...Actually aku tak fanatik sangat tengok bola...Tapi aku suka tengok bola..Hehehe...Kalau aksi kat padang memang bertenaga dan menarik perhatian aku memang aku suka tengok...

Alkisah tentang bola...
Actually, dulu-dulu kan aku suka gak la tido depan TV...Sediakan tikar, bantal dan selimut depan tv...Bukan apa, bila ngantuk je, terus tido...Ha..kan senang..Hehehe...Walaupun bilik dah sedia ada, tapi depan tv gak tempat lepak aku..kuikuikui...Dan aku masih ingat masa perlawanan bola kul 3, 4 pagi..Sapa lawan ntah, aku dah lupa...Tengah sedap-sedap tido ni, ayah aku kuar pasang tv..Dah kuar dah...hehehe...Oooo..tengok bola...Mula la ayat-ayat best keluar dari mulut ayahku..."ala, sikit jer lagi nak masuk gol", "laaa...orang g side situ, yang dia pergi side situ tu kenapa", "ehh...sikit je lagi", dah yang paling best dengar..."Goooollll"....Wakakaka....Masalahnya dengan badan, kaki dan tangan skali naik...Dah la aku duk tido kat depan..Sib baik tak sepak aku..Hahahaha...Tapikan..eh...mesti la aku tengok gak...Buka selimut sikit, dan tengok...Tapi aku cakap dalam hati je...dan senyum sendiri...Kan tetiba lak kang ayah aku terkejut plak kang tetiba aku bangun n lompat-lompat kata gol...hahahaha...Sib baik la aku layan gak...

Aku ada kawan perempuan gak yang fanatik tengok bola...Ha..Siap beli buku bola lagi ha....Aku tumpang baca je...Hehehe...Tapi dia sanggup je g tengok bola kat Subaidah...Kadang-kadang aku tengok dia join je walaupun majoriti yang tengok tu lelaki...Ok what...asalkan pandai jaga diri...Aku?? hehehe..kalau pilih bangun tengok bola g kedai dan tido..Of course la aku pilih tido lagi..Krroohh...Krroohhh...Hahaha... Tapi kalau depan mata, aku layan jer...If kalau best, ha, dengan mulut-mulut skali aku berbunyi...waahahaha...

Kadang-kadang bangun gak laa pagi2 nengok bola...Kalau ada perlawanan yang best....Tu yang tak sabar tu nak tengok world cup....Tapikan, tetiba cik keyyah kata...."adah, kita tak amek kan rancangan bola tu"...wahahaha...pk2 la sendiri..hehehe

 Credit to cik Dalila...ngeh..ngeh..ngeh...

p/s: senyum itu sedekah...lalalala

26 comments:

sarah shafie said...

nsib baik xde channel bola kt umh..hehe..

sweeTSour said...

Bgn study oke..bukan bgn tengok bola..miahaha

Ieda Al-Habsyi said...

uiks, adah suka tengok bola? terar la tu, hehhee! sebab tak semua pompuan suka bola kan :) ieda jenuh le paksa diri nak suka, konon2 nak support hobi laki aku, tapi nnt tengak kejap aku tdo, hehehe, :)

Shamrin Mat Janih said...

hehehe...adah minat bola juga ya...tak pa..tak lama lagi musim bola, piala dunia, kita tgk beramai-ramai.

tp bagi aku tak best tgk bola kt umah, best lagi tgk kt kedai kopi, baru meriah. klu tgk kt umah, tv yg tgk aku tu...hehehe

M a W a D D a H said...

sarah: nape xder..uhukkk...

sweetsour: hahaha...bukan senang tu nak ada world cup..hehehe

ieda: minat la jugak...yang best aje...hehehe...ieda nak support hobi laki erk..hehe..tapi, kalau xminat, payah gak...hehe..baik tdo je...kikiki...

shamrin: erkkk...world cup dah nak tiba..sikit je lagi..hehehe

besenya laki camtu la..suka tgk bola kat kedai kopi walaupun tv ada tayang..screen pun besarkan..jumpe geng lagi seronok... lalala

.sTraWberRycH0c. said...

best kan tgk bola..?
pasniy bole layan tgk bola kt kg..yehaa!!

=)

tehr said...

best kan tengok bola
anak lelaki letak tilam depan tv
anak perempuan keluarkan bantal + selimut
isteri pula letak air kopi + keropok

aku...
aku boss kan?
bestnya jadi boss!

nabilah_2908 said...

hehe..apa lagi..ambil la progrm tu..tinggal seminggu jer kan..?

tak peun tgk tv biasa pun ada gak disiarkan.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KELEDEK MANIS

M a W a D D a H said...

strawberychoc: wahh..bestnye dia balik kg!!..

tehr: bestnya dia jadi bos!! jeles plak rasanya....:p

nabilah: tengok tv biasa je lah sambil minum milo panas...hehehe...

wadud@duad said...

pergh gila bola.. jangan sampai makan bola dah.. hahaha.. ni fans pe ekh?

ASaDa RyutaRo said...

hohoho~

aku takde la minat sangat maen bola sbb letih. tapi tetap akan follow perkembangan bola. hahaha..

tapi kan adah, dah xde channel bola, cmna ko nk tengok fifa ni? adeh..

cheximm said...

wc nnt jom support germany..lalala
huhu takde geng nak tengok wc kt umah
tgk sorg tak meriah :(

Mr Rulez said...

kitelar laki yg tak suka tgk bola..rasa cam buang masa jer..napelar g kejar bola 2..cuba bg sorg satu bola..pastu men sampai lebam..kan senang..haha

tp pmpn ckp klu laki tak suka bola dy 2 kaki bangku..diorg silap 2..laki 2 kaki lipas..;)

|| NaFiRaa || said...

sis layan bola malaysia jek.. luar negara x minat..hehehee

Aidi-Safuan said...

hahaha... xyah tengok bola. study jer. :P

M a W a D D a H said...

wadud@duad: xmakan bola..mkn nasik je...kakaka..fan? hehe..biarla rahsia...

asada ryutaro: ko memang kaki bangku...hahaha...*gelak jahat*

adeh..tu la, duk fikir gak ni, fifa dah nak dekat..aku buntu...:p

cheximm: hehehe...ajak la adah g tgk..baru meriah..hehehe

M a W a D D a H said...

mr rulez: hahahaha..xminat erk..g main jauh2...hehehe..bukan kaki bangku, bukan kaki lipas, tapi kaki kerusi kot..hehe

nafira: luar negara la best..main dgn mantapnya.. ;)

aidi-safuan: tido je la...hehe

Syafrizal said...

caya la... boleh kita tengok World Cup sampai subuh haha

M a W a D D a H said...

syafrizal: kita?? pandang kiri pandang kanan...ahahaha..:p

SheY PuLL said...

wah...minat sgt ke dengan bola..isk2....study2.

ASaDa RyutaRo said...

cesss... dengan selamba badak ko kata aku kaki bangku.. ronaldinho tu dulu pegi jumpa aku sebelum jd pro, ko tau.. hahahaha

M a W a D D a H said...

sheypull: hehehe...baik..adah g stadi..nanti bulan 6, concentrate bola lak..ahakss...

asada ryutaro: wakakaka...badak pun x seselamba aku..kikiki...oooo..ko coach ronaldinho ke..dah tu apsal gigi die cmtu..terkejut tgk ko ke...kekekeke....

maCy said...

suke jugak.sokmo teman abg tengok bula. hehe

gades ain said...

bola? uishh! tidakk! sungguh tak minat ;D

MiSs TOrA said...

nak bola kt belakang tu 2 adah..blh x ? jhehe

aril said...

aku pun minat bola..hehe

Related Posts with Thumbnails