Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, June 10, 2014

Harga rumah di KL..

Assalamualaikum dan salam awal pagi semua..

Apa khabar kawan2 di luar sana..Moga sihat hendaknya.

Hari ni aku nak sentuh perihal rumah di Kuala Lumpur yang serba membangun ni..Rumah, apartment, pangsapuri, kondominium, flat, pergghhh harga sekarang rasa macam dah tak masuk akai dah...Rumah landed, jangan cakap lah..Milion tu harganya..

Nak2 sekitar Ampang ni ha, haihh mahal gilos.  Bayangkan harga condominium yang di lelong pun dekat 1.2 milion...Wahhh, nangis aku tengok..Sapakah yang mampu nak membelinya tu..Dah tak terkawal dah.

Teringat masa pergi survey flat kecik dekat Kg Pandan..Rasa memang berbaloi sebab dekat dengan LRT tapi bila tengok condition rumah tu macam tak logik dengan harga tu...Siap mak cik kat bawah cakap mahal giler dik, baik tambah sikit duit beli kondo yang ada kolam renang tu. Lagi bagus..Bagus kalau nak survey rumah/apartment ni kita bersembang dengan orang sekitar untuk kepastian.

Ni harga rumah generasi sekarang..Tengok lah nanti harga rumah dalam 3 ke 4 tahun nanti macam mana pulak harga dia..Mau dalam 3 ke 4 milion...Mungkin kat KL ni nanti orang dah tak beli rumah dah cuma mampu menyewa aje..

Orang yang nak rumah landed ni pun ramai berlumba2 beli di pinggir2 kota. Tu pun harga dia boleh gigit jari jugak la kalau orang yang berpendapatan sederhana..huhuhu...

Rakyat di KL ni makin ramai termasuk la aku..Tetiba..hehe..Kadang2 rasa duk luar negara pun ada sebab kat kondo ni dah macam2 warna kulit, bangsa dah jumpa...huhu


p/s: Jom cari solution camner nak beli rumah atau hanya menyewa sahaja...uhukk..

Tuesday, June 3, 2014

Vitamin E Shaklee | Kenapa dicari?

Assalamualaikum dan salam semua...

Apa khabar kawan2? Hope sihat semua..Dan cergas sentiasa..Yo! Yo! Yo!

Hari ni nak kenalkan kat semua satu Produk Shaklee yang dinamakan Vitamin E ni...Ada yang familiar dengan produk ni dan ada yang tidak..Dan ada jugak yang tidak tahu apa bagusnya Vitamin E ni untuk badan kita..Ramai yang kata kita sepatutnya dan bagus ambik Vitamin C, ya betul..Tapi Vitamin E ni jugak bagus tau sebenarnya. Ramai rakan2 saya yang ambik Vitamin E ni memang sangat2 berpuas hati lah.

Antara kelebihannya:

1- Anti penuaan - Melembapkan kulit, mengurangkan kedut, melambatkan proses penuaan, bintik2 dan juga garis2 halus, membaikpulih parut.

2- Melindungi jantung.

3- Meningkatkan kemampuan reproduktif - Sangat bagus untuk lelaki jugak tau.  Ingat perempuan aje ke..Memang kalau mereka yang nak dapat anak, memang disarankan ambik Vitamin E ni.  Kerana, Vitamin E ni boleh menghasilkan sperma yang banyak, memperbaiki kualiti pergerakan sperma,elak cepat letih dan lesu serta elak mati pucuk...

4- Antioksidan - Mengukuhkan sistem imun.

5- Menghalang keguguran.


Kandungan Vitamin E Complex Shaklee: Dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang mengandungi Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Dan yang bestnya Vitamin E Shaklee ni adalah Vitamin E yang lengkap di pasaran.

Testimonial: Yang pernah mencuba memang sangat gembira sebab boleh hilangkan parut dan melembapkan kulit.  Mereka suka, i pun suka...hehe..


Siapa yang berminat dengan Vitamin E ni, boleh la contact saya:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


P/s: Promo bulan June 2014 ni adalah Vitamin E. Cepat contact sebelum promo ni habis..Rugi ler kalau tak grab. Sebab beli 6 FREE 1 dan juga FREE membership...Wahh, sape yang tak nak rugi sangat2.. :)


Saturday, May 24, 2014

Haid tidak teratur? Senggugut? GLA Complex cara atasi...

Assalamualaikum dan salam semua..

Apa khabar? Hari ni saya nak bercerita tentang perempuan/wanita/remaja yang mengalami masalah senggugut, haid/hormon yang tidak teratur dan masalah tidak hamil juga...

Memang..Memang semua wanita akan rasa tekanan dan kemurungan bila terjadinya senggugut ni..Manakan tidak sampai sakit ni boleh turun naik katil, keluar masuk toilet dan juga boleh hentak2 kepala dekat dinding..Perghh dasyat...Teringat masa duduk kat asrama dulu, memang ada kawan2 dan senior yang alami masalah ni...Memang sangat2 kasihan..Diorang ni kalau dah macam ni memang tak dapat masuk kelas la jawab nya..Kalau sakit ni masih juga di alami masa kerja lagi lah naya...Kann...

Kalau boleh, kita nak kerja pun tak mahu lah sakit sakit kan...Nak sihat je...Tak kan lah tiap2 bulan kita nak ambik MC..No...No...No..

Apa yang patut kita buat??...Di sini, saya suggestkan amalkan makan supplement GLA COMPLEX dari Shaklee ni...Inshallah dan dengan izin Allah, yang sakit2 tu akan kembali pulih.


GLA adalah asid lemak Omega-6 yang diperlukan oleh badan untuk mengawalatur hormon2 yang tidak stabil dan memperbaiki kitaran haid.  Selain tu, GLA juga mengandungi Vitamin E membantu melindungi sistem arteri, dan menyokong sistem imun kita...

Dan kesannya, haid teratur, kuku jadi cantik, kulit muka jadi berseri dan glowing gitu dan yang penting no more senggugut...Bila no more senggugut, inshallah proses kehamilan akan bertambah senang..

Kita hanya merancang, tapi tuhan yang menentukan..Ikhtiar ikhtiar ikhtiar...The rest biar Allah yang buat..

Siapa yang berminat ingin mencuba, boleh la contact saya...Free aje contact saya melalui whassap..hehe

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)



Related Posts with Thumbnails