Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, August 10, 2014

Hidup Berperaturan...

Salam pagi ahad semua...

Alhamdulillah kita diberi peluang bernafas di dalam dunia yang penuh dengan dugaan dan pancaroba ni..Moga kita terus diberi peluang oleh Allah supaya terus beribadat kepada-Nya dan jangan lalai atas apa yang kita perlu buat untuk di bawa bekalan ke sana nanti...

Hidup berperaturan..Ye setiap orang pasti ada peraturan untuk meneruskan hidup ini..Dan pasti jua ada pantang larang yang perlu diikuti..Mungkin bagi mereka yang tidak pernah dengar dengan pantang larang dan tak ambik endah pasal pantang larang pasti berasa jelik dan pelik, tapi yer memang ada famili dan mereka yang mengamalkan pantang larang ni. Sebab untuk terus harmoni dalam perhubungan pasti ada pantang larang itu dan terus amalkan..

Sejauh mana kebenarannya, Allah maha mengetahui setiap yang berlaku...


Tapi contoh ea, kalau saya la..Pantang larang saya jangan minum ais nanti perut buncit..Tapi minum jugak..Alahaiii belum ada kekuatan lagi untuk tidak minum ais..Sekali skala teringin, minum jugak..Alahai...


p/s: bila nak turun berat lagi nie...Waaaaaaaaaa

Tuesday, June 10, 2014

Harga rumah di KL..

Assalamualaikum dan salam awal pagi semua..

Apa khabar kawan2 di luar sana..Moga sihat hendaknya.

Hari ni aku nak sentuh perihal rumah di Kuala Lumpur yang serba membangun ni..Rumah, apartment, pangsapuri, kondominium, flat, pergghhh harga sekarang rasa macam dah tak masuk akai dah...Rumah landed, jangan cakap lah..Milion tu harganya..

Nak2 sekitar Ampang ni ha, haihh mahal gilos.  Bayangkan harga condominium yang di lelong pun dekat 1.2 milion...Wahhh, nangis aku tengok..Sapakah yang mampu nak membelinya tu..Dah tak terkawal dah.

Teringat masa pergi survey flat kecik dekat Kg Pandan..Rasa memang berbaloi sebab dekat dengan LRT tapi bila tengok condition rumah tu macam tak logik dengan harga tu...Siap mak cik kat bawah cakap mahal giler dik, baik tambah sikit duit beli kondo yang ada kolam renang tu. Lagi bagus..Bagus kalau nak survey rumah/apartment ni kita bersembang dengan orang sekitar untuk kepastian.

Ni harga rumah generasi sekarang..Tengok lah nanti harga rumah dalam 3 ke 4 tahun nanti macam mana pulak harga dia..Mau dalam 3 ke 4 milion...Mungkin kat KL ni nanti orang dah tak beli rumah dah cuma mampu menyewa aje..

Orang yang nak rumah landed ni pun ramai berlumba2 beli di pinggir2 kota. Tu pun harga dia boleh gigit jari jugak la kalau orang yang berpendapatan sederhana..huhuhu...

Rakyat di KL ni makin ramai termasuk la aku..Tetiba..hehe..Kadang2 rasa duk luar negara pun ada sebab kat kondo ni dah macam2 warna kulit, bangsa dah jumpa...huhu


p/s: Jom cari solution camner nak beli rumah atau hanya menyewa sahaja...uhukk..

Tuesday, June 3, 2014

Vitamin E Shaklee | Kenapa dicari?

Assalamualaikum dan salam semua...

Apa khabar kawan2? Hope sihat semua..Dan cergas sentiasa..Yo! Yo! Yo!

Hari ni nak kenalkan kat semua satu Produk Shaklee yang dinamakan Vitamin E ni...Ada yang familiar dengan produk ni dan ada yang tidak..Dan ada jugak yang tidak tahu apa bagusnya Vitamin E ni untuk badan kita..Ramai yang kata kita sepatutnya dan bagus ambik Vitamin C, ya betul..Tapi Vitamin E ni jugak bagus tau sebenarnya. Ramai rakan2 saya yang ambik Vitamin E ni memang sangat2 berpuas hati lah.

Antara kelebihannya:

1- Anti penuaan - Melembapkan kulit, mengurangkan kedut, melambatkan proses penuaan, bintik2 dan juga garis2 halus, membaikpulih parut.

2- Melindungi jantung.

3- Meningkatkan kemampuan reproduktif - Sangat bagus untuk lelaki jugak tau.  Ingat perempuan aje ke..Memang kalau mereka yang nak dapat anak, memang disarankan ambik Vitamin E ni.  Kerana, Vitamin E ni boleh menghasilkan sperma yang banyak, memperbaiki kualiti pergerakan sperma,elak cepat letih dan lesu serta elak mati pucuk...

4- Antioksidan - Mengukuhkan sistem imun.

5- Menghalang keguguran.


Kandungan Vitamin E Complex Shaklee: Dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang mengandungi Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Dan yang bestnya Vitamin E Shaklee ni adalah Vitamin E yang lengkap di pasaran.

Testimonial: Yang pernah mencuba memang sangat gembira sebab boleh hilangkan parut dan melembapkan kulit.  Mereka suka, i pun suka...hehe..


Siapa yang berminat dengan Vitamin E ni, boleh la contact saya:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


P/s: Promo bulan June 2014 ni adalah Vitamin E. Cepat contact sebelum promo ni habis..Rugi ler kalau tak grab. Sebab beli 6 FREE 1 dan juga FREE membership...Wahh, sape yang tak nak rugi sangat2.. :)


Related Posts with Thumbnails