Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, October 31, 2014

Bersejuk di KLIA

Sejukkkkk....

Sejukkk...Mengantuk..Semua ada bila ada kat sini...Sekarang dah pukul 4:51 pagi...Cepat lah pukul 7:00..Nak naik flight ni...Tak sabar nak sambung tidur kat kampung plak...

Weekend at home this week...Nak hilangkan stress selepas berpenat di office...Memang penat wehh masuk Projek ni...Semua nak urgent...Maaflah ye...Ambe ada 2 tangan dan 2 kaki je...Tak mampu nak buat banyak keje...Takpe lahh...Minggu ni nak rehat..Don't disturb me yer my friends..hihi...


If you are struggle, don't worry Allah knows what you do...And Allah stay there with you..Don't worry what other peoples say...You just follow the rules, hardworking and go to the right path...Don't be late go to office yo...


One day at Bali...Company Trip on 2013...Hope ada lagi...Best pergi sebab free...kekekeke...



p/s: Allah knows better than you know about yourself...


Sunday, August 10, 2014

Hidup Berperaturan...

Salam pagi ahad semua...

Alhamdulillah kita diberi peluang bernafas di dalam dunia yang penuh dengan dugaan dan pancaroba ni..Moga kita terus diberi peluang oleh Allah supaya terus beribadat kepada-Nya dan jangan lalai atas apa yang kita perlu buat untuk di bawa bekalan ke sana nanti...

Hidup berperaturan..Ye setiap orang pasti ada peraturan untuk meneruskan hidup ini..Dan pasti jua ada pantang larang yang perlu diikuti..Mungkin bagi mereka yang tidak pernah dengar dengan pantang larang dan tak ambik endah pasal pantang larang pasti berasa jelik dan pelik, tapi yer memang ada famili dan mereka yang mengamalkan pantang larang ni. Sebab untuk terus harmoni dalam perhubungan pasti ada pantang larang itu dan terus amalkan..

Sejauh mana kebenarannya, Allah maha mengetahui setiap yang berlaku...


Tapi contoh ea, kalau saya la..Pantang larang saya jangan minum ais nanti perut buncit..Tapi minum jugak..Alahaiii belum ada kekuatan lagi untuk tidak minum ais..Sekali skala teringin, minum jugak..Alahai...


p/s: bila nak turun berat lagi nie...Waaaaaaaaaa

Tuesday, June 10, 2014

Harga rumah di KL..

Assalamualaikum dan salam awal pagi semua..

Apa khabar kawan2 di luar sana..Moga sihat hendaknya.

Hari ni aku nak sentuh perihal rumah di Kuala Lumpur yang serba membangun ni..Rumah, apartment, pangsapuri, kondominium, flat, pergghhh harga sekarang rasa macam dah tak masuk akai dah...Rumah landed, jangan cakap lah..Milion tu harganya..

Nak2 sekitar Ampang ni ha, haihh mahal gilos.  Bayangkan harga condominium yang di lelong pun dekat 1.2 milion...Wahhh, nangis aku tengok..Sapakah yang mampu nak membelinya tu..Dah tak terkawal dah.

Teringat masa pergi survey flat kecik dekat Kg Pandan..Rasa memang berbaloi sebab dekat dengan LRT tapi bila tengok condition rumah tu macam tak logik dengan harga tu...Siap mak cik kat bawah cakap mahal giler dik, baik tambah sikit duit beli kondo yang ada kolam renang tu. Lagi bagus..Bagus kalau nak survey rumah/apartment ni kita bersembang dengan orang sekitar untuk kepastian.

Ni harga rumah generasi sekarang..Tengok lah nanti harga rumah dalam 3 ke 4 tahun nanti macam mana pulak harga dia..Mau dalam 3 ke 4 milion...Mungkin kat KL ni nanti orang dah tak beli rumah dah cuma mampu menyewa aje..

Orang yang nak rumah landed ni pun ramai berlumba2 beli di pinggir2 kota. Tu pun harga dia boleh gigit jari jugak la kalau orang yang berpendapatan sederhana..huhuhu...

Rakyat di KL ni makin ramai termasuk la aku..Tetiba..hehe..Kadang2 rasa duk luar negara pun ada sebab kat kondo ni dah macam2 warna kulit, bangsa dah jumpa...huhu


p/s: Jom cari solution camner nak beli rumah atau hanya menyewa sahaja...uhukk..

Related Posts with Thumbnails