Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, October 31, 2014

Bersejuk di KLIA

Sejukkkkk....

Sejukkk...Mengantuk..Semua ada bila ada kat sini...Sekarang dah pukul 4:51 pagi...Cepat lah pukul 7:00..Nak naik flight ni...Tak sabar nak sambung tidur kat kampung plak...

Weekend at home this week...Nak hilangkan stress selepas berpenat di office...Memang penat wehh masuk Projek ni...Semua nak urgent...Maaflah ye...Ambe ada 2 tangan dan 2 kaki je...Tak mampu nak buat banyak keje...Takpe lahh...Minggu ni nak rehat..Don't disturb me yer my friends..hihi...


If you are struggle, don't worry Allah knows what you do...And Allah stay there with you..Don't worry what other peoples say...You just follow the rules, hardworking and go to the right path...Don't be late go to office yo...


One day at Bali...Company Trip on 2013...Hope ada lagi...Best pergi sebab free...kekekeke...



p/s: Allah knows better than you know about yourself...


Sunday, August 10, 2014

Hidup Berperaturan...

Salam pagi ahad semua...

Alhamdulillah kita diberi peluang bernafas di dalam dunia yang penuh dengan dugaan dan pancaroba ni..Moga kita terus diberi peluang oleh Allah supaya terus beribadat kepada-Nya dan jangan lalai atas apa yang kita perlu buat untuk di bawa bekalan ke sana nanti...

Hidup berperaturan..Ye setiap orang pasti ada peraturan untuk meneruskan hidup ini..Dan pasti jua ada pantang larang yang perlu diikuti..Mungkin bagi mereka yang tidak pernah dengar dengan pantang larang dan tak ambik endah pasal pantang larang pasti berasa jelik dan pelik, tapi yer memang ada famili dan mereka yang mengamalkan pantang larang ni. Sebab untuk terus harmoni dalam perhubungan pasti ada pantang larang itu dan terus amalkan..

Sejauh mana kebenarannya, Allah maha mengetahui setiap yang berlaku...


Tapi contoh ea, kalau saya la..Pantang larang saya jangan minum ais nanti perut buncit..Tapi minum jugak..Alahaiii belum ada kekuatan lagi untuk tidak minum ais..Sekali skala teringin, minum jugak..Alahai...


p/s: bila nak turun berat lagi nie...Waaaaaaaaaa

Tuesday, June 10, 2014

Harga rumah di KL..

Assalamualaikum dan salam awal pagi semua..

Apa khabar kawan2 di luar sana..Moga sihat hendaknya.

Hari ni aku nak sentuh perihal rumah di Kuala Lumpur yang serba membangun ni..Rumah, apartment, pangsapuri, kondominium, flat, pergghhh harga sekarang rasa macam dah tak masuk akai dah...Rumah landed, jangan cakap lah..Milion tu harganya..

Nak2 sekitar Ampang ni ha, haihh mahal gilos.  Bayangkan harga condominium yang di lelong pun dekat 1.2 milion...Wahhh, nangis aku tengok..Sapakah yang mampu nak membelinya tu..Dah tak terkawal dah.

Teringat masa pergi survey flat kecik dekat Kg Pandan..Rasa memang berbaloi sebab dekat dengan LRT tapi bila tengok condition rumah tu macam tak logik dengan harga tu...Siap mak cik kat bawah cakap mahal giler dik, baik tambah sikit duit beli kondo yang ada kolam renang tu. Lagi bagus..Bagus kalau nak survey rumah/apartment ni kita bersembang dengan orang sekitar untuk kepastian.

Ni harga rumah generasi sekarang..Tengok lah nanti harga rumah dalam 3 ke 4 tahun nanti macam mana pulak harga dia..Mau dalam 3 ke 4 milion...Mungkin kat KL ni nanti orang dah tak beli rumah dah cuma mampu menyewa aje..

Orang yang nak rumah landed ni pun ramai berlumba2 beli di pinggir2 kota. Tu pun harga dia boleh gigit jari jugak la kalau orang yang berpendapatan sederhana..huhuhu...

Rakyat di KL ni makin ramai termasuk la aku..Tetiba..hehe..Kadang2 rasa duk luar negara pun ada sebab kat kondo ni dah macam2 warna kulit, bangsa dah jumpa...huhu


p/s: Jom cari solution camner nak beli rumah atau hanya menyewa sahaja...uhukk..

Tuesday, June 3, 2014

Vitamin E Shaklee | Kenapa dicari?

Assalamualaikum dan salam semua...

Apa khabar kawan2? Hope sihat semua..Dan cergas sentiasa..Yo! Yo! Yo!

Hari ni nak kenalkan kat semua satu Produk Shaklee yang dinamakan Vitamin E ni...Ada yang familiar dengan produk ni dan ada yang tidak..Dan ada jugak yang tidak tahu apa bagusnya Vitamin E ni untuk badan kita..Ramai yang kata kita sepatutnya dan bagus ambik Vitamin C, ya betul..Tapi Vitamin E ni jugak bagus tau sebenarnya. Ramai rakan2 saya yang ambik Vitamin E ni memang sangat2 berpuas hati lah.

Antara kelebihannya:

1- Anti penuaan - Melembapkan kulit, mengurangkan kedut, melambatkan proses penuaan, bintik2 dan juga garis2 halus, membaikpulih parut.

2- Melindungi jantung.

3- Meningkatkan kemampuan reproduktif - Sangat bagus untuk lelaki jugak tau.  Ingat perempuan aje ke..Memang kalau mereka yang nak dapat anak, memang disarankan ambik Vitamin E ni.  Kerana, Vitamin E ni boleh menghasilkan sperma yang banyak, memperbaiki kualiti pergerakan sperma,elak cepat letih dan lesu serta elak mati pucuk...

4- Antioksidan - Mengukuhkan sistem imun.

5- Menghalang keguguran.


Kandungan Vitamin E Complex Shaklee: Dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang mengandungi Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Dan yang bestnya Vitamin E Shaklee ni adalah Vitamin E yang lengkap di pasaran.

Testimonial: Yang pernah mencuba memang sangat gembira sebab boleh hilangkan parut dan melembapkan kulit.  Mereka suka, i pun suka...hehe..


Siapa yang berminat dengan Vitamin E ni, boleh la contact saya:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


P/s: Promo bulan June 2014 ni adalah Vitamin E. Cepat contact sebelum promo ni habis..Rugi ler kalau tak grab. Sebab beli 6 FREE 1 dan juga FREE membership...Wahh, sape yang tak nak rugi sangat2.. :)


Saturday, May 24, 2014

Haid tidak teratur? Senggugut? GLA Complex cara atasi...

Assalamualaikum dan salam semua..

Apa khabar? Hari ni saya nak bercerita tentang perempuan/wanita/remaja yang mengalami masalah senggugut, haid/hormon yang tidak teratur dan masalah tidak hamil juga...

Memang..Memang semua wanita akan rasa tekanan dan kemurungan bila terjadinya senggugut ni..Manakan tidak sampai sakit ni boleh turun naik katil, keluar masuk toilet dan juga boleh hentak2 kepala dekat dinding..Perghh dasyat...Teringat masa duduk kat asrama dulu, memang ada kawan2 dan senior yang alami masalah ni...Memang sangat2 kasihan..Diorang ni kalau dah macam ni memang tak dapat masuk kelas la jawab nya..Kalau sakit ni masih juga di alami masa kerja lagi lah naya...Kann...

Kalau boleh, kita nak kerja pun tak mahu lah sakit sakit kan...Nak sihat je...Tak kan lah tiap2 bulan kita nak ambik MC..No...No...No..

Apa yang patut kita buat??...Di sini, saya suggestkan amalkan makan supplement GLA COMPLEX dari Shaklee ni...Inshallah dan dengan izin Allah, yang sakit2 tu akan kembali pulih.


GLA adalah asid lemak Omega-6 yang diperlukan oleh badan untuk mengawalatur hormon2 yang tidak stabil dan memperbaiki kitaran haid.  Selain tu, GLA juga mengandungi Vitamin E membantu melindungi sistem arteri, dan menyokong sistem imun kita...

Dan kesannya, haid teratur, kuku jadi cantik, kulit muka jadi berseri dan glowing gitu dan yang penting no more senggugut...Bila no more senggugut, inshallah proses kehamilan akan bertambah senang..

Kita hanya merancang, tapi tuhan yang menentukan..Ikhtiar ikhtiar ikhtiar...The rest biar Allah yang buat..

Siapa yang berminat ingin mencuba, boleh la contact saya...Free aje contact saya melalui whassap..hehe

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)



Tuesday, May 13, 2014

Jom jadikan DHUHA sebagai RUTIN..

Assalamualaikum dan selamat pagi buat kawan2 diluar sana..

Bestnya cutikan..Sapa yang tak nak bercuti tu adalah orang yang sangat2 lah rugi...Owhh memang rugi beb...Nikmatnya cuti...Ahhhh..hahaha..

Pagi ni saya dengar satu video berkaitan dengan DHUHA..Memang DHUHA ni sangat2 bagus apabila kita jadikan ia sebagai rutin harian kita...Sebab dan kenapa?


- DHUHA adalah memberi REZEKI melimpah ruah.
- DHUHA melapangkan waktu kita.
- DHUHA memudahkan urusan kita dan
- DHUHA juga adalah salah satu cara untuk SUCCESS.


Siapa yang berDHUHA adalah orang yang dekat dengan kemenangan.  Dan pastikan DHUHA yang kita buat itu adalah 100% bukan 80% dan bukan 50%..

Jom kita amalkan DHUHA dalam kehidupan kita dan kalau boleh biarlah DHUHA tu kita jadikan RUTIN harian kita.  Ruginya kita kalau kita tak lakukan..

Siapa yang dah buat dia akan rasa terkesan di hati..Dan dia akan rasakan bisnes dan kehidupan dia akan bertambah maju dan terus maju..

Nasihat ini bukan untuk pembaca di luar sana saje tapi untuk saya sendiri jugak...



p/s: Allah sahaja tempat kita mengadu..Tiada yang lain.



Saturday, May 10, 2014

Kurangkan rabun dan silau || Carotamax Shaklee

Selamat pagi semua...Harap semua sihat2 aje...Dah sarapan belum? Rasa segar dan bertenaga jer pagi2 ni...Almaklumlah dah telan suplemen shaklee semalam..Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix. Tak lupa Carotamax juga...

Kenapa Carotamax Shaklee juga jadi pilihan untuk ku telan... Sebab aku mahu kurangkan rabun dan silau mata ku..Sekarang power mata dah tak sampai 150. Tapi sekarang ni tak tau lah berapa sebab lama tak pergi kedai kacamata check..Hampir 5 bulan kot tak check..Lagipun tak mahu lah power mata ni makin up dan up...Oh nooo!!

Dulu memang aku di cop oleh kawan-kawan sebagai mata merah dan mata berair..Memang..Dulu memang selalu je mata jadi macam tu..Memang tak tahu punca dan sebabnya...Bila di kaji dan diselidik rupa2nya memang tak cukup vitamin dalam badan ni...Nak2 vitamin A yang khas untuk mata ni...Mana lah tahu yang vitamin A ni bagus untuk mata..Dulu laaa...Sekarang semua dah baca dan dah selidik..ILMU..Penting tu ILMU...Rasa bersyukur sangat2 dapat berjumpa dengan SHAKLEE ni..Nak2 produk CAROTAMAX...Alhamdulillah...

Ok, apa sayuran atau tumbuhan yang mengandungi Vitamin A..Cer teka...Ala sonang ajo..Korang pasti dapat jawabkan...CARROT aka LOBAK...hehehe..Kalau tak mahu makan carotamax ni apakata korang makan je lobak tu..Tapi sanggup ke makan lobak tu 70biji sehari? Tak kan..So leh la telan sebiji CAROTAMAX ni...Senang..Minum dengan air kosong..



Alaahhh CAROTAMAX ni bukan sahaja untuk kesihatan mata tau tapi baik juga untuk:
- Bina sel-sel yang rosak.
- Masalah sukar nak tidur.
- Masalah kulit.
- Pipi nampak pinky gitu...

Sape yang tak nak kan..hihihi

Di mana nak dapat CAROTAMAX ni? Boleh la contact saya terus..Saya COD atau pos laju..Cepat je sampai..Customer saya pun berpuas hati dengan khidmat saya..Alhamdulillah..Contact saya seperti di bawah:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Feel free to contact...CAROTAMAX adalah salah satu produk SHAKLEE yang terlaris...Cepat sebelum kehabisan stok...

Thursday, April 17, 2014

Bila tidak sihat...

Aku lemah...
Aku panas...
Aku sejuk..
Aku tak larat...

Mula perut meragam...
Mula sakit kepala...
Mula rasa nak baring je...
Mula rasa sakit belakang...
Mula sakit gigi...
Mula rasa nak pitam...
Sakit semuanya...

Sakit yang bukan di buat..
Dan juga bukan tekanan...
Ada yang mempersenda...
Ada yang kata di ada-adakan...

Tapi ku tahu, Allah mengujiku..
Untuk mencuci dosa-dosaku..
Mengalir air mataku..
Hanya Allah yang tahu...

Ya Allah..Kuatkan semangatku..
Fizikal dan mental...
Berikan lah aku kekuatan...
Kerna ku adalah perantau...

Terima kasih Ya Allah..
Engkau bersamaku...


Allah..Allah...Allah....


Tuesday, April 15, 2014

Ostematrix Shaklee : Pil Kalsium Digemari Ramai...

Assalamualaikum dan salam semua...

Apa khabar ye kengkawan kat sana? Moga sihat2 aje di samping mereka yang tercinta...Yeah..hihi...Di pagi yang berkah ini, ku susun sepuluh jari seandainya ada tersilap dan terkasar bahasa...Maafkan mawaddah ye..hehe..

Hari ni saya nak bercerita tentang Ostematrix Shaklee...Pil kalsium yang digemari ramai..Dan bagus untuk mereka yang malas aka tak rajin nak membancuh susu tepung..Kalau yang tak rajin lah..Kalau rajin. terpulang pada individu..hehehe..

Sempena bulan April 2014 ni, Shaklee buat promosi mengenai Ostematrix ni..BUY 6 FREE 1...Syok woo bila dapat time promosi ni...Jom grab 1 set..


Apa bestnya Ostematrix dari Shaklee ni?

-  Menguatkan tulang.
-  Memperbaiki kekejangan dan kebas kebas kaki (cramp kaki)-ohh yang ni memang sakit sangat sangat kalau kena.
-  Mengandungi vitamin D, Magnesium, Zinc, Boron.
-  Pengalkalian tubuh.
-  Memperbaiki haid.

Dan yang paling best adalah senang nak membuang air besar dan bangun pagi...Yang ni adalah testimonial saya sendiri..  Bagus untuk mereka yang selalu sembelit dan susah nak tidur.. Alhamdulillah, dengan izin-Nya tuhan permudahkan urusan kita...


Sape2 yang berminat, jangan segan silu contact saya di:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

P/s: Pos menggunakan pos laju dan COD area Ampang, Kuala Lumpur dan Kuala Terengganu.

Tuesday, February 4, 2014

Customer saya berpuas hati tentang Collagen Powder Shaklee...Kenapa??

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ada sorang regular customer saya sangat berpuas hati bila consume Collagen Powder Shaklee...Even baru dalam seminggu makan...Ni baru seminggu, kalau sebulan? Haaa...Kenapa dan mengapa?? Jom baca testimonial dari dia...

1)  Gembira tak terkata sebab pori2 muka yang luas tu sudah mengecil dan sekata..
2)  Kulit makin cerah berseri dan tidak kusam.
3)  Gatal pada kulit serta parut2 lama dan baru sudah hilang.
4)  Kulit muka dan badan jadi lembab.
5)  Ada yang tegang...Opss..apakah itu..

Dan dia amatlah teruja makan collagen dari keluaran Shaklee ni... Tak yah nak amek vitamin lain...Just Collagen jer sudah memadai...Alhamdulillah...


Kenapa Collagen Powder Shaklee jadi pilihan?? Apa yang bezanya  Collagen Shaklee dengan Collagen2 yang lain?

Kandungan utama Collagen Powder dari Shaklee ni adalah dari sisik ikan merahiaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain.

Untuk keterangan lanjut mengenai info Collagen Powder Shaklee, boleh klik SINI
Yang penting HALAL.

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Jangan segan silu ya...Saya sedia membantu..:)


Sunday, January 26, 2014

Collagen Powder Shaklee | Tampil cantik dan menawan...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Selamat pagi buat semua teman-teman..Apa khabar?? Mesti korang plan nak jalan2 kan hari nie...Yerla hari ni kan cuti...Or nak tunggu CNY nanti?? Wohoo..4 hari tue cuti...Saya ni belum pergi cari tiket bas lagi...Ntah ada ker tak...Hope ada la rezeki pulang ke kampung...Hohohoho..

Hari ni saya nak bercerita pasal Serbuk Kolagen yang memang menjadi idaman wanita..Kenapa jadi idaman wanita? Sebab mereka mahukan diri dia tampil lebih muda dan kelihatan cantik sentiasa...Yeehhaa, sape tak mahu muda sentiasa...Kannn..

Kenapa wanita perlu mengambil kolagen?

1)  Anti penuaan - Iaitu ia mengecilkan pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis2 halus pada kulit.

2) Melembap - Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan gatal2 pada muka.

3) Mencerah - Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.

4) Mengembalikan keanjalan - Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.

5) Meningkatkan pergerakan - Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.

6) Menyubur - Menjadikan rambut tidak mudah gugur, tidak bercabang, tebal dan lebih sihat.




Jom kenali collagen powder dari Shaklee...

Kandungan utama Collagen Powder dari Shaklee ni adalah dari sisik ikan merahiaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain.

7 kandungan tambahan dalam Shaklee Collagen Powder ini adalah ia:

1. Ekstrak kerang-kerangan : Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

2. Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit.

3. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal

4. Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen

5. Ekstrak Pfaffia : Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik.  Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

6. Ekstrak biji benih Camellia Japonica : Mengandungi asid oleik , sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi.  Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas

7. Vitamin B dan Vitamin C : VItamin-vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat , lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel dan vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas yang merosakkan kulit kita.

Apa istimewanya Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS ( Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.  Kolagen bermolekul sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.  Terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama    8 minggu (melalui ujian klinikal).

Macam mana bentuk Shaklee Collagen Powder

Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran.  1 kotak mengandungi 15 sachet di mana setiap sachet mengandungi 15mg.

Tahan berapa lama?

Disarankan untuk mengambil 1 sachet sehari untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum.  Penggunaan sekotak adalah selama 15 hari.  Boleh juga untuk penggunaan selama sebulan (diambil selang sehari).  Boleh dicampur dengan mana2 minuman selain minuman berkafein..


Testimonial Pengguna Shaklee:


Sumber daripada Google...

Sape2 yang berminat, jangan segan silu contact saya di:

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


p/s: Terus di pos dan selamat sampai or COD area ampang..



Wednesday, January 22, 2014

Untuk lebih bertenaga sepanjang hari | Sukan, berbasikal, berkebun..

Assalamualaikum dan salam semua...

Untuk korang yang mahukan tenaga sepanjang hari tu, boleh lah cuba minum Performance Drink Shaklee.

Performance drink ni minuman isotonik tanpa gas/ karbonat..Dan ia memberi tenaga yang optimum bila anda aktif bersukan, berkebun, mereka yang berpuasa untuk bekalkan bendalir dalam badan, sakit gout, mereka yang kurang minum air, ibu hamil yang kurang selera makan dan mengalami muntah yang kronik, sakit kepala dan selalu demam.

Performance drink ni macam mana lagi yer...



Mereka yang mahukan minuman ini untuk lebih tenaga seharian jangan malu dan segan contact saya...:)


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


Sunday, January 19, 2014

Set Menyusu Shaklee | Nak tambah susu badan..

Assalamualaikum dan salam semua...

Sihat tak reader saya kat sini?? hehehe...Iklan ni untuk ibu2 yang kekurangan susu untuk anak dia...Siapa yang tak nak bagi susu formula dan still nak menyusu badan boleh lah mencuba Set Menyusu Shaklee ni...Jangan risau, harga mampu milik buat anda yang kurang mampu..Jangan risau...

Set Menyusu Shaklee...Sekarang ni Set Penyusuan Shaklee sudah menjadi HOT item dan sudah masuk senarai bagi ibu-ibu yang baru saje melahirkan anak dan mahukan anaknya cukup zat/vitamin serta kenyang apabila lepas menyusu..Dengan set ini, 'breast' penuh dengan susu dan ibu sendiri akan sihat dan lebih bertenaga.  Bila dah bertenaga, dengan sendirinya ibu tiada lagi masalah sakit badan untuk bangun menyusukan anak dan melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri.

Makin ramai ibu yang percaya akan kehebatan Set Menyusu Shaklee ni, alhamdulillah.  Kerja menyusukan anak, mengepam susu dan membuat kerja rumah semakin mudah.



SET PENYUSUAN SHAKLEE..




Kenapa ibu2 lain diluar sana memilih set hot bajet penyusuan shaklee ni??

✏ ESP + Alfalfa = Breast cepat bengkak lepas mengamalkan ESP dan Alfalfa ni.. Ramai yang terpaksa kurangkan dose sebab tak tahan dengan bengkak susu(berketul2) kalau anak terlewat menyusu.

✏ ESP + Alfalfa = Membuatkan susu jadi lebih pekat, hasilnya anak cepat kenyang dan kurang meragam.

✏ ESP + Alfalfa = Meningkatkan penghasilan susu ibu, sekarang dah boleh kumpul stok susu dah.Yahoo..

✏ ESP + Alfalfa = Mengurangkan berat badan.. Memang sangat2 lah best!! sebab ESP memberi rasa kenyang lebih lama; dan alfalfa pula membantu menyah toksin.

✏ ESP + Alfalfa = Mencantikkan kulit. Kulit jadi halus dan gebu. Dan ramai yg perasan, kulit anak juga turut putih bersih dan cantik ツ

✏ ESP + Alfalfa = Membuatkan ibu lebih cergas bertenaga, kurang letih dan mengantuk disiang hari. Dan sekarang tiada lagi masalah keputihan yg melanda...Itulah yang kita nak...






Testimonial: Kawan saya yang breastfeed baru2 ni tapi telah kekurangan susu, alhamdulillah susu dah keluar banyak sampai tak cukup bekas...hehehe...

Sape yang nak mencuba dan rungsing akan kekurangan susu badan, jangan segan silu contact saya ye..:)


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Saturday, January 18, 2014

Cara Buang Angin dalam Badan | Cara Moden dengan Shaklee...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni saya nak bagitau pembaca macam mana caranya nak buang angin dalam badan kita...Dulu saya lah orang first yang mencari produk apa lah yang boleh buang angin dalam badan kita nie...Memang tak jumpa...Saya cuma tahu cara tradisional je iaitu, caranya ketuk sedikit halia tua atau muda.  Masukkan dalam gelas, then tuang air panas, biarkan sebentar, then terus minum...Pasti lega.

Dan sekarang ni saya dah jumpa cara moden nak buang angin dalam badan...Yeayyy..PEPPERMINT GINGER PLUS...

Peppermint Ginger Plus Shaklee mengandungi herba asli pudina, halia, jintan manis dan jintan hitam untuk rasa lega dan menyamankan.  Pil ini juga boleh dihancurkan dalam air panas untuk minuman herba semulajadi..Kalau teh kosong, then masukkan tablet peppermint ginger plus ni pun sedap jugak!!

Kenapa kita perlu buang angin dalam badan kita?? Ya memang kena buang untuk kelegaan perut kita yang sakit perut, rasa lenguh2 tu memang kena buang la sangatkan..Buat apa nak biarkan angin kita tu lepak je dalam badan kita...hehehe...

Siapa lagi yang perlukan Peppermint Ginger Plus ni??
- Yang senak perut tu..
- Yang masalah penghadaman terganggu.
- Yang mengalami masalah mabuk laut dan darat.
- Yang sakit period
- Yang sakit cirit-birit serta gastrik (GASTRIK: Add on ESP + B-Compleks + Ostematrik untuk dapatkan kesan yang optimum)
- Untuk ibu pregnant yang alami muntah2 dan alahan di awal pregnant...

Dan ada testimonial yang dah berjaya buang angin2 dalam badan...Alhamdulillah...Kita ikhtiar, tapi apa pun usaha kita, tuhan yang izinkan...

Kepada yang berminat untuk dapatkan produk ni, jangan segan silu untuk bertanya. Saya tak makan orang..hahaha...

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Friday, January 17, 2014

Jalan2 petang sambil tersenyum...

Assalamualaikum dan salam semua...

Baru je lepas jalan2 dengan Z pusing2 jakel dan pusing2 Kinokuniya kat KLCC tu...Z beli curtain yang sangat cantik untuk di jahit dan di gantung pada tingkap rumah barunya nanti...Bestnya nikah..Errr...Then after that lepas makan pizza yang sedap itu, pergilah di Kinokuniya...Sambil jalan2 dalam Kinokuniya, tu ada la seorang mamak ni hulur satu paper...Baru je nak tanya apa benda, "It's it your mom"? Haaa...Speechless..Then dia pandang lah Z.."It is mother and daughter"...Waaaa...Pengsan...Dia ingat aku ni anak kepada Z...hahahahaha...

Aissshhh...susah jugak jadi awet muda nie...Xtahu nak kata ape dah...Sape nak rasa muda, jom contact saya..:p


Z di hari pernikahan...:)

Sama kaler baju..Mak n anak mestilah sama kannnn....hahahaha...


p/s: Tahniah Z da kawen...Tak lama lagi dapat la anak tu...Usaha sikit lagi...kekekeke....

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul...

Assalamualaikum dan salam semua...

Hari ni adalah hari Nabi kita, Muhammad S.A.W dilahirkan..Marilah kita banyakkan selawat kat nabi kita supaya kita dapat syafaat dari dia di akhirat sana...


Dengar tu ya...


Hidup atas dunia ni hanya sementara...Hanya pinjaman dan bekalan kita ke sana...Ya Allah, Ku Mohon moga semua Umat Nabi Muhammad S.A.W masuk SYURGA-Mu....Aminnn



Sunday, January 12, 2014

Set Resdung, Alahan, Gatal-Gatal : Ada penyelesaian...

Assalamualaikum dan salam semua...

Sihat tak semua? hehe..Kalau ada yang tak sihat tu, meh citer kat sini...Kalu segan nak citer, jom kita berwhassap kongsi2 cerita..Inshaallah saya aku cuba selesaikan dan bantu anda...Dulu pun sebenarnya saya ada masalah gak. Masalah dalaman luaran semua ada...Dan sekarang alhamdulillah, dah lega...

Apa yer?...Masalah gatal2 dan resdung...Sebenarnya saya pun ada masalah resdung gak...Bila makan belacan tu, haa...mula lah tergaru sana sini, terbersin, hidung berair dan macam2 la...Kadang2 mata pun jadi gatal2 dan mula la rasa tak selesa...Dan sekarang alhamdulillah...

Apa yang saya amalkan dan apa suplemen yang begitu terkesan di hati tu?


Vitamin C Shaklee: Selain membantu mencegah elergi hidung, kulit dan asthma, vitamin C juga anti-oksidan semulajadi, kekal integriti sel dan juga menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat.

Alfalfa Complex Shaklee: Selain membantu, memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, ia juga mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan (senang/lawas nak membuang), melegakan rasa kebas dan sakit sendi, mengurangkan toksin dan juga merendahkan kolesterol.

B-Complex: Selain membantu meredakan alahan, ia juga boleh mengurang dan mengawal tekanan, dan juga menukarkan makanan kepada tenaga.



Siapa mahu mencuba set resdung ni jangan malu2 contact saya:

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)


PMS? Senggugut? Haid tidak teratur? Ada penyelesaian.. Psssttt...Yang merancang nak hamil pun boleh..

Assalamualaikum dan salam semua:

Selamat awal pagi semua..hehehe..Pagi2 ni rasa segar bugar plak...:) Bagus nya kan...Rasa segar jer minda nie..hehe..Hari ni nak bercerita mengenai GLA COMPLEX Shaklee plak...Dan memang teruja...Sebab Gla Complex memang sangatlah sesuai untuk mereka yang mengalami simptom2 PMS, senggugut dan sakit yang amat sangat semasa period dan juga haid yang tidak teratur...Adakah anda mengalami gejala yang sedemikian?? Jom kenali GLA Complex. Kebaikan dia bukan sahaja untuk haid sahaja tetapi juga kulit muka pun akan berseri-seri...Wooww..Org kata glowing gitu...hehehehe...Oh..Apa tu GLA?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Jom kita baca secara ringkasnya GLA Complex Shaklee ni:

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.

Macam mana rupa bentuk GLA Complex nie? Botolnya seperti gambar di bawah dan bentuk kapsul seperti dalam gambar kat botol tu. Kaler kuning...:) Mudah ditelan...Smooth jer tau.


Dan alhamdulillah mereka yang konsisten makan GLA COMPLEX Shaklee ni, periodnya sudah teratur.  Dan bila period dah teratur kan, Inshaallah mereka yang merancang nak anak boleh mencuba GLA ni..Bestt tau..Actually kawan saya yang kawen baru ni pun dah pregnant. Alhamdulillah...Sebenarnya dia belum prepare lagi nak hamil.  Dia makan GLA ni sebab period dia tak teratur...Bila check pregnancy test, ada dua line. Means that, yahhoo, dah pregnant..:)

If nak lebih bertenaga semasa period: Tambahkan b-kompleks dan vitalea. (GLA COMPLEX + B COMPLEX + VITALEA)

If nak merancang kehamilan: Tambahkan Alfalfa Shaklee. (GLA COMPLEX + ALFALFA)
Untuk kehamilan nie, suami perlu makan juga tau..(ZINC COMPLEX + VITA E)  :)

Untuk penerangan lebih lanjut, boleh la contact saya terus.. Anda ada masalah, saya ingin bantu...Jom hidup sihat bersama Shaklee..:)


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Friday, January 10, 2014

Basic H Shaklee: 1001 kegunaan harian dan kecemasan. The best recommended for Housewife!

Hai..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua yang hadir kat blog nie..Moga sihat2 selalu hendakNya..Hari ni saya nak memperkenalkan kat korang tentang BASIC H.  The best recommended for housewives.  Every house should have 1.  Why i've said that...





Basic H adalah cecair yang serbaguna. Sangat bagus disediakan di rumah untuk banyak kegunaan.




KEGUNAAN HARIAN

KEGUNAAN & CARA MENGGUNAKANNYA

1. Mencuci, membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun, bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. 
Biarkan selama 5 – 10 minit


2. Mencuci, membersih ikan, ayam, daging, makanan laut daripada bahan awetIsikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. 
Biarkan selama 5 – 10 minit


3. Mencuci, membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet. Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. 

Biarkan selama 5 – 10 minit

4. Mencuci, membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak).

Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak


5. Mencuci, membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya

Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus


6. Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya.Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas.


7. Mencuci, membersih lantai serta alat permainan.

Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai.

8. Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya.

Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal.

9. Mengasah pisau. 

Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam.

10. Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya.

Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas
UNTUK KECEMASAN

KEGUNAAN & CARA MENGGUNAKANNYA

1. Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas


2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.


3. Menghindarkan, membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga


4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.


5. Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.


6. Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.


7. Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)


8. Penyubur tanaman dan penggembur tanah

Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.

Apa kegunaan Basic H?

  • cuci sayur dan buah2an sebelum masak.
  • cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.
  • membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.
  • untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.
  • mop lantai dalam keadaan nak cepat.
  • air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.
  • gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.
  • mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.
  • untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.
  • untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.
  • mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Hakikatnya Basic H ni banyak kegunaannya. Hanya dengan beberapa titis, ia membantu dengan banyak urusan.


Credit to SINI


Kepada yang berminat nak dapatkan Basic H Shaklee ni, jom jangan malu-malu contact saya ye..:)


Shaklee Independent Distributor

ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Wednesday, January 8, 2014

Rasa tak secure kerja as a contract staff..

Hai..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua yang hadir kat blog nie..Moga sihat2 selalu hendakNya..Baru lepas di 'appraise' kan oleh bos tadi...Mula terfikir yang aku ni secure ker dalam company nie...Boleh ker aku stay lama2 kat company nie...Mula rasa risau dan tak berapa selamat...As a contract staff lagi lah..Bila2 masa jer bila kita dah tak dipergunakan oleh company, kita akan tak disambung kontrak...Nak2 kerja kat company swasta...

Lagipun ada satu company tu even permanent pun boleh buang staff..Tanpa belas kasihan...Yer la company dah hampir nyawa2 ikan..Mana dah nak boleh gajikan staff...Hurrrmmm..Mula terfikir..Kalau korang pun mesti rasa tak secure kan...Mula rasa kalau dah berenti kerja, mana nak cari duit bayar kereta, bayar rumah, bayar yuran sekolah anak2...Nak2 tahun 2014 ni adalah tahun cabaran buat kita yang kerja gaji tak seberapa nie...huhuhuhu...Nak2 semua harga barang makin naik...Minyak, gula, elektrik, tol...

So the best solution, jom kita cari alternatif untuk buat satu perniagaan yang kita suka dan janji halal even kita buat as a part time...Tak kisah niaga apa sekalipun..Yang best kalau niaga tu adalah minat yang lahir dari hati korang sendiri..Usaha, ikhtiar tanpa jemu....Inshaallah Allah tolong berikan rezeki lebih kat kita.

Saya!? Buat kerja mengait dan memang hobi saya dari dulu lagi dan alhamdulillah ada jualan every month.  Dan satu lagi adalah produk SHAKLEE, suplemen untuk kesihatan luaran dan dalaman badan.  Kenapa? Yerla, semua orang ingin sihat dan bertenaga..Saya pun.  Kalau boleh, biarlah kesihatan saya berpanjangan hingga ke hari tua...Inshaallah kalau Allah izinkan..Bila dah kena penangan SHAKLEE ni means kesihatan lebih terjamin, takde dah rasa lenguh2..Makna kata semua ada tindak balas positif.  So saya dengan sukarelanya menjadi ahli dan ingin menolong orang di luar sana yang mengalami masalah kesihatan...Tak kira masalah dari segi apa pun...Inshaallah saya cuba bantu...Tak kira gout ker, nak dapat anak ker, nak cantik ker, nak kurus ker, nak kurangkan sakit diabetes ker...Inshaallah saya cuba bantu...Bukan sekadar makan jer suplemen tu, doa banyak2 kat tuhan moga sembuhkan segala jenis penyakit yang ada...

Dan bagi yang macam saya nak tolong orang dan juga nak JANA INCOME dengan SHAKLEE jom jangan segan silu contact saya..Saya bantu dari A-Z..Inshaallah.

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/We Chat/KakaoTalk/Sms/Call)
Tel: 013-6760811 (Sms/Call)

Monday, January 6, 2014

Bercuti di Medan, Indonesia...

Assalamualaikum semua...

Sihat? Mesti korang boringkan asyik cerita pasal produk Shaklee aje..:) Ok2, kali ni rasa nak bercerita pasal jalan2 luar negara..Ececece...Rasa dah lama tak bercerita pasal percutian...Dah lama...Hehehe...Pertengahan bulan November baru2 nie, terbang la aku bersama temanku dengan AirAsia flight ke Medan, Indonesia...Pertengahan November 2013 tapi ni baru nak update...aisshh..

First time aku menjejak kan kaki ke bumi Indonesia nie...Ke sana adalah misi menemani kawanku mengambil barang yang dia tempah sebelum nie..Iaitu kotak coklat dan juga paper bag...Cantik and awesome sebab menggunakan kertas yang berkualiti dan boleh design sendiri...Dan yang paling penting, murah...:)

Sampainya di sana tak seperti yang penulis blog yang lain..Sebab sekarang ni Medan menggunakan airport yang baru di Kuala Namu bukan di Palonia lagi...So, gambaran berbeza seperti yang diorang ceritakan...Kitorang naik teksi yang disediakan..Tambang dari airport ke hotel yang kami tempah (Swiss Berlinn) adalah sekitar 140 000 rupiah - 150 000 rupiah...Dan kami juga tak menggunakan khidmat orang di sana sebab member dah pernah datang..


Gambar kat atas ni adalah pemandangan pada waktu pagi tapi pemandangan ni dari atas bangunan..hehehe...

Transport kami adalah beca dan jalan kaki sahaja...hehehe..Kebetulan dekat la jugak tempat yang kitorang nak pergi tu sambil jalan2...Kedai kat kawasan situ kalau jual jam, sederet first sampai last kedai jual jam. Kalau kedai jual telekung, sederet bangunan dari mula sampai akhir jual telekung.  Memang kitorang masuk dari satu kedai ker satu kedai la..Masa ni lah shopping yang membuatkan kawan aku teruja...Beli bag branded berjuta juta rupiah...Yang tak tahan tu beli jam dinding...4%@#* &*..Sebab jam dinding ni lar kena tahan di imegresen..Penuh tangan tak ingat dunia..hahaha..


Nampak tak air apa yang kaler kuning tu? Tu namanya Air Buah Kuinin...Best giler...First time rasa air buah kuinin ni...Minum segelas tu memang rasa kenyang sangat2...Tapi nasi pun melantak jugak...hehe..Air buah kuinin pun high recommended by my friend...Dan hari tu ada jugak order sayur asparagus...Tak tahu apa yang bezanya rasa asparagus kat sini dengan yang kat indon...Tapi yang kat indon lagi sedap..Rangup dan lembut gitew..


Sebahagian kain pasang yang dibeli...Hehehe...Boleh tahan murah gak la.Sebab kain sulam kan...Mana nak dapat harga tu kat sini...Tapi kena pandai cari tempat la...:)

Itulah sebahagian cerita saya di Medan, Indonesia...Bila saya baca blog lain semua pergi ke tempat peranginan di Medan...Kitorang jer belum sampai lagi tempat2 yang dinyatakan yang memberi mata ketenangan (melihat pemandangan dan keindahan alam).  Inshaallah kalau ada panjang umur boleh la buat trip ke sana lagi...:):)


p/s: Next trip untuk 2014 ke mana pula ye...hehe..

Related Posts with Thumbnails