Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, December 2, 2013

Omega Guard: Minyak Ikan Kegemaran Ramai...Terutamanya Ayahku...Atasi Gout...

Assalamualaikum dan salam semua...

Apa khabar semua yer..Hope sentiasa baik2 aje...:) hehehe..Saya baik2 aje di KL nie even sekarang ni asyik hujan jer...Rasa nya satu hari ni tak jumpa lagi matahari...Ermm...Musim tengkujuh la katakan..

Apa yer promosi Shaklee bulan Disember 2013 aka hujung tahun nie...Promosi dia adalah Omega Guard Shaklee...Buy 6 Free 1...Yeaahhh...I likes it!!

Kenapa menjadi kegemaran ayahku?

Sebab boleh mengurangkan penyakit gout dan juga dah kurang dah pantang makan dia daripada sebelum nie...Yeaayyy...(Testimonial nie...hehe).  Untuk kesan yang lebih optimum, tambahkan Alfalfa Shaklee untuk membuang toksin dalam badan...(If sakit Gout).

Bagusnya Omega Guard Shaklee aka Minyak Ikan ni adalah:

1)  Merendahkan kolesterol.
2)  Mengurangkan keradangan dan sendi seperti GOUT.
3)  Melambatkan kehilangan daya ingatan.
4)  Untuk ibu hamil...Bagus untuk perkembangan otak bayi dan mata bayi.
5)  Mengurangkan risiko serangan sakit jantung.
6)  Memperbaiki kemahiran serta tingkah laku anak.
7)  Meningkatkan daya tumpuan anak2...

Itu adalah sebahagian daripada kebaikan Omega guard untuk badan seseorang..Bestkan...

Saya memang tak miss makan omega guard nie...Sebab, ia juga berpotensi untuk menurunkan berat badan. Sebab tu saya pun suka...hihi..


Ni untuk sape yang mahu membuang kolesterol jahat dalam badan dia dan banyak lagi sebab dia...hehehe...  Free consultation from me..Nak tahu lebih lanjut, jangan segan silu contact saya ye...Saya dengan sukacitanya ingin dan hendak membantu anda...


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


p/s: Cepat2 sebelum kehabisan stok...


Monday, November 18, 2013

Carotamax: Vitamin Untuk Mata Terlaris...

Assalamualaikum semua dan apa khabar... :)

Apa khabar retina mata anda...Ok ker atau ada masalah? hehe...Untuk yang nak jaga kesihatan mata, boleh lah makan carotamax nie...Memang bagus sangat2 untuk kesihatan mata...Dan ada juga testimonial yang amalkan carotamax ni, rabun diorang dah berkurang..Alhamdulillah...

Tapi...Waktu ni...Produk carotamax ni 'Out of Stock'...Argghhh..Larisnya...Bila nak ada stok lagi nie..Hurmm...Harap2 sekejap jer ye takde stok nie...


Picture kat atas ni adalah keratan daripada Majalah Wanita 2013...


Dan diakui produk Shaklee ni memang the best...Alhamdulillah kerana aku diperkenalkan dengan Shaklee....


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


Monday, November 11, 2013

Vitamin C Shaklee: Grab before kehabisan stok...(Produk terlaris Shaklee)

Assalamualaikum dan salam sejahtera kat kawan2 di luar sana...

Sihat tak semua...Hope sentiasa sihat dan hepi selalu...Tak mo la ye ada kawan2 kita tak ceria je...Kannn...Kena la ceria supaya muka nampak cantik...Errkkk...

Untuk pengetahuan kawan2...Produk Shaklee yang terlaris sekarang ni adalah Sustained Release Vitamin C selain ESP (Energizing Soy Protein)..Hot dan cepat jer habis di pasaran...Hari tu lebih kurang dalam setahun kot kalau tak silap, vitamin C ni memang tiada dalam Malaysia ni sebab sudah kehabisan stok...Then, bila dah ada stok, hanya dalam 3 hari je stok ada, then habis sekejap je...Semua yang minat kat Vitamin C ni sapu habis kat branch...Adeehh..Memang merana dan menangis tak berlagu la pada mereka yang tak sempat nak beli...Betul..Termasuk la kat diri saya ni...Tak sempat nak order, tup2 dengar khabar dah habis...Sedih betul....

Dah ni ada balik Vitamin C nie...Cepat2 korang grab sebelum kehabisan stok...Siapa lambat, memang tak dapat la eden nak tolong...



Kebaikan Vitamin C secara ringkasnya:

1-  Meningkatkan sistem imun.
2-  Membentuk kolagen untuk tubuh badan kita.
3-  Memerangi cancer.
4-  Mencantikkan kulit.
5-  Memperbaiki imsonmia

Memang bagus kawan2...Jimat dan murah...Tahan selama 6 bulan...


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s: Tak sabar, tak sabar, tak sabar nak beli!...I love it.


Thursday, November 7, 2013

Minat dengan Oggy and Minion??

Salam semua...

Dah lama dah tidak bertapa depan page blog nie...Ntah kenapa rasa berat je nak menekan nekan keyboard laptop ni...Hurrmmmm...

Sekarang ni fanatik crochet buat Minion...Despicable 2...Memang menjadi kesukaan kanak2 buat masa sekarang...Sebab cutekan...Saya pun suka...kikikiki...



Oggy dan Minion kegemaran ramai...



Tak lupa juga Elmo dan Hello Kitty...

Saya ada bukak untuk satu blog khas...Klik SINI... Feel free to klik...
Jangan segan silu contact saya ye...



P/s: Feeling cute...haha..

Sunday, October 27, 2013

Gapai bintang di langit...

Timba ilmu di dada..
Bidang baru...
Akan ku cuba...
Akan ku berusaha...
Menggapai..

Jauhkan ketakutan...
Cari peluang...
Study...

Mulakan langkah...
Jangan takut...


Duit bukan untuk kaya...
Bantu orang untuk menjadi kaya...


'Cita-citaku nak menjadi orang kaya'  
                                           ~Tegar~

Sunday, October 6, 2013

Kolagen yang dicari-cari dan terbaik...

Ramai yang mencari-cari kolagen mana yang terbaik...Kolagen mana yang mendapat tempat di hati...Kolagen mana yang memberi kesan positif...Kolagen mana daripada sumber semulajadi...Kolagen mana yang memberi kesihatan yang optimum dan ramai yang berpuas hati...Sangat2 sesuai buat mereka yang menjaga penampilan dari luar dan dalam...

Jawapan saya, tentulah Collagen Powder keluaran Shaklee..



Kolagen Shaklee yang bersumberkan sisik ikan merah(4000mg), size kolagen nya yang sangat kecil, dipermuat daripada 7 ramuan khas dan diuji secara klinikal di makmal.

Fungsi2 setiap ramuan tersebut adalah:

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.


Dengan kata lain, Collagen Powder dari Shaklee adalah antioksidan, beri keanjalan kulit dan penghidaratan...

Credit to Mama Cery.

Ramai testimonial dari mereka yang mengamalkan kolagen shaklee amat berpuas hati dan tiap2 hari mahu senyum bila pandang cermin....


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s: Promosi ni last hujung October 2013 aje ok..Kalau nak, jom grab sebelum habis..Sebab collagen shaklee memang menjadi permintaan ramai....PROMO BUY 6 FREE 1...FREE AHLI...FREE POST..DAPAT CASH MONEY...Sape tak nak kan...

DAN UNTUK MEREKA YANG MAHU MENJANA INCOME 4-5 ANGKA DENGAN SHAKLEE, JOM JOIN GROUP KAMI...



Wednesday, October 2, 2013

Collagen Powder Shaklee: Promo terbaik bulan October 2013

Assalamualaikum dan salam semua...

Lama rasa tak bersiaran kat sini...Sihat semua? Hope semua kawan2 sentiasa sihat dan ceria selalu...:)

Hari ni dan permulaan Oktober 2013 ni, Shaklee telah buat promo buy 6 free 1 untuk produk kolagen..Produk yang memang sentiasa ditunggu tunggu oleh wanita yang mementingkan kecantikan dan kesihatan dalaman serta luaran..:)

Kolagen? Apa tu?

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kita untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit.  Merangkumi 30% daripada keseluruhan protein dalam badan.  Baik untuk tulang, keanjalan kulit dan juga gigi...

Kenapa ramai yang mencari-cari kolagen ni? Sebab banyak kebaikan dan khasiat kolagen untuk tubuh badan kita...Bukan sahaja wanita, lelaki pun memang makan kolagen bagi mereka yang menjaga kesihatan dalaman dan luaran...Sape yang tak mahu sihat dan cantikkan...



Kepentingan dan kebaikan kolagen:
  1. Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.
  2. Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.
  3. Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
  4. Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
  5. Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
  6. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
  7. Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan. 
Produk kolagen mana yang menjadi pilihan ramai...Dah tentulah kolagen dari Shaklee...Selamat dan terbaik...
Testimonial dari kawan saya:

Kulit makin berseri, parut dan jerawat memang dah makin hilang, dah tak kusam, pori pun makin kecut dan mengecil serta sekata...Suka dia sebab ibu beranak satu dikatakan anak dara yang sekolah menengah..hehehe...Sape yang tak nak kan...:)

Promosi terbaik ni last pada penghujung October 2013 ni aje...Bulan lain dah harga lain dah...Beli 6 Percuma 1...Grab before kehabisan stok...Sebab kolagen shaklee ni memang di cari-cari..:)


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


Friday, September 27, 2013

Alhamdulillah..Customer dah tak perlu pakai cermin mata lagi...

Assalamualaikum dan salam semua...

Tengah buat apa tu yer...Moga sihat ceria selalu..Yeah...Ni nak cerita nie...Ada satu cerita nie..

Hari tu tengah2 surfing internet, tetiba terasa nak bertanya customer macam mana la yer kesan ke atas dia bila mengamalkan pemakanan yang sihat setelah mengambil suplemen Carotamax Shaklee untuk mata ni...Nak tahu jugak...Untuk pengetahuan semua, carotamax shaklee ni adalah berbentuk pil dan mengandungi Vitamin A dan lain-lain baik untuk kesihatan retina mata.  Ia juga dikenali sebagai antioksidan..Memang bagus untuk badan kita...

Dan katanya: " Alhamdulillah akak, saya dah tak perlu pakai spek mata lagi....Dan saya berminat untuk mencuba suplemen shaklee yang lain untuk tambah tenaga..."...


Alhamdulillah, rasa lega dan syukur pada-Nya...Amin..Moga kita dijauhkan dari segala jenis penyakit...



Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)



Wednesday, September 18, 2013

Announcement: Dari cintakasihshop kepada qasehcutecraft..

Announcement!!!

Blog craft crocheting aku sudah bertukar nama daripada cintakasihshop kepada qasehcutecraft.blogspot.com...

Sesiapa yang belum jengah, jom jenguk dan jengah tengok apa yang ada...

http://qasehcutecraft.blogspot.com/

Love crocheting...One of my hobby...:)

Monday, September 9, 2013

Oh rambutku...Lebih lembut dan terurus...

Anda yang datang kat page ni sihat tak semua?Hope sihat lah yer...Badan cergas, otak pun jadi sihat...Kan...I love sihat dan kuat...hihi..

2 hari lepas, rambutku yang panjang mengurai telah ku potong dengan perasaan kasih sayangnya...Bila perasaan nak potong rambut tu terus capai gunting then terus 'zaaasss' jerk...Senang...Tak perlu risau dah pendek sebelah ker, tak betul ker, janji puas hati dan ringan sikit kepala...

Kenapa puas hati...Sebab rambut sekarang dah makin lembut dan lebih terurus...Bila tengok rambut yang kat atas surat khabar tu, renung rambut tu, then terasa makin cantik lak rambutku...Dan bila sentuh rambut tu, terasa lebih lembut dari yang sebelum nie...Oh, rambutku makin cantik rupanya...

Tetiba rasa rugi potong....Tapi...Tak risau mana lah sebab nanti rambut akan jadi panjang jugak kan...Sabar...Sabar..Nanti panjang jugak kan...Cute apa rambut pendek...(Perasan)...;p

Apa produk yang saya pakai sampai saya sendiri puas hati??  Produk shampoo prosante dari Shaklee...Shaklee bukan sahaja sekadar suplemen sahaja, tapi juga ada set penjagaan rambut, muka,rumah dan bla...bla..bla...Tapi yang nak ditekankan kat sini adalah Set Penjagaan Rambut dari Shaklee...


Suggestion untuk set penjagaan rambut harian..

1) Revitalizing Shampoo
2) Lightweight Conditioner
3) Nourishing Scalp Treatment (Serum rambut)

Untuk penerangan lebih jelas dan testimonial lain dari saya sendiri, sila klik SINI..

Insyaallah, anda akan berpuas hati....Bila mencuba, pasti dah tak mahu dah guna produk lain...


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


p/s: Rambut adalah mahkota..Bukan setakat wanita, lelaki juga...:)

Wednesday, September 4, 2013

Ada cara atasi masalah rambut gugur dengan Prosante Shaklee...

Anda stress dengan keguguran rambut anda satu persatu??? Tengok kat lantai, banyaknya rambut gugur??? Rasa tak confident dan tak selesa bila fikirkan rambut yang gugur ajer??

Yaaa, anda memang sampai kat page yang paling tepat nie...Memang tak salah lagi...Anda lah orangnya yang saya dengan senang hatinya nak bantu...

Prosante Shaklee...Menyelesaikan masalah rambur gugur...Anda tengok betapa banyaknya kan untuk rawat rambut anda..Bukan semua okeh...


For the first try untuk pakai harian, saya suggest:

1) Revitalizing Shampoo : Sistem pembersih yang lembut, licinkan dan lebatkan rambut serta menyeimbangkan kulit kepala dan rambut.

2) Lightweight Conditioner: Melicinkan dan melembapka rambut serta mudah diurus.

3) Nourishing Scalp Treatment: Serum yang menyelesaikan semua masalah rambut dan amat mudah diserap oleh kulit.  Rambur tidak akan berminyak dan melekit. Anda pasti suka....


TESTIMONIAL kat diri saya sendiri yang juga pernah mengalami masalah seperti anda...Memang sangat sedih dan selalu jer fikir macam mana la nak atasi masalah rambut gugur yang melampau lampau nie...Tiap2 hari kena sapu lantai kat bilik...Terasa semak jer bilik bile bercampur aduk ngan rambut, debu lagi....Hurrrmmm...

Dan bila guna set yang kat atas nie, memang terasa banyak perbezaan...Dan sangat lah syokknyaaa..Dalam masa 3minggu percubaan, rambut dan kurang gugur...Dan yang bestnya, rambut saya sekarang ni dah senang diurus dan lembut jer compare dengan rambut before guna set prosante shaklee ni..Takder la kusut masai dan mengerbang seperti Hantu Mak Limah Balik Rumah lagi....hehehehe...

Ditambah dengan Suplemen Zinc Complex..Zinc adalah salah satu suplemen untuk menguatkan rambut dan memberi khasiat untuk rambut anda..



Sekiranya anda juga mahu mencuba dan nak rasa happy macam saya, jangan segan silu contact saya...Saya sedia membantu...:):):)

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s: Produk Shaklee bukan hanya sekadar suplemen sahaja tau...Oh ya, anda juga boleh tambahkan zinc untuk menguatkan lagi rambut anda...


Monday, September 2, 2013

CoQHealth Plus: Baik untuk kesihatan jantung...

Assalamualaikum semua...:)

Ok, meh nak cerita sebelum tido nie...

Promo untuk bulan September 2013 ni adalah CoQHealth Plus dari brand Shaklee...
Baiknya CoQHealth Plus nie adalah untuk:

1- Kesihatan jantung.
2- Saraf2.
3- Kesihatan kulit.
4- Kesihatan mental dan fizikal...

Hurmm takder lah jantung kita lemahkan...Kalau dah lemah, macam2 penyakit boleh hinggap kat tubuh badan kita...Kita takmo la macam tu kan...Mestilah nak sentiasa cergas bila buat aktiviti harian...

Keratan akhbar pasal CoQHealth:


New brand from Shaklee in 2013...

Anda berminat dan mahu jantung anda kekal sihat, feel free to contact me.. :)

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s: Saya suka melayan customer saya..:)

Wednesday, August 28, 2013

Untuk yang nak kurus aka slimming | Set Kurus Shaklee...

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Dah sembahyang subuh belum? hehe...Saya belum lagi..Tapi jap lagi...Ni awal bangun pagi ni sebab bersahur.  Alhamdulillah sekarang ni senang jer badan nak membangunkan diri dia...hehe...Ni dah masuk bulan Syawal.  So, saya bersahur lah pagi nie dengan semangat sekali...Yeah!

Saya bersahur dengan apa?

Cinch + Lecitin + Omega Guard + Alfalfa...Lengkap 1 set.


Pengenalan serba ringkas:

1-Cinch: kurangkan lemak badan dan bina otot badan.
2-Lecitin: hapuskan lemak kita
3-Omega Guard: bantu untuk hapuskan lemak, kurangkan kolesterol.
4-Alfalfa: buang toksin dalam badan.

(For more detail, akan update dari semasa ke semasa)

Nampak macam banyak kan..Tapi tak sebenarnya..Bila anda dah cuba, pasti anda tahu kenapa dan kenapa kena banyak macam nie...Kena satu set untuk dapatkan kesan yang lebih optimum...

Sempena nak turunkan berat yang naik mendadak (5kg) dalam masa hampir setahun nie, saya memang nak turunkan berat badan balik ke berat asal..


Testimonial daripada rakan Fb:

""Nak share testi sendiri..hari ni genap 2 bln consume set kurus shaklee... After pantang bersalin anak ke 2 berat x turun2 statik je 63kg...huhu. Google punya google terjumpa la produk shaklee iaitu Esp yg sgt best itu..niat asal nak tambah susu badan. Mula amik esp 7 mac ~ 7 Mei..intai2 shaklee pun ade produk kurus yg selamat untuk breast feeding mommy.. So sy mula amik lecithin+alfalfa+omega guard pada 3 April lepas...
berat dari 63 kg turun ke 59 kg...yahoo.
w/pun turun 4 kg je..tersangat la hepi sbb x kontrol makan pun..kalau rs lapar makan je ape yg ade depan mata..kdg mlm2 pun amik je dinner. Exercise just turun naik tangga kat sekolah n rumah. Yg penting jgn skip mkn vit shaklee ni after meals.. Target nak turut lagi 4 kg baru dpt berat asal b4 2nd preggy..biar lambat asal selamat x gitu..

So kepada sesiapa yg tgh bdiet nak kurus tu kn amik set lengkap la ye [esp + lecithin + alfalfa] labur la skit RM tu untuk kesihatan kita. X rugi pun mencuba..

ok selamat berdiet semua""


Credit SINI


Sekarang nie dah hampir 2 bulan saya consume makan set nie...Dah saya dah terasa keberkesanannya...Apa ye... Pipi dah slim, perut dah kempis dan rasa ringan jer masa berjalan..Yahooo...

Hanya anda saje yang decide sama ada mahu atau tak.  Sape tak mahu, sila tutup page nie..;p

Ni untuk sape yang mahu dan nak kurus sahaja.  Free consultation from me..Nak tahu lebih lanjut, jangan segan silu contact saya ye...Saya dengan sukacitanya ingin dan hendak membantu anda...


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

 p/s: saya boleh, orang lain boleh kenapa tidak anda.. :) u smile i smile...lalalala...

Yakinlah...Dia masih ada...

Setiap apa yang berlaku..
Setiap kejadian yang menimpa...
Sama ada kita suka ataupun tidak...
Perkara2 yang membimbangkan...
Perkara yang dipandang negatif oleh orang...
Perkara yang membuatkan kita rendah diri...
Kosong...

Tak kira..
Pahit maung...
Manis..
Masin...
Kelat..

Yakinlah yang Dia ada...
Dia sentiasa ada bersama kita...
Dia hanya mahu menguji kita...
Sama ada kita kuat ataupun tidak...
Sama ada kita ingat pada Dia ataupun tidak...

Tadah tangan dan SYUKUR pada-Nya....
Dia adalah...

ALLAH S.W.T.


"Ya ALLAH, bagilah kami ketenangan, ketabahan dan kebahagian...Aminnn..."


Monday, August 26, 2013

Untuk rabun dan silau: Testimonial sendiri lepas amalkan carotamax shaklee..Berkesan!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

Rasanya hampir seminggu tidak bersiaran..Hurmm..Lama tue..hehe..Bukan apa, sebab sibuknya aku dengan hari raya..Sibuk dengan macam2..hehe...Ni sempena bulan syawal ni sangat2 lah baiknya kita berpuasa enam pula...Banyak ganjarannya yang Allah berikan pada makhluknya...Sape tak 'grab' memang rugi lah...Jom lah kita kumpul pahala banyak2 untuk buat bekal di akhirat kelak..Jangan ingat nak kumpul duit jer..Akhirat pun kena seimbang..Tapi aku as a perempuan nie, kena lah buat ganti dulu..Buat yang wajib dulu..

Owhh..Berbalik kepada tajuk di atas...Yesss dan alhamdulillah syukur pada-Nya, power mataku dah berkurang..Mata sebelah kiri dah berkurang 50 dan belah kanan 25..Kira banyak lah tu okeh...Macam mana aku boleh perasan? Aku perasan setelah aku rasa sakit kepala dan mata berpinar2...So aku pun gi lar kedai spek mata aka kacamata yang pernah aku buat dulu kat festival city..

Dialog aku dengan tuan kedai:

"Saya nak tukar power mata spek lar sebab rasa sakit kepala nie"..kataku.

After check...

"Ak ah, power mata awak dah turun tapi saya pelik la kenapa sekejap sangat dah turun sebab seingat saya awak baru jer buat spek mata hari tu..Seingat saya awal tahun kan...Kebiasaannya kalau orang boleh turun dan naik pun power, dalam jangka masa setahun..Ni kes awak ni, tak sampai setahun dah turun...Jarang berlaku.." kata dia...

"Sebenarnya saya makan suplemen untuk mata"..."Carotamax Shaklee"...

"Owh yeke..Saya tak tau..Tapi memang bagus la tu...Tapi takperla kot2 la power mata naik, awak boleh tukar power mata yang lama nie.."

Dalam hati aku nie..Kalau dah amalkan makan dengan konsisten, insyaallah boleh turun lagi...Berfikiran negatif pulak penjual spek nie...Aissshhh...Tak bagus betul orang yang ada fikir2 negatif nie...hehehe...

Nak tahu macam mana bentuk carotamax shaklee nie?

Ni dia....



Untuk mendapatkan kesan yang lebih optimum, boleh la tambahkan minuman Vivix Shaklee untuk mereka yang lebih berkemampuan...

Anda akan berpuas hati..Percaya lah....



Kepada mereka yang mahu mencuba, jangan segan untuk contact saya:

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s:  Kita berusaha, Allah yang tentukan...Ikhtiar selagi mampu...


Monday, August 12, 2013

Raya..Raya..Raya..2013..

Assalamualaikum semua kawan2...

Rasa belum terlambat lagi untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya buat kawan2 di luar sana, dan sesiapa saje yang sudi singgah kat blog yang serba sederhana ni...

Tahun ni ada 3 pasang baju raya..Tapi sempat pakai 1 pasang je..Yang dua lagi belum rasmi lagi..Tapi takpe, KL ni kan raya sebulan...Mesti punya ada orang ajak gi open house..Kalau ada orang ajak la kan...kekeke...Raya tahun ni sangat meriah sebab famili yang dah berkeluarga sambut raya di kampung..Tahun depan tak tahu la ape cer pulak...hehe..

Hari ni dah hari raya kelima (ketika post ni ditulis)...Datang awal sikit sebelum nak kena g kerja untuk keesokkannya...Rasa terkilan sikit sebab tak nampak singgah rumah member2 untuk beraya.  Dan juga tak dapat melihat anak Ser yang comel dan kiut tu...Dapat lihat kat facebook saje...Sadis..Untuk Ser, tahniah dapat baby boy..Insyaallah kalau aku pulang ke kampung, akan ku singgah untuk tengok anak buah ku yang comeil itu..hehehe...Tahniah skali lagi Ser dan Atan..

Raya tahun ni juga, ramai teman2 seperjuangan sudah melangsungkan perkahwinan...Aiisshh...Tinggal sape je lagi yang single mingle...Yang lain sudah berteman...Aku bila lagi..Hurrmm...Coming soon lah jawapannya...huhuhu..Dalam fikiran selalu menetapkan yang "Ajal, maut, jodoh pertemuan di tangan tuhan"..Insyaallah akan sampai giliran kita bila tiba masanya...Kalau panjang umur...

Banyak agenda yang hendak di buat lepas raya ni...Macam2 bermain di fikiran..Kadang2 rasa buntu, kadang2 rasa bersemangat, kadang2 rasa yakin, kadang2 rasa tidak...Huurrmm...Perasaan berbolak balik...Aiisshh...Adah, beranikan diri...Risk tetap ada walaupun apa jua tindakan yang kita nak buat..FAST ACTION, FAST RESULT...Hurmmm..Apa dia tu ye...

Takpe lah, walau apa jua pun, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya untuk semua...:) :)



p/s: Mencuba untuk puasa hari ni, tup2 tak lepas..uhukk...


Saturday, July 27, 2013

Katakan tidak pada rabun dan silau: Carotamax Shaklee...

Testimonial sendiri sejak mengamalkan Carotamax Shaklee:

Alhamdullillah, sejak konsisten mengamalkan Carotamax daripada Shaklee, rabun ku telah turun power. Turun sebanyak 25 sebelah kiri dan 50 sebelah kanan..After consume/makan dalam 2 botol.  Mula2 makan memang tak nampak langsung perubahan dan bila check kali pertama rabun makin naik.  Terkejut jugak. Tapi bila rajin makan dan berdoa pada Tuhan agar rabun dan silauku cepat pulih, insyaallah Tuhan dah makbulkan...Yakin pada-Nya..


Carotamax juga adalah antioksidan.  Selain mengurangkan rabun, ada testimonial yang consult makan carotamax kata pipinya nampak kemerah-merahan.  Tak payah dah kan pakai blusher.  Dah jimat dah beli blusher kat situ..hihi..

Untuk kesan yang lebih optimum, boleh la tambahkan minuman Vivix.  Bukan setakat untuk kesihatan mata jer, ia merangkumi keseluruhan kesihatan dalaman dan memang salah satu produk shaklee yang dicari..Baik juga untuk kanser, strok dll..Yang paling best, Vivix juga bagus untuk awet muda..



Boleh la tengok apa lagi khasiat kat SINI

Hope after this spek mata ku hilang dari muka ku..hehe..



Untuk keterangan lanjut, boleh la hubungi saya di bawah ni.  Jangan segan silu untuk bertanya yer..Anda akan dapat harga istimewa bila beli dengan saya.


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


p/s: Hati ini berniat untuk membantu anda..

Tuesday, July 23, 2013

Akukah yang terlewat...

Malam yang mendamaikan...
Sunyi...
Sepi...

Mengimbau kembali...
Kenangan dan perbuatan...
Setiap kejadian...
Setiap perkataan...

Baru kiniku perasan...
Baru ku sedar...

Ada usaha tapi penolakan yang dibuat...
Tak nampak...
Kabur dan samar-samar...

Tidak mengerti...
Tidak memahami...
Mungkin tidak mengkaji..
Atau salah diri sendiri...
Sehingga ada titik noktah...
Parah...
Tiada guna...

Kalau dapat tangkap...
Ikhtiar boleh dibuat...
Jalan boleh di cari...

Akukah yang terlewat....

Friday, July 19, 2013

Cerita gigi: Kenapa gigi rapuh dan cepat rosak?? Alamak!! Ada cara atasinya...

Satu hari kat ofis...

"Moiii, mau mitak bolang cuti.." Cakap si S kat admin..
"Nak cuti u mau pegi mana?.." Tanya admin tu..
"Ini ha, mau repair gigi, gigi suda patah mase makan semalam...Aiiyyooo"...Bagitau si S tu..

Sambung si S lagi.."Ini haa, gigi dalam mulut saya beribu2 suda habis maaa, banyak kena repair situ, repair sini..Aiyyaa..Ini KL ha, mahal betul nak buat repair gigi..Saya buat yang temporary untuk Crown ni ha, dah RM5,000 maa...Aiyyooo..Manyak mahal lorr..Ini baru 1 gigi"...

Aku menyampuk.."Lu moii, tak cukup kalsium maaa...Tak cukup minum susu tue"...

Tersengih saje dia sambil berlalu pergi....

Kenapa gigi cepat rosak dan rapuh?? Of course sebab kekurangan kalsium dalam badan kita...Yee..Saya pernah mengalaminya..Gigi saya memang cepat rapuh, rosak dan berlubang...Siyes..Memang betul kena jaga makan..Nak2 bila kunyah makanan sedikit keras seperti kekacang dan liat seperti daging..Pernah jer masa nak kunyah nasi pun gigi boleh patah..Aduiii..Nak kata dah beranak sebab baby pun amek kalsium tu, belum kawen lagi..haha...So, of course la sebab kurangnya kalsium...Lagipun siyes cakap, MALAS BANCUH SUSU...Kantoiii....Hahaha..Lagipun lepas makan ostematrix ni, saya dah berani dah gigit kacang dan juga makan daging...Kadang2 ada rasa macam, alahaiii kenapa la aku tak jumpa ostematrix ni dari dulu...Tapi kata orang, "Better late than never"...

Dengan ini saya mengisytiharkan sila consume KALSIUM untuk tulang dan gigi anda sebelum semua sudah patah menyembah bumi...hehehe...Dan saya suggestkan KALSIUM dari Shaklee yang terbaik buat anda yang dinamakan: OSTEMATRIX...OSTEMATRIX SHAKLEE...Tak payah nak bancuh..Bukan serbuk tapi berbentuk pil yang wangi serta licin jer masuk dalam kerongkong...Means mudah nak telan...Terbaik dari ladang shaklee...Percayalah...Kenapa saya kata terbaik??


Yee..Selain daripada kalsium tinggi, ostematrix shaklee juga mengandungi MAGNESIUM dan VITAMIN D..

Dan bukan setakat untuk gigi dan tulang yang kuat jer, keberkesannya ostematrix ni juga terlihat selepas mereka yang consume dengan pil ni, beberapa testimonial daripada customer saya yang mengatakan:


Customer 1: "Adah, mak aku cakap, bila makan ostematrix yang aku beli dengan ko ni, ringan badan jer masa nak bangun pagi..Takde la rasa berat jer badan"...Alhamdulillah...

Customer 2:  "Senang jer nak membuang air besar.."

Customer 3: "Patut lar aku dah tak rasa kejang dah kaki aku masa bangun pagi, rupa2nya makan ostematrix ni..Alhamdulillah"...

Ini antara testimonial daripada customer..Ada banyak lagi testimonial lain...Oh ya, untuk penyakit buasir, anda boleh consume Ostematrix + Omega Guard + Zinc daripada Shaklee...Atau ada masalah kesihatan lain boleh bertanya saya terus..Insyaallah saya akan bantu anda...Saya pun mahu anda sihat seperti saya sendiri yang mahukan sihat...:) :) :)


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)

p/s: Setiap masalah, pasti ada jalan penyelesaiannya...

Tuesday, July 16, 2013

Testimonial daripada Alfalfa Shaklee...

Assalamualaikum dan salam semua...

Korang puasa tak hari ni? hehehe..Kalau tak, kena puasa ganti tau...Hari ni saya gi bazar beli nasi kerabu, pulut panggang perisa udang, dan kuih chara..Sedap hingga menjilat jari..hehehe...Tapi ni bukan main sebabnya saya nak bercerita...Hari ini saya nak bercerita tentang testimonial Alfalfa Shaklee daripada customer/member office yang dah consume dan makan alfalfa shaklee secara konsisten.  Hari tu saya dah janji nak ceritakan...So, alkisahnyaaa........

Customer 1:  "Dah, alhamdulillah, sejak makan alfalfa ni, period saya teratur.  Tak la macam dulu2 period datang 3 bulan sekali, kadang2 2 bulan, kadang2 6 bulan sekali..."  Pergghh lama tu tak datang..Terkejut gak saya mendengarnya...

Customer 2:  "Weh,aku makan alfalfa ni rasa lain macam jer la..Rasa lebih bertenaga..." Yang ni saya tak boleh komen panjang2 sebab bab2 rumah tangga..hehehe...Mungkin suami isteri lebih mengetahui...hehehehe...

Customer 3:  "Dulu Mrs B saya ni mengeleber  dan jatuh jer sebab mungkin anak 4 yang menyusukan bayi sebelum ni, tapi sekarang ni dah push up"...Saya berkata, "Wahh, hebatnya"...Hahahaha...Si suami pasti suka...Kekekeke...

Customer 4: "Best tau makan alfalfa ni..Sebab hari2 membuang je keje dia...Lawas..Alhamdulillah...Takde lah pagi2 asyik sembelit je..."  Bagus alfalfa sebab alfalfa ni boleh membuang toksin dalam badan...

Customer 5:  "Rasa dah kurang dah gatal-gatal lepas makan..Kalau tak, kalau makan makanan yang menyebabkan gatal, pasti gatal muka2..." Yang ni saya pun rasa keberkesannannya...Alhamdulillah...

Dengan alfalfa shaklee,  senyum pasti ke telinga...hehehe..Anda pasti berpuas hati...Percaya lah...



Kepada sesiapa yang berminat mahu mencuba alfalfa shaklee ni, boleh la hubungi saya seperti kat bawah ni...Jangan segan silu untuk hubungi saya ye..:) Jangan risau, alfalfa ni tak mahal sangat pun..Harga mampu milik dan berbaloi2..


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)



Setiap penyakit pasti ada ubatnya...Berusaha lah mencari, makan dengan konsisten dan berserah pada-Nya...Doa lah banyak2 supaya penyakit itu cepat baik sepenuhnya..Aminnnn...


Friday, July 12, 2013

Salam Ramadhan: Jom berpuasa dengan bertenaga! Cinch, ESP Shaklee :)

Assalamualaikum rakan2..

Selamat pagi...Masih belum terlambat ku nak ucapkan salam ramadhan dan selamat berpuasa buat teman2 di luar sana...Alhamdulillah masih bernafas lagi kat bumi Allah untuk meneruskan perjalanan hidup dan masih sempat lagi berpuasa untuk tahun ni...Kita belum tahu lagi yang kita akan berjumpa lagi ker tak ramadhan yang akan datang.  So, lakukan sebanyak mana ibadah sempena ramadhan kali ini.  Dan senyum2 selalu..:) :)

Cerita bulan ramadhan kali ini berkisar tentang ada sorang anak member opis ni.  Anak dia dah berjaya berpuasa 1 ramadhan dengan jayanya..Gembira jer dengar walaupun ku belum punya anak...hehe..Anak dia baru masuk darjah 1.  Time berbuka, gembira mak dia tengok anak dia makan dan minum ala-ala menghayati makanan tersebut..hehehe..Baguslah budak tu dah pandai belajar berpuasa..Hope dapatlah berpuasa penuh...hehehe...

Ramadhan kali ni aku bersahur dengan Cinch Coklat + ESP.  Walaupun kadang2 perut berbunyi pada tengah hari atau petang, tapi badan masih bertenaga...Takde la lembik jer kan...hehehe..Alhamdulillah...


Cinch coklat yang tengah tu...

Dan kadang2 bancuh ESP + Susu rendah lemak jer..Dan kadang2 bersahur dengan Cinch + Susu rendah lemak...Ikut la yang mana suka...:) Banyak khasiat dia tau...Tapi yang Cinch tu sesuai untuk mereka yang nak diet sebab kalori cinch tu lebih rendah daripada ESP...


Oppss gambar terbalik...hehe..

Selain Cinch dan ESP, Mealshakes dan Performance Drink daripada Shaklee juga boleh memberi tenaga kepada anda sepanjang hari...Insyallah...Amat sesuai untuk ibu mengandung dan mereka yang bekerja yang banyak menggunakan tenaga...


Kepada sesiapa yang ingin bertenaga sempena ramadhan kali ni, jom bersahur dengan ESP, Cinch, Mealshake dan Performance Drink Shaklee...Selain bertenaga, suplemen shaklee memberi kesihatan yang memyeluruh pada badan anda...

Kepada yang nak juga bertenaga seperti saya, jangan segan silu contact saya:

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


P/s: Senyum2 selalu di bulan puasa ini...


Sunday, July 7, 2013

Gatal-gatal kulit (alergik), hidung, selalu bersin (resdung), senang nak membuang/lawas : Atasi dengan Alfalfa Shaklee..

Assalamualaikum dan salam sejahtera kat semua yang sudi singgah kat blog nie..Sangat terharu dengan kehadiran mereka yang sudi menjengah dan explore blog nie...Terima kasih..

Tapi bukan itu point utama yang nak diceritakan.  Point dan benda pertama yang aku nak cerita adalah berkenaan satu produk yang memang aku dah jatuh cinta untuk aku konsisten makan hari2 adalah Alfalfa Shaklee.  Sebab!??

Sebab pertama adalah: Masalah gatal-gatal pada kulit a long time ago...Perghh ayat a long time ago tu yang tak tahan...hehehe..Betul..Dah agak lama dah lah aku ada masalah gatal2 kulit..Tak tahan woo..Asyik gatal2 jer..Tak tahu sebab apa.  Mungkin sebab makan macam2 tanpa pantang begitulah jadinya..Main makan jer sebab salah satu kepuasan buat diriku adalah makan, makan dan makan lagi...hehehe..Dah jumpa doktor pakar pun (diberi ubat sapu dan makan), still masih boleh ada lagi gatal2 kat kulit.  Bila dah tiga kali datang jumpa doktor, doktor tu cakap ni kali terakhir awak jumpa saya.  Tak payah datang dah pasni...Pulak dah (dalam hati, dah kalu tak baik, tak kan nak biar jer kan gatal2 nie..hurmmm).  Serius, ubat sapu terasa malas nak letak.  Sebab kalau tak konsisten letak, mesti gatal2 nie jadi lagi..huhu..Memang rasa tak puas lah...

Sebab kedua adalah: Senang nak membuang/lawas berak senang cerita..hehehe..Tak kan nak simpan tinja kita tu sampai 4@5 hari dalam perut...Cari nahas namanya tu. Bila lama tak buang maknanya kita telah biarkan toksin dalam badan kita.  Macam2 lah penyakit lain yang timbul kalau biarkan toksin dalam badan kita banyak2..Anda nak ker? Saya tak nak..Alhamdulillah..Bila konsisten makan alfalfa ni, hari2 berak..Opss!.

Bila makan alfalfa dengan konsisten, alhamdulillah 2 sebab yang menjadi masalah aku selesai...Lega sangat2...Testimonial di atas adalah pada diriku...Lagi2 testimonial dari member opis ku akan ku post pada next entry...

Selain dua di atas, ada lagi khasiat dan kelebihan alfalfa shaklee yang berjaya membuatkan semua golongon tertarik untuk membelinya.  Antaranya ialah:



Dan bila cari khasiat dan kelebihan alfalfa kat website, rupa-rupanya alfalfa ni adalah "The Father of All Foods'.  Anda boleh baca untuk maklumat seterusnya..Oh ya lupa nak cakap, hari tu pergilah kat Cold Storage, ternampaklah tumbuhan alfalfa nie.Kira first time la tengok alfalfa nie...Rupa bentuk dia macam ala2 taugeh sikit.  Teringin jugak nak try beli and masak alfalfa nie..Agak2 macam mana yer cara masak alfalfa nie...Cara menggorengkah?? Merebuskah?? hehehehe...




Syarat2 yang nak mengambil alfalfa ni adalah mesti minum more than 2 liter water one day...Kena paksa minum air 2 liter okeh...hehehe..Minimum dan wajib yer...Memang badan kita pun sudah semestinya nak kena ada air yang cukup dalam badan...Kannn...

Untuk kesan yang lebih optimum:
1) Alfalfa + ESP = Milk Booster - Untuk ibu yang menyusukan bayi.
2) Alfalfa + Ostematrix (Kalsium) = Lagi senang nak membuang / berak..-Untuk orang yang selalu sembelit.
3) Alfalfa + ESP/Cinch + Lecitin/Omega = Set kurus.
Dll...


If ada pembaca yang nak mencuba produk ni dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut jangan segan silu contact saya...:) Saya nak sihat, so saya pun nak juga anda sihat..:)  Murah dan berbaloi2 untuk kesihatan kita..Percayalah...Feel free to contact me...


Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


p/s: Alhamdulillah...Setiap penyakit yang dapat, ada ubatnya..Kita kena berusaha ikhtiar dan berserah padaNya...Aminnnn...



Saturday, June 29, 2013

Mirage Mitsubishi menarik perhatianku...

Assalamualaikum kawan2..:)

Bersemangat ye nak tengok bola malam ni..Kelantan Vs Johor...Sampai kejap jer tiket habis di jual...Hurmm..Dasat..Ha, saya sokong yg mana? Mesti laaahhh...Ada lar..hehehe..

Sekarang ni kereta yang menjadi perhatianku adalah....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaa....


Mirage Mitsubishi...

Warna pun menarik...Kenapa menjadi perhatianku..

1)  Warna.
2) Leh jimatkan minyak..Memang save giler la pakai kereta mirage mitsubishi nie...
3) Walaupun compact car, aku rasa memang best kot bawak kereta ni.  Belum try tapi perasaan tu ada yang mengatakan best bawak kereta nie...hehehe...Sebab pernah bawak kereta ASX Mitsubishi...Lebih kurangkan...Tapi kereta ASX mestila lagi best kalau compare dengan harga dan ketinggian...Kannn...
4) Senang nak parking. Nak2 untuk aku yang baru nak berani belajar bawak kereta nie...hehehe..


Berbaloi2...Memang save la minyak...

Untuk keterangan lanjut mengenai Mirage Mitsubishi nie leh la klik link kat bawah nie..

http://www.mitsubishi-motors.com.my/mirage/home/home.php



p/s: Bagi kredit untuk iklan nie sebab sudi bertempek kat blog nie...hehe...:)


Thursday, June 13, 2013

Rindu hobiku...

Salam...

Selamat pagi..Moga ceria2 selalu...Pepagi ni tetiba rindu kat hobi lama ku..Hobi yang dah lama ditinggalkan..Lama tu tak la lama sangat..Dalam 3 bulan gitu...Kena start balik ni...Nanti lupa plak..hehehe..


CROCHETING

Leh wat handphone strap dan  keychain...Yang ni adalah tempahan dari customer dulu...



Yang atas ni plak adalah sarung telur kait...Tempahan customer jugak...Boleh la nak kait ni kalau sape yang nak...

Satu lagi hobi yang ditinggal kan adalah menjahit manik...Rindu plak di saat menjahit manik even jahit manik tu sedikit leceh dan remeh.  Tapi kalau siap, humang aihhh, memang puas hati...

JAHIT MANIK



Tapi 2 gambar kat atas ni bukan aku yang jahit,  Jumpa kat pak cik google...Sebelum nie aku jahit kat lengan tangan dan depan baju tapi simple je...Kat mana ntah letak picture tu semua...hehe...

Nak2 ni hampir nak masuk Ramadhan dan terus nak raya kan...Best jugak kalau dapat jahit manik untuk baju kurung ku.  Tapi belum siap jahit lgi...hehehe




p/s:  Best sarapan pagi dengan Fitness+Susu Dutch Lady ngan Susu Dutch Lady+Esp+Cinch....Menjilat bibir...hehe



Sunday, June 9, 2013

Join National Conference Shaklee 2012/2013. Best!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...:)

Minggu lepas, hari sabtu baru nie, aku join event Shaklee yang julung-julung kalinya di buat kat Sunway Resort and Spa.  Segan nak pergi sorang2, aku ajakla member..Hehehe..Lagipun 2 tiket ni di sponsor oleh 'mama'...hehehe...

Bila sampai sana, pergghh crowded gila orang kat pintu masuk.  Semua berlumba2 nak masuk sebab excited nak tengok master2 dalam Shaklee...Tak ketinggalan aku jua...hehe..Beratur panjang tapi berbaloi2..hehe..Ramai jugak yang bawak anak...Ada jugak yang bawak anak yang agak2 baru je berapa bulan lahir.  Begitu excited tau ha..

Mula2 event, start dengan persembahan dari 'klon Michael Jackson'...Perghh memang menjadi..Tabik spring..Tapi gambar kat bawah nie tak berapa jelas lar..Nampak cahaya2 je kan dari jauh...


Kemudian mendengar ucapan daripada pihak Shaklee sendiri yang datang dari jauh dan juga ucapan daripada Master Coordinator yang memang dah success dengan Shaklee.  Lepas sorang2 naik atas pentas.  Memang aku kagum diorang nie..Diorang ada cara diorang tersendiri..Kata diorang, yang penting usaha tanpa putus asa, sentiasa berterusan, keep sharing dan niat untuk membantu orang lain.  Insyaallah berjaya! Dan banyak lagi aura2 positif yang boleh dapat masa diorang bagi speech.  Lagipun bila korang join Shaklee ni, selain korang dapat kesihatan yang baik, korang jugak boleh bonus yang lain seperti Cash Bonus (2 angka, 3 angka, 4 angka atau lebih), Car Bonus (korang boleh pilih car mana yang jadi pilihan hati) dan juga Umrah/Melancong Luar Negara Bonus.  Shaklee yang bayar semuanya.. Aisshh, sape yang tak nak kan..Free je...huhu..Sape nak join, sila la contact aku untuk pertanyaan lebih lanjut..Pilihan di tangan anda..hehe

Ok2, gambar kat bawah ni apa? Sudah semestinya bag kan. Hadiah dari Shaklee masa gi conference hari tu.  Apa kat dalam nie? Haaa...

Shaklee..Creating Healthier Lives

Tengok gambar kat bawah nie, macam2 dapat.  Harga tiket masuk tak la sama dengan hadiah yang dapat kat bawah nie. Memang untung.  Dapat baucer RM50, 2 Nutriferon (Baik untuk demam, batuk, selsema, imunisasi), 2 cinch tea (Baik untuk buang toksin, diet), pen shaklee dan juga diskaun makan..Memang best shaklee nie...:)


Dan juga Utusan Malaysia pun dapat free..hehe..Nampak tak satu lagi gambar yang warna putih tu.  Shaklee juga lancarkan satu produk baru yang dinamakan CoQHealth Plus.  Produk ni memang baik untuk jantung.  Sapa nak boleh la pm saya..hehe


Lepas lunch, masuk balik dalam dewan tu.  Lepas dengar ucapan daripada Mama Cery, aku dan member aku terus balik.  Sebab nak kejar sembahyang zohor...hehehe...

Kesimpulannya, aku suka join Shaklee ni.  Sebab selain daripada produknya yang SUPERB dan aku memang berpuas hati, aku juga dapat Cash Bonus Shaklee 2@3 angka..Belum mencapai target yang diidamkan lagi.  Hope aku success satu hari nanti.  Seriously, anda tak rugi kalau nak join.  Lagipun produk shaklee ni lebih dari 50 tahun bertapak.  Dan kebanyakannya memberi impact yang positif.


Anda ada sebarang masalah kesihatan, insyaallah aku cuba menolong...Tak kira masalah kesihatan apa yang terganggu dalam fikiran korang...Untuk makan produk ni, memang perlu khidmat nasihat daripada consultant.

Sekian..


For information tentang produk ni, jangan segan silu untuk contact me..:)

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 013-6760811.

I Love this produk...
Related Posts with Thumbnails