Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, October 2, 2013

Collagen Powder Shaklee: Promo terbaik bulan October 2013

Assalamualaikum dan salam semua...

Lama rasa tak bersiaran kat sini...Sihat semua? Hope semua kawan2 sentiasa sihat dan ceria selalu...:)

Hari ni dan permulaan Oktober 2013 ni, Shaklee telah buat promo buy 6 free 1 untuk produk kolagen..Produk yang memang sentiasa ditunggu tunggu oleh wanita yang mementingkan kecantikan dan kesihatan dalaman serta luaran..:)

Kolagen? Apa tu?

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kita untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit.  Merangkumi 30% daripada keseluruhan protein dalam badan.  Baik untuk tulang, keanjalan kulit dan juga gigi...

Kenapa ramai yang mencari-cari kolagen ni? Sebab banyak kebaikan dan khasiat kolagen untuk tubuh badan kita...Bukan sahaja wanita, lelaki pun memang makan kolagen bagi mereka yang menjaga kesihatan dalaman dan luaran...Sape yang tak mahu sihat dan cantikkan...Kepentingan dan kebaikan kolagen:
  1. Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.
  2. Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.
  3. Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.
  4. Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.
  5. Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.
  6. Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.
  7. Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan. 
Produk kolagen mana yang menjadi pilihan ramai...Dah tentulah kolagen dari Shaklee...Selamat dan terbaik...
Testimonial dari kawan saya:

Kulit makin berseri, parut dan jerawat memang dah makin hilang, dah tak kusam, pori pun makin kecut dan mengecil serta sekata...Suka dia sebab ibu beranak satu dikatakan anak dara yang sekolah menengah..hehehe...Sape yang tak nak kan...:)

Promosi terbaik ni last pada penghujung October 2013 ni aje...Bulan lain dah harga lain dah...Beli 6 Percuma 1...Grab before kehabisan stok...Sebab kolagen shaklee ni memang di cari-cari..:)


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya terus. Saya sedia membantu..

Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee:  920988
Emel:  mawaddah84@gmail.com
Tel: 017-9797601 (Whatsapp/sms/call)
Tel: 013-6760811 (Sms/call)


No comments:

Related Posts with Thumbnails