Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, May 20, 2010

Bila masa berlalu....

Bila melihat jam berdetik
Aku jadi risau
Risau yang teramat
Kerana
Masa itu berlalu pergi
Tanpa menunggu
Terasa diri ini
Tersangat lah membuang masa
Tersangat lah membuat perkara yang tak berfaedah
Walaupun
Banyak kije yang menunggu
Dan kije itu
Memerlukan banyak perhatian
Banyak memerah otak
Dan juga banyak kena mengkaji
Aduh
Aku perlu
Fokus
Rajin
Berusaha lebih
Dan mesti mencari jalan yang terbaik
Untuk keluar dari kemelut ini......

18 comments:

sarah shafie said...

uitss..puisi..

DALILA MISMAN said...

kaitan gambar?...tak melihat jam pun...ngeh ngeh...

good luck....

wadud@duad said...

demi masa... saya gak selalu kecewa sebab banyak keje yang buat last mint..hehe..tmbah asingment :-)

nabilah_2908 said...

good luck...you can do it !!!.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA

M a W a D D a H said...

sarah: hanya puisi bagitahu segala-galanya.. :)

dalila: gambar melambangkan cahaya..bila mahu dapatkan cahaya yang bersinar...chewaahhh...aku sedang melihat jam di tangan... :)

wadud@duad: hahaha..sama la kita..:p

nabilah: thanks dear...ya, i can do it!!!!

jane said...

=)

masa yg berlalu tu byk nak kene ganti

hhuhu

DALILA MISMAN said...

sakit pungkuk r..huhu
tu yg maleh nk dtg lab

NaNaJoe said...

masa tu emas...
emas boleh beli, tp mase xbleh..
kira mase lebh berharga~~ :)

Syafrizal said...

gila la... tapi jgn asyik blogging je
keja tak siap baru tau hehe

DALILA MISMAN said...

oitt...time ni mu dah ada jam tangan ke...hehe

bukan takde ke?

LaNuNsepet said...

madah dari adah.. he3

all the best... n do d best..
jgn malas malas adah, kije byk weh..

gades ain said...

best! ^^
all da best :D

kedai obat ku said...

"..Aku perlu Fokus Rajin dan Berusaha lebih.."

Setuju sekali sobat, penggalan dari Puisi ini.

Tapi setelah saya baca komentar teman2 sobat, ini termasuk "Junk Comment" atau SPAM saja.. Karena singkat, tanpa komentar berarti.

Mau tau Cara Berkomentar Yg Baik Di Postingan, Klik Dibawah Ini..

Cara Berkomentar Yang Baik Di Postingan

Karena KOmentar kita, mencerminkan "Siapa Diri Kita"?? Trims sob..

Mr Rulez said...

nie lar thasil biler seorang jiwa rOx mnulis..sungguh berbisa ayatnya dan sukar tuk difahami..hehe

leyh buat lirik nie..;)

M a W a D D a H said...

jane: ya betul....

nanajoe: ya, nice kamu punya ayat..suka..suka..:)

syafrizal: jeles la tue...:p

dalila: oit...oit...hehehe

M a W a D D a H said...

lanunsepet: madah berhelah..wakaka..thanks lanun...bnyk kije weh...hehe

gades ain: thanks...

kedai obat: :) senyum

mr rulez: eh, sukar ker? rasa macam senang jer nak faham..hehehe

ok, saya buat lirik, awak petik gitar ye..hehhe..lalala

.sTraWberRycH0c. said...

chayok2!!! ninie support dari tepi..
huahuahua ;p

Shamrin Mat Janih said...

ya masa terlalu cepat minggu ni, tak terasa dah hari jumaat. huhuhu, sibuknya minggu ni

Related Posts with Thumbnails