Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, November 9, 2010

Teater Oh Teater ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Ntah kenapa hari ni rasa sakit kepala jer...huhu...Adakah kerana terlalu memikir atau ..........Errmm...Mitak jauh dari segala penyakit...Amin...

Tetiba rasa teringin nak tengok teater...Dari dulu lagi....Actually tak pernah pergi tengok teater yang besar dan gempak...Contohnya Asmaradana ker, teater P-Ramlee ker atau yang terkenal sekarang teater berkenaan kehidupan Tun Dr Mahathir Mohamad dari kecil, semasa memegang jawatan Perdana Menteri hinggalah kepada kehidupan sekarang.

Tapi, teater di dah lepas...Tak pe lah...Cuma perasaan aku jer teringin nak tengok teater...Manalah tahu akan datang ada lagi teater yang best....Huhuhu..Tapi pergi kah aku?? Uhukk...

Tak semua orang meminati teater...Kan..Kan....Setiap orang ada minat dan pandangannya tersendiri...Ada yang lebih prefer ker wayang...Kan...

Teringat masa sekolah-sekolah dulu, ada pertandingan berlakon di atas pentas...Memang suka tengok geng-geng berlakon di atas pentas...Syookkk...Menjadi beb...Ada member aku tu berlakon atas pentas jadi seorang ayah yang garang..Giler kentang jadi garang...hehehe...Aku pun berlakon gak...ekekeke...Tapi jadi bebudak tepuk amai-amai...Adehhh...hihihi...Berlakon2 ni kurang berbakat sangat...hehe...

Member-member aku dulu memang hebat....Caya lah!!!



p/s: Tak reti berlakon, tapi suka tengok orang berlakon....:)

21 comments:

Keyyah said...

pernah berlakon juga kecik2..hihi..

ermm teringin juga nk tgk teater...tp nk tgk yg berunsur musical..hahahaha

qellissa said...

Nak tengok teater jugak Adah..igt cam nak g tgk teter Natrah tu..rasa2 best tak ?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tak pernah berpeluang pun tengok teater Adah...entah, takde org ajak...kat sekolah ada la. Best agaknya kan tengok diorg tu berlakon live.

a.samad jaafar said...

aku pun teringin sesangat nengok teater... tapi belum ade peluang..

sumpit said...

Masa study di UPM dulu join PENTAS (kelab teater) so setiap sem pasti akan menonton teater dgn xtifnye..plg suke tgk PGL dgn rate yg murah khas 4 students teater dan tgk teater yg dipentaskan dipanggung budaya...co: teater Hikayat Kembayat Negara...best sesangat..try la tgk even for once

Encik Gorilla said...

tak penah tgk teater.... selalu tgk dvd je... tu pon pinjam kat org jer... huhu...

wadud@duad said...

:D wadud sokong citer p ramle la adah.. :-)

okeh jom la layan.. :D

Asyi@alasyr said...

asyi pow xpenah gak tgk teater huhuhu..
asyi minat citer hindi yg lama ekekeke..

maCy said...

maCy teringin jugak nak pergi.. sini kdg2 ada jpp anjur tapi xterpergi lagi~ huhu

Hairil Rizal said...

Warlord tak bpa minat teater.

Anyway, Natrah coming kat IB. Bleh la Adah plan naik ke KL utk tgk!

Best ke tak best tu tak tau lah..tapi nyatanya Erma Fatima sudah undur diri dari mengarah.

Syafrizal said...

saya tak berapa minat teater
tapi kalau awak dah minat nak buat camne

Prince Halilintar said...

prince pun mcm teringin je nak tgk teater..tgh tunggu kemunculan NATRAH..mcm best jer..haha..tapi sekadar impikan jer tak taw la tercapai ke tak nanti..hehe

Tilam said...

pernah tengok teater masa kat UUM dulu, teater musikal dari johor. Teater warisan johor ke apa namanya.Lupa dah. Tapi part yang paling best ialah semasa babak jual paper ...tak di sangka sangka ada orang berlari kat tengah dewan jerit surat khabar surat khabar!..rupanya itu termasuk dalam babak teater tu.Macam terasa berada dalam cerita tu. Itulah kelebihan teater berbanding cerita di TV.

ASaDa RyutaRo said...

tak pernah tengok pementasan teater yg grand-grand. teater yang dak sekolah buat ade lah. hehe..

teater bintang lagenda kat tv 2 pun ade gak tengok.. =P

M a W a D D a H said...

keyyah: wahh..nak tengok yang musical macam mama mia ker keyyah...hihi...tak pun macam magika...(aku pun lum tengok lagi magika...hihi)



qellissa: ntah lah citer natrah tu best tak...ermmm...try la tengok citer natrah tu qellissa..nati bagitau adah k...hehe

M a W a D D a H said...

miss mirror aka sam: adah pun xde orang ajak gak miss mirror...huhu...jom gi tengok sama2...hihi



a samad jaafar: aku pun sama...huhu

M a W a D D a H said...

sumpit: macam seronok jer...memang rasa nak tengok...tapi sape nak ajak aku...huhu



encik gorilla: dah agak dah pinjam ngan orang...kekeke

M a W a D D a H said...

wadud@duad: jom layan...zasss...



asyi@alasyr: wahh..asyi suka tengok citer hindi lama? wallah...

M a W a D D a H said...

macy: bila tu nak pergi macy...jangan lupa ajak adah k...hehe



hairil rizal: bila ntah nak g kl...asyik tersekat jer nie...adehh...

M a W a D D a H said...

syafrizal: ak ah la..kalu saya dah minat nak wat camnekan...hehe



prince halilintar: prince pergi lah tengok..nati bagitau adah k...hehe...

M a W a D D a H said...

tilam: nati tilam nak gi tengok teater, ajak adah skali k...hehehe...
seronok kan..suka dengar tilam bercerita pasal teater...:)



asada ryutaro: nampak sangat asada suka gak tengok teater...hihi

Related Posts with Thumbnails