Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
 
Hahahahahahaha.....
First aku nak gelak dulu...Bukan apa...Rasa lucu dan kelakar je baca entry yang join encik Ben Ashaari punya Cerita Kreatif....Walaupun lucu dan kelakar...Still banyak pengajaran kat situ...

Oh yeah...Actually, yes..Aku boleh dikatakan suka gak la join contest and review orang punya contest...Tak tinggal jejak pun kadang2...Tergelak aku sorang2 baca entri2 tu...Kadang2 member-member aku (Keyyah, Ser, Dalila) dah agak dah yang aku ni kalu gelak, confirm baca blog orang yang kelakar....


Takde lah sampai nak gelak2 besar...Sekadar senyum2 manja gitu....Ahaksss... 

Kadang-kadang hidup kita takde lah selalu hepi...Takde lah selalu ceria..Kadang2 mendung datang jugak...Bukan setakat mendung jer tiba, ribut petir, hujan lebat, angin puting beliung pun kadang-kadang ada gak...Kita pun kadang-kadang, ada gak rasa susah hati, gundah gulana, bosan tahap mangkuk....hehehe...Kadang2 sampai menongkat dagu duk memikirkan macam mana nak selesaikan bila dah masuk boring tahap cipan...Eh...Tadi boring tahap mangkuk...Adehhh...

image

Apa lagi...Aku bukak blog...Baca blog2 orang yang menceriakan, yang memberi info,yang tengah kesedihan, yang datang kemarahan yang melampau, yang gi jalan2, yang jual2 produk2, yang jenis suka amek gambar ngan DLSR dan macam2 jenis lah....Aku rasa muka aku ada sedikit berubah....


Ada rasa ceria sikit2...Macam-macam info dan pengajaran leh tahu dari cerita-cerita orang...
So di sini...Kalau nak update blog, boleh timbul ker BLOGGER KERING IDEA? Ahakkksss...Takde la sampai nak copy and paste je kan....Kadang-kadang, eh..aku punya experince macam ni gak laaaa...Tapi jalan cerita berbeza sikit...Dah boleh la tue buat cerita kita sendiri...Dan bila kita baca blog orang lain...Oh, cerita dia macam nie, ada masalah macam nie...So, apa kata kita bantu dia bagi dia rasa bersemangat, bertenaga, ceria dan tabah dalam menghadapi kehidupan dia...Sekurang2nya kita dapat tolong hati dia yang tak tenang tu kembali tenang....Bestkan dapat tolong orang lain...

Apa yang kita rasa, apa yang kita buat, apa yang ada dalam pemikiran kita mengenai persekitaran kita pun kita leh wat entry tau....Kita leh berkongsi info, ilmu dan macam2 lah....Dah tak terkata dah...hehehe

Kalau tengah2 kekeringan idea tu...Apakata kita gi makan dulu...Minum2 dulu.....

image
Tembikai pun tembikai lah....Janji kenyang...Oh yeah...Mana lah tahu kan tengah2 duk makan tembikai tue, tetiba...Ting...Ting...Ting...Idea mencurah-curah...Mana nak tahu kan...Idea tu kadang2 tiba tanpa kita paksa...Ahaksss...

(Terhenti jap entri ni sebab gi makan nasi + daging korban goreng....Hehehe)
Ok...Sambung balik....

Kadang2 tu kita ni ada sikit-sikit lemau, bosan dan pape jer lah....Dah kalau memang ngantuk dan bosan sangat dan duk fikir apa la yang nak dimasukkan dalam blog nie...Apa kata kita tidur dulu...Mimpi-mimpi indah dulu...Alaaa...Tak kisah la tidur macam mana pun...Janji selesa..Yer takk...


image

Kadang2 mimpi tu kita leh wat entry...Macam aku...SINI...Lalalalala....

Ala...dah kalau bosan dan kekeringan idea sangat...Jom lah kita berjumpa...Antara blogger ngan blogger....Yer tak....Selalu jer aku tengok perjumpaan antara blogger-blogger tu kat KL...Memang selalu tak berkesempatan... Aku berkesempatan jumpa Macy, Lanun dan Chera jer...Chera ni dah lama tak update...

image

Kat situ, boleh la kita bertukar-tukar pandangan...Bertukar tukar pendapat...Yer tak...Kebanyakan blogger-blogger ni jenis yang rileks jer...Cool...Sempoi...Eh..ker aku jer yang rileks, cool and enjoy...Ahaksss...Teringin gak nak jumpa blogger-blogger yang selalu singgah blog aku nie...Terutamanya mereka-mereka yang da best mengomen blog aku ni tanpa jemu...Nama-nama ada disebelah kanan sebagai "Korang yang best"....Ntah bila ntah nak jumpa....hihihihi...

Ala...Walau siapa pun kita, di manakah kita tinggal, nama apakah kita, kerja apakah kita, dalam bidang apakah kita...Kita mestilah sentiasa ROCK!!! Yeah...Yeah....Seorang blogger yang ROCK gitu....
  


image 
So..Lepas nie...Kalau kekeringan idea...Boleh la cuba seperti apa yang aku citer tu...Ahaksss
Wanna join...Klik SINI...



p/s: Eh...terjoin Cerita Kreatif la plak...baby ni la...cute sangat....ngeeee...:)

19 comments:

maCy said...

hak3. ade name i.. ganbatte ye yunk. jgn lupe mng rm400 kasi belanja. lalala

Nur Azila Ismail said...

good luck ya :)

qilarazak said...

gudluck

http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

☆aDihAys☆ said...

all the best..

tukangcerita said...

cayok3
btw,baby tuh sgt3 comel :)

Miss Yaty said...

gudluck! :)

Keyyah said...

penglipurlara adah..ngeeee... mmg sesuai cerita ngn gmbr 2..all the best ye...

Noor Faezah Mazli said...

haiii, gudluck awak!!

Hairil Rizal said...

Hehehe...sesuai gitu :)

Rakan-rakan blogger ni mmg ada magik sendiri sebenarnya!

bulatkocik said...

cik adah..bby yg las tu cam bulat masa kecik..hik3

Asyi@alasyr said...

hehehe.. bila kita dpt berjumpe kan adah??
mesti sewonok date ngn adah kan?? ekekke

Tomato Gurl's Life said...

menarik gak adah..adah xmo jumpa cik tom jgk ke??hehe..btw good luck!!

Kalamhati said...

hehe menarik..gud luck ya!..=)

CekLa said...

gudluck ye awak!

AdiaLuze said...

Semoga berjaya!!! Follow awak ^__^

haniz said...

good luck!
Salam Perkenalan from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com

M a W a D D a H said...

cerita di atas hanyalah untuk suka2 sahaja....

ASaDa RyutaRo said...

yang ini contest ke? sempoi nya..

adah nak jumpa asada ea? nak jumpa ea? meh belikan tiket utk asada balik. nti leh jumpa. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

lupa lak..

gud luck adah! tapi jangan lupa.. kalau menang, hadiah bahagi dua kan? separuh asada punya.. lalala~

Related Posts with Thumbnails