Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, November 8, 2010

Aiskrim paddle pop....

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

"Paddle pop,wow....paddle pop, wow...superduperyummy"....Ku dengar bunyi muzik itu dari luar...."Kleng..kleng....kleng...kleng"....Bunyi loceng dan skali dengan bunyi motor.....

Alamak....Aiskrim datang....Berlari lari lah kami adik beradik melilau lilau kat luar mencari di manakah bunyi itu...Oh, di seberang sana....



"Adik...gi tahan motor tu jap...Nak g amek duit nie....."
Berlari lah adik mengejar motor tu....Yer lah kan, takut lari plak motor aiskrim tue....Nati kempunan plak nak makan aiskrim paddle pop....Memang satu kampung kedengaran bunyi loceng itu...Dah femes dah...

Sib baik apek penjual aiskrim tu perasan si adik ni...Kalau tak melepas la kitorang nak makan aiskrim....

Dapatlah kitorang makan aiskrim dengan syoknya sambil berpegangan tangan....

The end....

Teringat kenangan dulu kala.....



Moral: Kerjasama perlu ada....Yeehaaa...

27 comments:

Encik Gorilla said...

Adah... kalo aku jd apek tu... aku press minyak... lari kuat2....

siap lambai2 tgn lagi...
huhu..

M a W a D D a H said...

encik gorilla: hahahaha...aku kejar...aku kejar...yahh...yahh..
ko memang tak boleh la jadi apek tue..

aku jerit kuat2 "weh...nak jual ker tak nie aiskrim tue...main2 ea..."

pasti esoknya aku bom moto ko...hahaha

helmi said...

haha..gunakan nama adik ye..padahal akak dia yg mlebih nkkan aiskrim tu..hihi

M a W a D D a H said...

helmi: hahahaha...tau xpe..ala...leh bagi upah kat adik...:p

Encik Gorilla said...

huiyyooo... ganasnya.... tempat aku pddle pop ada... mat kool pun ada....


lagu dia bunyi camni... ehem.. ehem...

mat kool.. mat kool kawanku....
huhu... dah lupalah..

M a W a D D a H said...

encik gorilla: ehem..ehemmm...siap berdehem lagi nak nyanyi...hihi

jap..jap...eh...mat kool tu kawan ko erk...yang badan berbulu tue...hahahaha...

larriikkk...

Encik Gorilla said...

adah... haah.. yg bdn berbulu tu lah... ko pun kenal dia gak ke....


kuang asam... dia tak pernah ckp kat aku pon....

M a W a D D a H said...

encik gorilla: ko paham ker bahasa dia? pasti kamceng giler kan ko ngan dia...ahakss..

Nur Qistina said...

suka....especially yang rainbow...skrg rasa cam dh sgt jarang nak dgr lagu tu dah..kan?

wah! lagi best makan aiskrim sambil kira bintang...ngee~

Encik Gorilla said...

kitorang guna bahasa isyarat.....

kuikuikui...
Adah... tumpang lalu ye... nak balik umahlaaa... nak tidur....


lalalala....

M a W a D D a H said...

nur qistina: memang bestkan paddle pop yang rainbow tue...ak ah...sekarang nie memang dah jarang dah dengar...agak2nya kenapa ye...ermm...

romantiknya sambil makan aiskrim sambil kira bintang...hihi

M a W a D D a H said...

encik gorilla: ko memang da best la encik gorilla...hehehe..

hehe..sopannya dia...anak sape lah nie...:p..g lah tido sana...nak jemput aku masuk dalam mimpi dia lah tue...haha

qellissa said...

yelah, dulu2 selalu mkn eskrem paddlepop..skrg ni da jarang plak nak tahan apek tu..hahaha

kiterkitikitu said...

apeee yg penting! ..kerjaaaasama :))

wadud@duad said...

hehehehe..
camtuh ker lagu dia, wadud baru tau..
sedap2 eskrem tuh.. :D

maCy said...

macy dlu takut nak mntak kat abah nk bli eskrem tu.huhu

Asyi@alasyr said...

hehhe... best ar muzik 2 teringat zaman bdk2 dulu...

Paddle pop wow!!! mmg cdappp...
waaaaaa nk aiskrim!!!!!!!!!!!

Fatin Baharum said...

blogwalking ! :)

oke, ni dah xboleh tahan tengok orang dok update posting arini ni + upload pic kat facebook pasal aiskrim..

pagi2, 4 org gambar n entry pasal ice room, lepastu blogwalking lain, pasal mat kool, cornetto and vienetta..

skrg, paddle pop ! craving.. T_T

HaNTwO said...

lame xmkan padel pop ni...teringat zaman kecik2 dulu huhu..

Prince Halilintar said...

dulu padle pop mmg famous ..tapi skrg dah byk pesaingnya...tapi mkn iceream gan kwn time kecik2 dulu mmg bez taw..sanggup kejap org jual iceream tu klu nk beli..hehe

M a W a D D a H said...

qellissa: hahaha..dulu budak2...sekarang, dah dewasa...mesti lissa dah layan aiskrim yang mahal2 kan...hehe



kiterkitikitu: yeah...macam lagu wonderpet jer..ekekeke

M a W a D D a H said...

wadud@duad: kesian wadud baru tau...hehe...aiskrim memang sedap wadud...huhu



macy: nape macy takut? huhu

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: nak aiskrim ker...jom kita beli..:)



fatin baharum: alolololo..kesian dia nak eskrem..pasti terliur kan org asyik post jer pasal eskrem...kena g cari nie...hihi

M a W a D D a H said...

hantwo: hehehe..kenangan terindah...:)



prince halilintar: tak sangka ada jugak macam adah dulu2...hahaha..kejar2 si penjual aiskrim takut terlepas...ekekeke

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha... terimbau jugak kenangan zaman kanak2.. mat kool pun best gak lagu dia. hahaha

ASaDa RyutaRo said...

terkejut tengok macy mendahului jd org terbest. laju ea adah update skrg.. huhu..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: lagu jual aiskrim memang best...ekekeke...

mood boring plus tensen..sebab tu mudah nak upadate...curi2 masa tau...

Related Posts with Thumbnails