Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, November 4, 2010

Kalau berpacaran....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hah...Tensen..Tensen...
Jom karaoke...Nyanyi2...Joget2...Buat la pape yang patut...Jangan buat yang tak baik sudah....

Hahahaha..aku mahu gelak jap...Bukan apa...Jom dengar lagu ni daripada Suhaimi Mior Hassan, Ana Raffali dan Altimet..



Betul lah tu...
Straight to the point....

Jom nyanyi sama2...Rentak dia senang je....Yang penting lirik dan mesej dia dapat disampaikan.....(Semangat aku taip lirik nie...hehe)


Kalau berpacaran...
Memang banyak pantang larang...
Menjaga susila ibu bapa adik abang...
Apabila berdua carilah tempat yang terang...
Agak tidak pula mencuba aksi terlarang...

Chorus:Boleh pandang-pandang...
Jangan pegang-pegang...
Duduk rengang-rengang...
Bertambah sayang....
Biar malu-malu...
Biar segan-segan...
Kerna malu itu perisai orang beriman...

Kalau berpacaran...
Jangan tunggu lama-lama...
Kalau dah berkenan..
Jumpa lah ayah dan mama...
Hantarkan rombongan meminang dengan segera...
Kalau terlambat kekasihmu di sambar buaya....

Chorus

Kita sambung cerita kalau kamu berdua...
Aku yang ketiga hahaha...
Aku penambah perasa  aku pendarab nafsu serakah...
Hai si teruna bikin perangai selamba...
Hati si dara kata tak apa...
Berani buat terima padah...
Kalau tak berani ucap syahadah...

Chorus


Kalau ada pacar/pakwe korang nak pegang-pegang, apa kata nyanyi lagu nie kuat-kuat....hahahahaha...Gelak2 jugak...Yang penting paham mesej yang nak disampaikan....



p/s: Malu itu adalah perisai orang beriman...

23 comments:

HaNTwO said...

huhuhu malu siotttt...adakah daku ni beriman??

Tomato Gurl's Life said...

cik tom suka lagu ni..bagus buat yg kapel..hihi..kahwin terus senang..

maCy said...

mmg suka jugak.. ni msti dgr ari2 kan? keke

Prince Halilintar said...

kalau nk pegang2 gak kawin cepat2 kan lagi afdal...hehe..

cepat cari calon masuk meminag adah..hahaa..

esk deepavali pergi batu caves ke??haha..gurow jer..

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. kalau berpacar setakat nak pegang2 tangan nak peluk-pelukan tapi tak nak kawen.. go to hell la..

baiknya.. cepat2 pegi kawen untuk elak anak luar nikah. karang dapat anak luar nikah, terus nak buang lak!

selamat berkahwin yer..

ASaDa RyutaRo said...

adah.. asada tag adah kat satu give away yang best! adah kena join demi asada..

mesti! mesti!

iqbalsyarie said...

pernah dengar sekali je lagu ni. tapi bagi saya, memang TERsangat-sangat baik dan best lagu ni. At least mesej yang disimpulkannnya sangat dalam ;)

wanie m'nJ said...

lagu ni best tol!!
ada nada sinis...gahahahaa

Encik Gorilla said...

ahaks... best... best mmg best lagu neh...

Cik Jari said...

suke lagu tuh..bestt :)

echah mashuri said...

best lyn lgu neh..heeee..
ade nsiht lak tu..hdup kalo bertuhankan nafsu mmg cmtuhlah.

M a W a D D a H said...

hantwo: tepuk dada, tanya selera...



cik tom: cik tom suka gak? sama la kita...hehe

M a W a D D a H said...

macy: hari ni baru tau lagu ni macy...hehehe...



prince halilintar: hehehe....cari calon?? ermmm...hihi

pasti price pegi batu caves..dah dekat dah tu umah prince ngan batu caves..pegi pecah kelapa...hehe

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: tue yang bahaya pegang2 tue...takut terkeluar plak anak luar nikah...adehhh...

insyaallah pasal tag tu asada...:)



iqbalsyarie: mesej lagu tu yang penting kan...:)

M a W a D D a H said...

wanie: ooppsss..memang ada nada sinis...ermmm...



encik gorilla: aku tahu ko suka sore pakcik tu kan...hehe

M a W a D D a H said...

cik jari: :)



echah mashuri: bahaya kalau ikut nafsu semata-mata...huhu

Encik Gorilla said...

haah.. suara dia comel....

Hairil Rizal said...

Lirik lagu yg tegas dalam lucu.

Kikiki! Cepat cepat akhiri zaman bujangmu!

bulatkocik said...

lagu nie mmg kena kat btg hidung bulat...trasa nie..kikiki

camner nak tau org tu mmg benar2 pmalu..ader stgh tu dia pura2 buat cam pmalu ker..hurmm..cikadah tau tak..;)

M a W a D D a H said...

encik gorilla: hehehehe



hairil rizal: ak ah..betul tue...sampai masanya, berakhir la tu zaman bujang adah...hehehe

M a W a D D a H said...

bulatkocik: Opsss...hehehe

ntah la..camner erk muka orang pemalu...ehem...tahu kot! hahaha..ntah la...maybe la kan muka merah padam....

helmi said...

bolehla donlod lagu ni..asal nk kuar date ja,pasang..yeah!!haha

M a W a D D a H said...

helmi: hahaha...pasang kuat2 tau...:)

Related Posts with Thumbnails