Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, November 7, 2010

Perlu tahu macam mana nak kemudi....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Morning semua....Oppsss...Dah nak masuk tengah hari la...hehehe...Aku lepak2 kat umah jer nie walaupun di hari minggu...Walaupun keseorangan, aku orait je...Dah biasa...Tapi kadang2 hati terjerut jugak...huhuhu...Tak keluar memana...Nak g lab? ermmm...tengok lah dulu macam mana....

Actually, yes...lama giler aku tak bersosial...Bersosial bukan bermakna aku ker clubbing atau buat menda2 yang tak elok...Means bersosial bertemu dengan kawan2 lama dan kawan2 baru...Tapi baru je lagi keluar ngan Macy...hehehe...Dah ramai member2 lama ajak berjumpa...Aku je yang jual mahal busy...Huh...Busy apa la sangat adah ni...:p..Yer la...Selagi projek ni tak settle, hidup aku tak tenang..huhu...Tengok lah camner jadinya projek ni nanti...huhu...

Lama giler study...Tapi study itu seronokkan...Banyak ilmu yang perlu digali...Tapi....
Sampai bila aku nak berada dalam kepompong ini....Bebas seperti rama-rama....Terbang mencari kebebasan hidup....

Kerja...Orang kerja hanya seronok bila dah akhir bulan...Yer lah kan, gaji dah nak masuk...Sapa yang tak syok...Sapa yang tak hepi....Tapi....
Kerja menghadap mesin hari-hari, sape tak tensenkan...
Kerja kena marah di bos hari-hari, sape tak tensenkan...
Kerja buat benda yang sama dan takde pembaharuan dan peningkatan dan improvement, sape yang tak boringkan...
Kerja dan projek yang susah dan hanya kita jer yang perlu buat, sape tak tensenkan...

Opsss...Tak semua orang macam tue...Ada yang hepi dengan kerja dia....

Bersyukur lah....Dan ingatkan...Seteruk teruk kerja kita, seteruk teruk stadi kita...Ada lagi yang lebih teruk dan buruk dari itu...Kita kena sedar tue...

Buatlah setakat yang termampu...Hepi lah dengan kerja yang diberi walaupun kepahitan yang didapati....Insyaallah dengan ketekunan dan ketabahan, kejayaan pasti dalam genggaman....

 Lama giler tak jumpa budak ini....Agaknya dah tumbuh berapa gigi erk...

Peringatan di atas juga adalah peringatan buat diriku...

Terbuka gambar2 lama kawan2 aku....Rasa seronok tengok muka diorang yang senyum memanjang dan hepi...Ingat nak masukkan dalam blog nie....Tapi takpelah...Simpan dan gelak dalam hati jer lah....hehehe...

Hai silent reader...Gambar kamu lah...hahahahaha.....




p/s: Hidup perlu diteruskan dengan hepinya...Kita kena tahu macam mana nak kemudi dia....
Kemudi aku sekarang tak tahu nak belok ke kanan, ke kiri atau ke depan....Ke belakang memang dah tak boleh dah....huhuhu....

9 comments:

wadud@duad said...

masih ada kekuatan lagi..
:D
hehehehee..
berjalanlah ke mana saja, nanti dah tua xde la teringin sangat..:p

Cik Jari said...

senyum yang manis lahir dari hati yang tak menangis......


yeay...maka amat penting mengemudikan hati :) kan?

Encik Gorilla said...

syabbas bette.. syabbas... hati2 bawak bot tu... kemudi ke jln yg betul yek... huhuhu...

Asyi@alasyr said...

berkat kesabaran pasti akan ade hasilnya... cayunkkk adah :)

nnt asyi wt nasik kerabu tok adah taw ngeh3...

Prince Halilintar said...

pilih jalan yg lurus lagi benar..haha.. ape2 yang kite wat biarlah ikhlas kpd-Nya, insyaAllah kita juga akan hepy =)

maCy said...

terus mengayuh sis~ jgn berhenti selagi mampu :)













maCy pun sama ni penat ngadap kimia~

maCy said...

ehem2. rindu da yeh ada nama maCy ;p

Hairil Rizal said...

Bagus peringatan itu.. mekasih!

Tomato Gurl's Life said...

nama cik tom?

Related Posts with Thumbnails