Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, November 23, 2010

Interview macam tak interview...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Arrgghh..Tak ngantuk lagi nie...Kenapa nie...Kenapa nie...Ala...Bukan apa, sebab dah tidur tadi...Tertido...Tengah baring2 dan tergolek2 tadi, tertido plak...Ni mata plak tak mahu layu2...huhuhu...

Tadi ada la aku dan kengkawan gi usya-usya keje...Badget nak gi interview...Tapi jawapan aku adalah hampeh semuanya....Bukan hampeh gi interview...Tapi pengurusan kat situ yang nampak kucar kacir...Dan memang kucar-kacir pun..Orang dalam sendiri cerita...Dia bukan nak memburuk-burukkan kan kerja kat situ...Tapi dia memang dah terkena...So dia mintak la kitorang berhati-hati...Siasat dulu kerja ni macam mana...Siap suruh sembahyang istikharah lagi ha kalau nak kerja kat situ....So, dalam hati aku...Baik tak yah kerja situ..Lain macam jerk bunyinya....

Sebelum sampai kat situ pun, nak cari tempat nak kena di interview pun bukan main payah lagi...Call orang dia pun macam susah nak dapat....Pening tul nak cari lokasi dia...Padahal masa ronda-ronda nak cari tempat tu, memang tempat tu dah ada depan mata tapi tak nampak...Adakah itu petanda yang memang tak bagi kerja kat situ??...Eerrmmm...

Dan aku juga telah terkena gigitan asmara....Hahaha...Takdelah, gigitan dari semut ker atau kerengga ntah kat kaki aku ni...Gatal dan sakit...Ni pun still berdenyut-denyut lagi nie...Semut aka kerengga tu kaler hitam plus kuning...Adehh...Jangan lah bisa ni menular kat bahagian lain...Hukhukhuk...Hope esok dah kembali ok....

Ya Allah...Berilah sinar buatku...Aminnn...



p/s: Nak cari kerja pun perlu berhati-hati...Jangan sampai tertipu...Bukan setakat kerja je...Bisnes ker, apa ker...Kena perlu berhati-hati dan siasat dulu...Zaman sekarang macam-macam orang buat sebab nak kan duit...

16 comments:

Sabihah said...

wah adahh...tgh cr keje ke?kat mane?jgn risau, rezeki tu Tuhan yang tentukan..insyAllah nnt adah akan dpt keje ditempat yang paling sesuai untuk adah...^_^

best of luck..

mR Gee.!! said...

tengah usya keje ker..?

dulu blaja ape.?

abdul rasyid..... said...

all the best adah

Asyi@alasyr said...

perghhh gigitan asmara... besh la g2 hehhehe...
amen tok doa adah kt atas...

rizputra7 said...

selamat mencari kerja...

Syikin said...

pengalaman yg x boleh dilupakan..penat je g..

dya adriza said...

semoga mendapat pekerjaan yg sempurna =) biarlah teruk mana pun tempat kerja tu, kalau da kata tu rezeki kita, kita kena terima kan, dari x dapat kerja langsung ;)

M a W a D D a H said...

sabihah: tgh cari keje...cari kat mana2 yang memerlukan khidmat aku...hahaha..thanks bie..hope aku dapat keje yg best2..huhu



mr gee: yup..tengah mangusya keje nie..hehe..dulu blaja elektronik (telekomunikasi).. ada keje kosong ker kat tempat keje mr gee? hehe

M a W a D D a H said...

abdul rashid: thanks rashid...:)



asyi@alasyr: tak best langsung asyi..hihi...aminnn...:)

M a W a D D a H said...

rizputra7: thanks...:)



syikin: tau xpe...hahaha

M a W a D D a H said...

dya adriza: thanks...betul tu..:)

ASaDa RyutaRo said...

betul tu, jangan main terkam je company tempat bekerja. kang ade yang tak merasa gaji berbulan2..

semoga adah dapat kerja yang betul-betul kena dengan jiwa.. semoga dimudahkan segala urusan..

kalau banyak pilihan, solat istikharah lah.. ;)

semut tu yg nak berasmara.. lalala~

mR Gee.!! said...

hijrah keje luar dari kawasan,Ok.?..hheheh

tmpt mrGee dah closed, tapi bleh try submit resume dlu,mane tahu rezeki.

since tuan tanah eLet-telekomunikasi..
mrGee xpect mesti blajo pasaL RF kan..
nanti try risik ngan membe2 kat motoroLa penang.. kalu de rezeki,x kemana..

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: betul gak tu asada...xleh main terkam je..hukhuk..

insyaallah...moga adah dapat kerja yg betul2 ngan jiwa adah...amiinn..moga dipermudahkan segalanya...

asada ni mcm tau2 je semut nak berasmara..kekekeke

M a W a D D a H said...

mr gee: tu lar..macam nak kena berhijrah jer ni..huhu..

ni nak try2 submit resume lah..kot2 la ade rezeki...hehe...nak emel..:)

ak ah..memang pernah belajar RF..:)

mR Gee.!! said...

masuk kat profile..

Related Posts with Thumbnails