Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, November 20, 2010

Kawan tak suka kawan...

Kawan....
Kita selalu mempercayai kawan...
Kita selalu bercerita dan meluahkan perasaan...
Kita selalu bergurau senda...
Kita ketawa bersama-sama...
Kita sedih bersama-sama...
Tapi kita tak sedar...
Yang dia menipu kita...
Kata-katanya...
Ntahkan betul...
Ntahkan tidak...
Ermmm...Ntahlah...

Apa kita rasa...
Pastinya sedih...
Pastinya terkilan...
Tak tahu apa tujuan dia...
Mungkin seronok nak menipu kita...
Mungkin seronok nak mempermainkan kita...

Sudah lah...
Kalau tak mahu berkawan...
Sudah...
Sudah...
Sudah...


Biarkan bayu laut menenangkan jiwaku...
Biarkan gelora ombak menghempas pantai....
Biarkan sekawan burung-burung bebas berterbangan di angkasa...
Biarku bersendiri....


p/s: nukilan kecil seorang kawan...

13 comments:

sarah shafie said...

rmai lg kwn lain..abaikn..

Siti Wardah said...

maksud yg mendalam .
tpi zaman skrg mmg kawan bnyk dah x mcm kawan . huhu

Gadis Kampung said...

cari kawan lain...takpe biar dia buat kita macam tu nanti orang lain lak buat kat dia macam ne kita rasa....

gades ain said...

betol betol betol.
ramai lagi kawan laen kak adah.
die sorg je, hmmmm..

weee!!!
XDDD

biase laa tu kak,
adat berkawan. ain pon selalu jeh mkn ati kat sni.
weeeee~~~~

Keyyah said...

biar kan je dia... percayalah pada family anda... itu lah jalan yg terbaik..huhu

iqbalsyarie said...

Wah, hebat ya cik adah bermadah :) hehe

little_teddy said...

tuan aku pernah pesan kat aku yang mak dia pesan kat dia supaya bila berkawan tuh jangan rapat sangat...jangan jadikan sebagai bestfriend..nnt bila dah rapat akan jadi gaduh or fighting lor...mesti punya.So sekarang...better takder besfren...kawan-kawan ala ala kadar je.Sedangkan aku tengok manusia kalau suami boleh buat hal..ini kan pula besfren yang dah tentu takder ikatan lansung.Cheer up! Jadi teddy bear lagi bagus..he he he he.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adakala memang sukar utk menilai antara kaca dan permata...

maCy said...

macy ade? ;D

Hairil Rizal said...

Pasti masih ada jalan penyelesaian...

Tomato Gurl's Life said...

cik tom kan ade..jom2 ;)

ASaDa RyutaRo said...

ni kes makan hati ke? makan dalam ni parah nak sembuh. huhu..

tapi.. tak semestinya dia tak nak kawan ngan adah. ;)

ASaDa RyutaRo said...

apa pun adah.. hope adah ngn kawan tu, ok lepas ni..

Related Posts with Thumbnails