Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, June 10, 2010

Orang Arab Kecek Kelate...

Assalamualaikum dan salam semua....

Moga hidup korang ceria-ceria selalu dan dilimpahi rahmat oleh-Nya...Dan moga Allah melindungi orang-orang yang ditindas dari sebarang kezaliman dan kemusnahan...Amin...Alhamdulillah, kita masih boleh lagi bernafas di bumi tuhan ini dan diberikan segala rezeki..Cuma kita saje yang mesti pandai nak menggunakan rezeki itu dengan sebaik-baiknya tanpa berlaku pembaziran...

Wahh..Panjang intro aku kali ini...Hari ini aku nak tunjuk satu video ni yang memaparkan seorang pak arab yang boleh bercakap bahasa melayu versi kelantan...Sebab, dia belajar bahasa melayu ni versi kelantan...Aku tak tau la korang dah tengok ke belum...Nak tunjuk kepada mereka yang belum tengok lagi...Jommm...





Hebatkan...Seorang pak arab yang tak pernah jejak di bumi bertuah Malaysia ini boleh bercakap dalam bahasa melayu versi kelantan...Sesungguhnya setiap apa yang dilakukan mestilah bersungguh-sungguh untuk mencapai sesuatu yang diingini..Tanpa usaha dan cita-cita, tiada makna untuk mencapai kejayaan yang cemerlang...


p/s: Ilmu Allah cukup luas...Cuma kita mesti tahu menggunakan dengan sebaik-baiknya...

25 comments:

ardinihumaira said...

:) bagusnya... dni ore qlatey rasa kagum..

Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

qellissa said...

pandai pak arab ni royak kelate..leh jd calon suami i ni...hihihi opppss lupe plak..da x bleh..utk Adah lah wat calon suami ...hihihi

dyea irdina said...

agaknya makwe dia orng kelate kot..syarat nak kawin yg bapak pompuan tu bg kena lajar bahasa kelate...hehehehhe (pepandai jer)

sweeTSour said...

jom kecek klate kat umoh..
tp wisau bunyi mcm siam lak nnt..hehe

M a W a D D a H said...

ardinihumaira: :) baguskan..ooo..dini org kelate rupenye...hihi


qellissa: hahaha...tunggu la dulu die sampai malaysia...hehe...ntah2 dia dah kawen..hihi


dyea irdina: hehehe...yela kot..die tak mention lak kat dlm video tu..hihihi...

M a W a D D a H said...

sweetsour: hahaha..kena cari ore kelate dulu dlm umoh tue...bole je ni nk kecek kelate...camne tu bunyi siam??hehe

nabilah_2908 said...

pergh...fasih betul pak arab ni ckp kelantan...mcm org melayu betul...kagum...(^_^)

" kalau nk kuasa bahasa..kita kena kwn dgn ahli dia.." hmm...tertarik dgn kata2 dia ni... :)

cheximm said...

pergh cheximm pon tak pandai kecek klate even dah satu sem sebilik dgn ore klate :)

M a W a D D a H said...

nabilah: fasih kan...adah pun kagum... ;) adah pun tertarik dengan kata-kata dia...kalu nak ilmu yang baik, kena kawan dengan org itu...:)


cheximm: hehehe...sebab cheximm xmo belajar kecek kelate...cube cheximm praktis, mesti boleh nyer...;) makan budu dulu...hahaha

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. ramai lagi weh jumpa arab yang dh hebat giler cakap melayu.. huhu~

orang melayu je cam payah sket nk kecek arab. erkk! alamak!

Syafrizal said...

hehe belum jumpa pak arab cakap indon.. aduhai pening pening

cheximm said...

rumah cheximm ada stok belacan aja..hehe

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: hahahaha..ramai erk..kikiki..xtau la adah..belum jejak lagi ni kat arab sana... :) bila la ada rezeki nak g sana ni...


syafrizal: aik...belum jumpa dah pening?? hahahaha


cheximm: hehehe..kalu belacan, xjadi la nak kecek kelate..hihi...g kedai sana cari budu...hahaha

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: oppss tertinggal pesanan skali lg...asada kena kawan ngan pak arab la pasni kalu nak pandai cakap arab...hahaha...adah pandai cakap arab...errkkk...ana, anta, syukran...bole la...hihi

♥xaturen♥ said...

Hebak! Pak Arab ni. Kalu saya leh la sikit-sikit kecek Jepang! sayonara.! he. he.

wadud@duad said...

wadud dah ada vidoe dia..hehehehe.. :p
memang best dia cakap klate.. :)
wadud pon leh cakap klate per..hehehe.. kakak ngan abg wadud dulu skola klantan, so drang la tempat menimba ilmu..:p

gades ain said...

ain da tgk vid nie kat FB. huhu! lancar jek die cakap, ain pon ta gheti kecek kelate. hahahah =))

M a W a D D a H said...

xaturen: Hebak wey...hehe..kecek jepang? hehe..sayonara jer?? kikiki


wadud@duad: gud2x da ade..hehe...wah..bagus la wadud..siap ada tempat menuntut ilmu lagi ha...hehe


gades ain: ain kena makan budu dulu baru lancar...hehehe

M!Er4N said...

huhuhu..bangga jadi anak kelantan..hhaa

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. ngorat gadis2 arab aku nak ler.. lalalala~

ASaDa RyutaRo said...

***ini adalah misi taknak kalah ngn syafrizal. lalala~

M a W a D D a H said...

mieran: bangga sampai kembang lubang hidung...kikiki


asada ryutaro: amboiii...gadis-gadis arab...hahaha...cari kat aku pakwe arab sorang...yang hensem-hensem k...hehehe..

kakakaka....aku tahu ko memang tak suka mengalah...hahaha...peace...

maCy said...

adoiyai.. kelakar gile..

die nak anak melayu ke?? ehem3.. ahahaha

M a W a D D a H said...

macy: hahaha... bole la rekemen untuk macy...ehh...adah pun tak kenal gak pak arab itu...hehehe

+d.O.Y.A.h+ said...

comey molek!!

Related Posts with Thumbnails