Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, June 4, 2010

Homestay di Dungun, Terengganu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Minggu ni dah cuti sekolah...Yeay...Yeay...Eerr..perlu ker aku suka...Aku bukan budak sekolah mahupun cikgu sekolah...Bestnya cikgu-cikgu...Leh cuti time cuti sekolah...Spend more time with family...Leh cuti-cuti, jalan-jalan, makan angin dan makan besar..hehehe...

Jom kita bercuti...Yeay...Kalau yang nak bercuti jauh-jauh tu mesti la nak cari tempat tinggal untuk bermalam kan...Ha..sapa yang nak bercuti di Dungun, Terengganu...Sila angkat tangan...hehehe...Actually ada member adah, nurul huda namanya yang ada Homestay atau boleh kita katakan rumah rehat di Dungun Terengganu...Nur Guest House nama diberi....Kepada sesiapa yang berminat nak bercuti di sini, ha tengok la gambar-gambar di bawah ni...Klik untuk tumbesaran..

Ruangan bilik yang cukup luas

Ruangan tamu pun luas dan selesa

Tv pun best..Besar

Actually adah tak letak semua gambar kat sini...Kata orang tak surprise la kan...Hehe...Lawakan homestay dia...Bagi adah la kan, homestay sini nampak eksklusif dan harganya murah tau...Selesa pun selesa...Lokasi homestay ni berdekatan dengan Pantai Teluk Lipat, Dungun...Ha, boleh la terjun laut bila sampai sana dan melihat matahari terbit dan terbenam..Cantik..Adah suka kalau bab-bab pantai ni...So promote terlebey...Hehehe...

Dan kalau ada sesapa atau saudara mara yang belajar di Uitm Dungun, Sekolah Teknik Dungun dan Sekolah Sains Dungun, bole lah singgah santai di Homestay ini..Kalau family korang nak tido satu malam ke, lebih satu malam ke, bole lah datang sini...Siap ada pakej lagi ha....Serendah RM 100-RM 180...Ikut pakej ok...Bole gak korang tengok bila tarikh homestay tu di booking atau tak...Semua ada...Peta pun ada ha...Nak menunjukkan di mana lokasi homestay tu berada....Eerrr...Tak mo cite panjang-panjang, apa kata korang berkunjung je blog ni....

Sila klik SINI untuk maklumat selanjutnya...Tapi call no ni k 016-2442411


p/s: sapa nak ajak adah bercuti ni... :)

23 comments:

kaizen shinobi said...

nih ade pape hubungan ke dengan pemilik homestay nih?

hehehhe

promo2... uhoh!... hehe macam best je... ahaks~ terindu lak nak bercuti... lalalala

M a W a D D a H said...

kaizen shinobi: ahakss... hubungan kawan lama...hehehe

best kan adah promo...hihihi...err..memang best pun kaizen..jom bercuti...lalala

ASaDa RyutaRo said...

wallaweh! hebat jugak ni.. harga pun murah tu. lebih selesa dari hotel dah ni. hihi :P

** adah ade komisen ape2 ea.. lalala~

merdhieya said...

dungun ngn marang dekat ajew..
nway, salam perkenalan dr
org marang..hehe =D

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: ha..memang la..lebey selesa dari hotel..baru je tau buka ni...

hahaha..apa komisen2x...kikikiki...:p adah promote dgn senang hati dan terbuka...adah meng offer kan diri..ahakss


merdhieya: :) dekat kan...salam perkenalan gak...peace

Nazz@Purple said...

nazz teringin nak gi terengganu..

sweeTSour said...

kalo g terengganu nak dok kat umah adah jelah...boleh kan..lalalala

M a W a D D a H said...

nazz@purple: jom jom g terengganu...hehe


sweetsour: ok je...boleh..adah ajak makan sotong celup tepung, kepok lekor, air buah gelas besar...lalala...banyak nya...

sarah shafie said...

sejak bila jd promoter n??hhee..gud2..

.::WaNiE::. said...

eee cantik

|| NaFiRaa || said...

cantek homestay tuh.. tapi rumah sis pon area situ2 jugak.. home stay len plezzz... muehehehe

Syafrizal said...

lawanya hehe

M a W a D D a H said...

sarah: haha..baru je tadi...


wanie: :) cantik kan..


nafira: home stay lain? hehehe..nati lain kali adah promote..kikiki..sabar ye..ahaks


syafrizal: sapa lawa? adah? ahakss... umah itu memang lawa...

Fila Lane said...

cantik homestaynye... berbaloi...

wadud@duad said...

pergh... best la adah, tapi kan bagi wadud ( bagi wadud lagi ) kan, kalau macam lepak2 pantai, wadud x lepak dalam hotel, wadud tido kat pantai la, tu pon kalau nak tido, tapi makan jela kat hotel.. baru best adah..hehehehe...

Hasrol Nizam said...

cantik rumah utk homestay ni..dah mcm kat hotell.. =)

fikri FAUZI said...

homestay..macam best je..tak pernah duduk homestay.

maCy said...

ehem2.. orang lain cuti, orang lain dulu bergumbira.. hee

sis, ehem.. bila nak bawak maCy g sana? ;p

A D I A said...

hmm cantikkkk, kemas homestay ni. rasa cam duk umah sendri :) berapa ye semalam?

M a W a D D a H said...

fila lane: ya...berbaloi-baloi...:)


wadud@duad: memang best pun lepak2 kat pantai wadud..nyaman...tenang...ooo..bab2 makan, laju je erk nak makan kat hotel...bbq lagi syokkk...


hasrol nizam: ak ah..da macam kat hotel..sume perabot baru lagi tu kalu tak silap...


fikri fauzi: jom duk homestay..hehehe


macy: adah ni tak cuti2..adehh...nak g sana ke? jom...jom...hihi


adia: cantik kan..berbaloi2..harga pun murah..sila klik SINI tu untuk keterangan lebih lanjut..tak pun call tuan rumah..hehe

NaNaJoe said...

jom adah!!
kita jalan2 cni..
lawa la~~ huhuhu~~

NurGuestHouse-Homestay said...

NurGuestHOuse: Sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi saya ye di 0162442411. Ade 3 bilik, 2 bilik air..harga hanyalah RM 140 :)

Anonymous said...

slm
sy da penah stay kt cni...
the interior design very nice...
tp agak panas sb tepi pantai + no air cond...
if ade air-cond may b kne charge lebey utk stay 1 mlm
but, overall is ok
suggested homestay~

Related Posts with Thumbnails