Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, April 21, 2010

Aplikasi cerita Adamaya dalam kehidupan....

Salam 1 Malaysia...

Petang tadi masa tengah makan malam, tengok la kat TV3 tayang citer Adamaya...Uiks..Dah episod 9...Sebelum ni just tengok skali lalu jer...Kalau housemate tengok, just mengerling gitu jerk kat tv sambil berblogwalking...Tapi...masa makan tapi tengok cite Adamaya ni rase macam menarik plak...Pelakon utama dia tak lain dan tak bukan ialah Adam (Sein Ruffedge), hero cite nie dan Maya (Lisa Surihani), heroin cite nie...


Memang best citer nie..Kalau yang tak tengok tu..sila la tengok...Meh nak bagi sinopsis skit...Adam dan Maya berkahwin atas pilihan mak ayah diorang (means tak bercinta pun sebelum kawin)...Tapi si Maya ni dah ada pakwe...After diorang berkahwin, si pakwe Maya ni masih menagih cinta dari Maya...Dan yang bestnya si Maya ni dah mula jatuh cinta dan sayang kepada laki dia...Sebab nya laki dia baik dan mengambil berat pada si Maya...Sapa tak suka kan laki yang take care dan sayang kat kita kan...Dan yang aku suka kata si Adam ni masa bertembung dengan pakwe si Maya ni ialah " Yelah, mungkin dia bagi kot kamu CINTA, tapi dia bagi aku JIWA, KASIH, DUNIA, AKHIRAT...Aku ni suami dia...Dan buat pengetahuan kau Maya ni sedang mengandung...Anak kami"...Suka-suka...Hehehe...Nah kau...

Dan mula aku berfikir adakah CINTA itu baik semasa bercouple ataupun baik after kahwin...Kalau masa bercouple tu boleh kenal dulu hati budi dia tapi tak tau lah masa berkahwin perangai macam mana....Then kalau bercinta after kahwin lagi masyuk dan best if dapat laki tu yang baik, bertanggungjawab dan take care kita....Kalau sebaliknya, macam mana plak kang...Adoiii...Kalau korang la kan, yang mana better......

23 comments:

Melz said...

selalu kita nampak bercinta time kapel pastu kawen..

tapi aku memang jarang nampak kawen dulu baru bercinta ;]

aku pun tak kawen lagi so taktau la jodoh camna kan .

actually aku rasa semua nie jodoh kan ? ;]

M a W a D D a H said...

Melz: Betul kata Melz...semua itu jodoh...cuma kita hanya mampu berusaha...

Chaon Cornerz said...

ramai cakap best cite nie tapi tak tengok pun lagi.. suke tgk lisa.. pure cantik.. hehhe..

M a W a D D a H said...

chaon: tengok la..tengok laa...hihi..
suka gak tgk lisa...cantik...

zures said...

best cerita ini...tak miss tiap-tiap hari nonton

M a W a D D a H said...

zures: best kan zures..hihi

DALILA MISMAN said...

bestnya kalo boby romantik cam adam..hehehehe...

M a W a D D a H said...

dalila: bobby romantik kot..belum tunjuk lagi tu...

TTT said...

cantiknye lisa..jelezz
nak jadi cam die
hehe

M a W a D D a H said...

TTT: TTT dah cantik...

LaNuNsepet said...

he3.. lekat dah nama bobby...
aku rase.. aku rase aku pun tak tau..
watlah tesisi dulu baru couple.. he3

arahan fkekk

M a W a D D a H said...

lanunsepet: aku suka kamu punya komen...hehe

Bb Hussain said...

wahh..sumer suka sgt cite ni la..kena tgk sikit2 je..

M a W a D D a H said...

Bb: ala bb, kenape tgk sikit je...

Najmu said...

kesimpulannyer,, xyah la sibuk2 nak bercinte... hihi.. (drp org yg xpenah bercinte) muahauhaa

si[jari] telunjuk said...

yeay...adam n maya dah 'bersama' rupaya...mgu nih tak dpt tgk pon..nnti update la lagi sal adamaya ye :)

XIX Dragunov said...

haha~~ cite neh sngt suwweett~~ x tngk dr start, tp ari tuh br nk donlod sume, tgk dr first episode..wakakaka... n ouh, i prefer to have love near by marriage @ after marriage...it's better n org kate lg sweet... bkn br first year dh ngade nk letak status "married" bagai...heh~ [sile rujuk article kat blog saye..haha]

M!Er4N said...

gmbar kak lisa cantiknya..love you kak lisa..hehehehe..

zella y said...

suka sgt tgk cite adamaya ni... mmg setakat ni xprnh miss lg... tp hrni hr jumaat...xde cite ni...heheheh

M a W a D D a H said...

si jari telunjuk: ak ah...adam dan maya dah bersatu...dah besar dah pun anak adam dan maya...namanya amani...comel tu anak dia...

M a W a D D a H said...

XIX Dragunov: apa nama da XIX Dragunov tu..haha...tgk tv3 online suda..semangat tuh siap donlod lagi...sudah baca artikel kamu...hihi

M a W a D D a H said...

mieran: lisa memang cantik...suka gak...

M a W a D D a H said...

zella: hari ni hari jumaat..xdpt tgk..so hari isnin la nmpk gayanye..hihi

Related Posts with Thumbnails