Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, April 24, 2010

Ada orang mengidam...

Salam 1 Malaysia....

Hari ini aku nak wat entry pasal orang mengidam...hehehe...Apa itu mengidam?? Mengidam tu, kita nak kan sesuatu dan mesti kita nak dapatkan jugak walau macam mana sekalipun...Aku cuma peneman sebab setakat ni aku xtau nak ngidam apa..Kalau ada orang mengidam, aku join jer..hihi...

Orang pertama ialah cik Keyyah...
Mengidam makan Pizza....
Tapi sayang..order banyak tapi tak leh nak habiskan..sepatutnya orang mengidam kena makan lebey...hehehe

Tak sempat nak snap gambar pizza...Sampai jer pizza, terus terkam..dah tak sempat dah..Hanya gambar pinggan kosong je yang sempat..hihi

Orang kedua ialah cik Dee...
Mengidam makan di Ayam Penyet Lamongan...
Asyik-asyik duk sebut ayam penyet...First pegi tutup...So pergi lah terjah RFC (Radix Fried Chicken)...Bila balik, pandang kedai tu rupa2nya bukak, tapi lambat skit dia buka..So pergilah keesokannya...sib baik bukak, kalau tak asyik ngigau jer ayam penyet...wahaha...

Snap jap..Peace...Hehehe...

Gambar bawah tepi kanan tu la namanya ayam penyet...dia penyet ayam tu dulu baru goreng (di order oleh ku + air kopi) Then, gambar bawah kiri tu bakso (di order oleh cik Keyyah)...Sup dia memang sedap..Sambal belacan pun best...Nyumm..Nyumm...

Orang ketiga ialah cik Ser...Tak mengidam lagi setakat nie...

Nasib baik lah korang tak mengidam nak makan daging rusa ke..daging unta ke...daging landak ke...Kalu tak mampus nak gi cari...Aku pun setakat ni tak rasa mengidam pape lagi...Cuma mengidam nak gi pulau..Tapi tak pe..Perasaan tu leh tahan lagi..hehehe...

10 comments:

SK Geting said...

dah 2 tahun dok ngidam nak beli toyota alphard
... bila la nak dapat

FeeQ said...

my place baru jak bukak new makan place...ayam penyet..belum cuba pun ^^

darkbatman said...

saye pun mengidam..mengidam nk jd adun blogger..hehe

keyyah said...

suma mknn 2 mmg sedap..hehehe.
uik kalo kami ngidam nk mkn yg pelik2 abes lah kan.

M a W a D D a H said...

SK Geting: hehehe...simpan duit dulu, baru leh dapat...hehehe

M a W a D D a H said...

FeeQ: pergi cuba..belum cuba belum tau.. :)

M a W a D D a H said...

darkbatman: nati tercapai la hasratmu itu...sebab saya nmpak kamu bersungguh-sungguh bila nk sesuatu... :)

M a W a D D a H said...

keyyah: hehe..yup..memang sedap..k next, sape lak yang nak mengidam... :)

DALILA MISMAN said...

daging rusa aku dah makan, daging unta pun dah, daging landak pun dah...semua dah makan...dan semua pun sedap..goreng kunyit je..yum2...

aku memang kuat ngidam....hahaha

masa mak aku ngandungkan aku dia ngidam telur penyu..tapi sekarang aku taksuka telur penyu..tak sedap..

M a W a D D a H said...

Dalila: masa ngandung nati habis lah kamu mengidam yang bukan2...jenuh bob nak cari nanti...

Related Posts with Thumbnails