Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, July 2, 2010

Konflik Berlaku...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Rasa macam dah lama tak update mengupdate ni...Lately, agak busy dengan perkara yang tak semena-mena dan kejutan yang membuatkan aku sentiasa berdebar-debar...Kadang-kadang rasa terkejut, sedey, takut dan macam2 lagi perasaan yang timbul....

Dan sekarang konflik berlaku di sini dan mungkin kehidupan aku macam biasa balik seperti biasa...Dan di akhir bulan, tiada lagi harapan untuk aku senyum kembali...

Walaupun senyumku indah...Tapi still pahit dan kelat...:p
Sedikit ayat untuk direnungi: "Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu, Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.. Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya"
Dan kini aku pasrah dengan ketentuan-Nya...

12 comments:

sarah shafie said...

aku pasrah jgk..huhu..tkpe, rezeki tu ade tp kita kena carik..

NaNaJoe said...

sabar ye adah...
tiap yg berlaku ad hikmahnye~ :)

Keyyah said...

sabar ye dear..
pasti ada hikmah disebaliknya...
Semoga demiurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan kalian semua.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah... bersabar ya..pasti ada hikmah yg tersembunyi di baliknya...dah2...jgn sedih2 lg, senyum2 selalu..jika kita terus bersedih, "musuh2" kita akan tersenyum gembira.

FarHa said...

pasrah dan redha itu lebih utama =)

Shamrin Mat Janih said...

Adah my fren, trust me, esok yg mendatang tu adalah yg terindah.

wadud@duad said...

lorh.. adah macam ada masalah??
sejak dua menjak nieh wadud runner2 dalam blog orang, sume ada prob, kira macam x ceria lar..
adah kalo ada yang perlu wadud tolong, bagitau la ok.. wadud akan tolong ikut kemampuan yang ada la..insyaallah... kuatkan semangat ok..:D jangan sedey2..

M a W a D D a H said...

sarah: kene teruskan mencari...:)


nanajoe, keyyah, miss mirror: thanks...:)setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya...


farha: ya..yang itu lebih utama...:)


shamrin: trust u n sure that hari2 yg mendatang pasti indah dan mahu hari2 yg muram cepat2 lah ia berlalu...


wadud@duad: ye..adah de problem dan xceria ni wadud...uhuk2..wadud kena tolong adah....adah nak duit...pasti adah gembira...hehehehe

khairul_bariyyah said...

wuwuu~ nape ni adah.. ada masalah ea? meh cite kat dak comot meh..

hmm,nak sedey jugak la cmni.. =(

maCy said...

sabar.. itu kekuatan utama, yg akan gerakkan minda, dan Tuhan :)

kenape ni? cte meh :)

echah mashuri said...

xpe2...mybe ade hikmah eh...
senyum ckit..olo..olo..tomey:)

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: ade masalah la nie...:p huhu..malas nak pikir walaupun kena pikir gak...huhu

xmo le sedey2 k dak comot...


macy: sebab tu kena sabar... masalah mental..huhuhu...malu nk citer kat macy...:p


echah mashuri: hehehe..ok..adah senyum...:)

Related Posts with Thumbnails