Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, July 14, 2010

Scary betul...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Fuhh...Rasa scary betul bawak motor tadi...Balik dari lab ke rumah dalam kul 1 pagi lebey...Dah lah perjalanan tu mengambil masa dalam 15 minit kalau bawak motor ala2 takut gitu...Kalau bawak motor ala2 rempit, confirm 10 minit...:p...

 Ehsan: Pak cik google

Dalam perjalanan tadi duk terfikir macam-macam...Dah la jalan nak balik rumah tadi gelap giler...Lampu jalan kiri dan kanan memang xder...Huh..Rasa-rasanya Melaka ni kaya dengan lampu jalan, lampu liplapliplap...Tak termasuk dengan lampu isyarat lagi...:p Tapi kenapa meriah kat jalan utama je...Tapi jalan yang aku lalu tu pun kira jalan utama gak...Giler scary wei...

Lepas tu masuk jalan kampung lak...Tengok pokok yang meliang liuk..Dok fikir macam-macam lagi...Lampu pun sekejap ada sekejap takde...Scary jugak...Dan memang malam ni, bawak motor memang rasa scary giler...Dah la dengan ser je...Scary lagi....

Tau tak apa yang aku fikir macam-macam tu...Korang confirm tau kan....Of course la takut gak dengan makhluk...Makhluk ni banyak jenis...

1) Makhlus Halus - Yela kan, mana lah tau tetiba makhluk tu mahu muncul di depan mata...Memang scary...Sebab memang gelap gulita..harap lampu motor je la...Tadi rasa nak pandang cermin sisi pun takut...Nak pandang sekeliling pun takut...Scary lagi....

2) Haiwan - Sejenis makhluk gak...manalah tahu kot2 haiwan tu tetiba melintas ke...Seperti anjing, lembu, ular dan macam-macam lagi...Xmo fikir binatang ape...Scary lagi...

3) Manusia - Makhluk tuhan yang dicipta memang cukup sempurna...Tapi tak gunakan akal dengan betul...Yela kan, kot2 la tetiba datang tolak motor, kemudian samun, rogol...Eeee..Xmo ingatlah perkara-perkara yang menakutkan..Orang Minyak ke tetiba keluar....Dahla xde silat atau pun benteng diri..Cuma doa je la yang mahu kupinta dengan tuhan...

"Ya Allah ya tuhanku, jauhilah aku dari perkara-perkara yang tak baik serta menakutkan dan lindungilah aku dari segala kejahatan dan harap-harap aku selamat sampai kat umah" - Doa yang aku pohon kat tuhan masa perjalanan tadi...Dan juga ayat-ayat kursi jugak turut di baca....



p/s: Malam ini yang scary movie...Balik lambat sebab ade discussion dengan supervisor...Dasat research aku sampai kena balik lewat malam...:p Cari picture kat pakcik google tu pun rasa scary gak sebab kuar gambar pelik-pelik...Kesimpulannya, memang scary movie....

28 comments:

S.I.T.I said...

wah,menakutkan jugak tu..tp,kalo iman kuat dan yakin pd allah,insya-allah allah akn lindungi kita..anytime and anywhere.. :)

khairul_bariyyah said...

ngee~~ apa cerita seram2 ni adah.. huhuhu. xpe,yakin kat Allah.. banyak amalkan doa2.. doa 2 kan senjata muslim..

kalo jumpe hantu,say hye je okay? =P

echah mashuri said...

uikss...seram jer..tibe2 ase cm tpksa tdo skrg je..huhu

M a W a D D a H said...

siti: memang rasa menakutkan...huhu..insyaallah Allah akan melindungi kita yg mahu perlindungan dari-Nya...


khairul_bariyyah: huhuhu..amek feel malam ni tuk cerita seram...ni adah xtdo lg gak nie sorng2 je ni...scary gak ni...:p


echah: jgn tido lagi...teman adah blogwalking dulu.. ;) (padahal dalam hati...:p)

Hapiz Rahman said...

hohoho.. scary sungguh!

khairul_bariyyah said...

masih tak tido jugak adah.. haha.. dah la sorang2 je kat bawah ni.. ngee~ ;p

M a W a D D a H said...

hapiz: hohoho


khairul_bariyyah: hehehe..nape duk bwh sorang2 tu..jom tdo...:p

Keyyah said...

scaryyyy nya....xpe, berkorban demi masa depan....

maCy said...

eheee.. adah pnakut ea? kuang3

doa mntak plindungan dr Nya ye? :)

iqbalsyarie said...

manusia paling bahaya drpd ketiga-tiga tuu..hehehe..betul!
Tpi insyaAllah,Allah ada sentiasa..jaga diri~
Latest post:Aku malu!!

|| NaFiRaa || said...

sorang2 ke??? bahaya tu!! nape tak suh supervisor jek hantar.. pompuan mana boleh naik motor sorang2!! malam plak tuh!!!

sarah shafie said...

scary jgk adah..rse mcm nk terbang je..

M a W a D D a H said...

keyyah: seriyes keyyah...xpenah lagi rasa takut gitu..huhu..demi masa depan, ku gagahi jua...;)


macy: macy xpenah rasa, memang ah ckp cmtu...:p memang kena mitak macy walaupun dlm keadaan yg mcm mana sekalipun...


iqbalsyarie: hehehe...Allah sentiasa ada...


nafira: adah ngan member adah..bawak motor asing2...supervisor sengal..die suh balik sendiri..huhu..penat buat muka kesian...:p

M a W a D D a H said...

sarah: aku xrasa nak terbang..tapi rasa macam nak mitak pintu suka hati doraemon..suh terus sampai..hehe

Nazz@Purple said...

semoga selalu dilindungi..dan hati2 selalu tau..malang tak berbau

M a W a D D a H said...

nazz@purple: :) thanks dear..memang kena berhati2...

Hamzah Ian said...

nice.. ingt tuhan je la kite ni.. sape la kite

miSs hana said...

hmmm...amat scary lah.=.=

Syikin said...

cian korang..tp jln mmg le gelap..aku pun takut balik sorg2 mlm td..2 yg minta balik awal..

M a W a D D a H said...

hamzah: kita ni kerdil je..kena la selalu ingat kat tuhan...


miss hana: tau xpe...:)


syikin: tau xpe kin..jln gelap giler kan..huhu...

wadud@duad said...

muhahahahaha.. lawoknyer adah..:p
hehehe.. nak gelak kuat2 tapi nanti adah marah, ekekeke... kat mana2 pon ada makhluk tuh.. heheheh.. so x yah takot, kot mana pon beliau mesti muncul..:p

adah kene tag, heeee... meh datang sini.. :D

http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/07/dinis-4th-giveaway-jemput-join-ramai.html

M a W a D D a H said...

wadud@duad: oooooo..gelak guling2 ye kat kita..xpe2...:p nasib baik adah cool je...

adah g tengok je tag tu...hehehe

peaNut said...

eeeeeeeeeee....ngeri gak baca cerita ni...bahay tau balik lewat2 mlm..lain kali balik awal ckit ye..huhu

M a W a D D a H said...

peanut: hehehe...masa wat entry ni pun rasa ngeri gak...hehe..baik, nati saya balik awal...hihi

.miss d'ieyna. said...

adah,study kat mana?
jalan2 kat melaka ni bnyk yg scary.

NaNaJoe said...

brani ye adah pg2 mcm tu..
hehehehe~~
tp kalo dah terdesak sume bleh~ :)

tehr said...

makhluk yg kepala hitam tu yg bahaya
...dah le kepala hitam, akal fikiran pun sama hitam

hati2 selalu ya adah...

M a W a D D a H said...

miss dieyna: tau xpe...so scary..;p


nanajoe: adah tak berani, tapi buat2 berani..huhu..itula, kalu dah terdesak, sume bole kan...hihi


tehr: makhluk kepala hitam?? ye..kena selalu berhati2..huhu..tp memang scary...

Related Posts with Thumbnails