Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, July 16, 2010

Tudung Ekspress???

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Tudung Ekspress?? Ye..Tudung Ekspress di Astro Ria dan penajanya adalah Garnier yang warna kuning tu...Mula2 tengok iklan kat astro, pastu Cik Keyyah cakap ada cite baru dan dia dah wat entry pun pasal Tudung Ekspress tu...Aku je ketinggalan zaman skit..hehehe..


Jom baca skit apa sinopsis Tudung Ekspress itu:

Erin (Lisa Surihani), Dira (Julia Ziegler), Mei (Chermaine Poo) dan Del (Linda Hashim) adalah wanita yang bertudung yang menghadapi pelbagai dugaan, rintangan serta cabaran dalam mengejar cita-cita dan merealisasikan impian mereka..  Cerita ini juga menyelitkan unsur-unsur yang wujud dalam kebanyakan masyarakat kita seperti masalah kewangan, cinta, keluarga, hidup secara sederhana dan juga obsess terhadap kerjaya.


Keempat-empat watak yang dilakonkan oleh mereka semuanya berbeza-beza."Cara hidup watak-watak dalam drama ini, sangat realistik dan memang wujud dalam masyarakat kita. Contohnya, watak Dell yang dilakonkan oleh Linda Hashim seorang gadis dari kampung datang ke bandar semata-mata untuk mencari pekerjaan. Dia bercita-cita untuk menjadi jurugambar di sebuah majalah.  Selain Dira (Julia) yang bergelumang dengan isu keluarga dan kerjaya sebagai editor di sebuah majalah, Erin pula tidak putus-putus dengan masalah cinta, apatah lagi dirinya dintai oleh seorang jejaka rahsia. Manakala watak Mei adalah seorang mualaf.

Tapi tengok malam tadi, duk fikir apa motif citer ni ngan tajuk "Tudung Ekspress" tu?? Dan habis citer episod ke 2 pun masih pening tengok citer ni sebab nampak kelam kabut sikit...Tapi menarik la sebenarnya citer ni..Dah la ada Lisa Surihani yang comel dan cute itu...

Dan at last maybe tajuk Tudung Ekspress tu disebabkan oleh tudung yang dipakai oleh pelakon-pelakon tersebut yang tak payah gosok seperti tudung ekin, tudung syria, tudung siti...Senang, terus pakai tudung tu and then tak payah gosok...Dah femes dah sekarang ni tudung2 ni...Dan ramai dah tak pakai tudung bawal sebab kena gosok dulu..Eh..aku je kot yang rasa tajuk "Tudung Ekspress" tu macam tu..Aku main agak je...Maybe la kan...hehehe...Mungkin pengarahnya Faisal Ishak nak mengetengahkan wanita bertudung yang bekerjaya..Sila baca sinopsis baik2..hehehe...Tapi masih terfikir-fikir apa motif tajuk tu ngan citer tu...:p


p/s: sambil wat paper, sambil menjadi pengkritik bebas..sesungguhnya aku ni hebat...:p (masuk bakul, angkat sendiri)..hehehe...

29 comments:

iqbalsyarie said...

huh..kompem-kompem dah saya mmg tak tengok..haha
Latest post:Ingatkan saya sorang je malu,tapi semua org malu!!

farhan asyraf said...

dorg dalam cerita je berlakun bertudung. mai dekat luar macam apa lagi.
tambah tambah julia ziegler tu.
kan kan kan. haish.

Sky8Men said...

suke crita ni...sbb awek aku ade berlakon skali..haha

Miss Mirror a.k.a Sam said...

tengok pada tajuk mmg mcm tudung jenis sarung tak payah gosok...bagus gak klu ada terjual tudung mcm tu..mcm mana ropa ya Adah? Tapi kena tengok gak sama ada sesuai ke tak utk ke pejabat..kdg ni ada office yg memberikan garis panduan tertentu pemakaian tudung supaya tak hilang nilai2 keprofesionalan...sbb tu la tudung bawal still jd pilihan ke pejabat.. begitulah yg I dengar. Wallahualam..

echah mashuri said...

skrg mmg jrg pkai tdung bawal...
bkn tdung ekin lg senang...huuh
p/s~xdpt tgk sbb xdok kt umh...:((

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: hehehe...kompem tak tengok ni..hihi


farhan asyraf: namanya pelakon...huhuhu...


sky8men: wah..bile de awek die berlakon, terus suke erk..ni mesti lisa surihani ni...:p


miss mirror: itu la, tengok pada tajuk, ingat tudung yang xyah iron..hehe...memang ramai jual tudung2 yg mcm tu..dah berlambak-lambak dah sekarang..baru adah tau, kalu bertudung ke pejabat, kena tengok garis panduan pemakaian office tu..hehe..act adah xsesuai pakai tudung tu..nmpk macam mak mak je..hihihih..tunggu jd mak dulu..haha


echah mashuri: erk..echah xpe, pakai tudung ekin still nampak cun..:p.. ciannye kat dia xde tv..sabar erk..hehe

Syikin said...

bukan senang menjadi manusia hebat..

khairul_bariyyah said...

xsuke pakai tdung2 macam 2... sb muka bolat,x sesuai.. ngee~

MissNafa said...

kalau semua watak yg dalam tue memang betul2 bertudung ak kat luar filem, mst lg bagos kan?

AngahSayang2314 said...

angah pun ikuti cerita nie tapi... semalam tertinggal la..


i follow uuu

A S Y R A F U L said...

pnah baca kisah drama ni mengenai perempuan² brtudung yg bekerjaya...diinspirasikan ala-ala siri "sex & the city" tu.....

Afzan Rahman said...

actually sy mule2 tertipu dgn tajuk tudung ekspress...
mule2 sy pk slepas tgk iklan tdung ekspress, ingtkn dy mksudkn tdung tu [dn sy juga memakai tdung itu wlupun mukeku bolat..hee]

dn bile sy tgk citer 2 sy pk...
dy letakkan tajuk tudung ekspress coz cite ni mengisahkan 4 wanita btudung [mei juga bakal btudung kan?] yg sntiasa brsama di stesen kretapi ekspress...hoho...boleh diterima akal x? :P

si[jari] telunjuk said...

best gak pakai tudung tuh...ta payah berejam2 ngdap cermin....:))

dak eina (◕‿◕) said...

cite nie da stat belom eh??

maCy said...

npe maCy xpat tgk? ok2 cni xd astro~

M a W a D D a H said...

syikin: payah tu nk jadi org hebat..hehe


khairul_bariyyah: hehe..muka sye pun xsesuai gak sebab bulat..hihi


missnafa: memang la tersangat bagusnya...:)


angahsayang2314: sama la..tengok gak..hehe

M a W a D D a H said...

asyraful: yeke...adah baru tau..nice info dari kamu..:) tapi xtengok lagi sex&the city itu...huhu


afzan: hehehe...ingatkan cite die macam mana la "tudung ekspress" itu?? kasi saspen je kan...walaupun muka afzan bulat pakai tudung itu, still comel xpe la...hehe..

bole la..maybe sebab tu kot citer ni dinamakan tudung ekspress..hehe


si jari telunjuk: hehehe...memang best..skali pakai je, terus jadi...hihi


dak eina: dah start dah..lalala

M a W a D D a H said...

macy: sian die...meh tgk sini..hihi

ASaDa RyutaRo said...

tajuk cam islamik sket.. ada unsur2 islamik gak la ea?

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: ade gak la unsur2 islamik...cite mualaf pun ade gak dalam cite ni...

Afzan Rahman said...

papepun cite 2 best....
dgn kecomelan lisa surihani yg pkcikku kate kembarku.... [hahaha, prasan sungguh...]

M a W a D D a H said...

afzan rahman: hahaha..kembar kamu erk afzan...hihihi..nak sain..hihi

tehr said...

tak pernah pakai tudung
hahaha

M a W a D D a H said...

tehr: hahaha..sila jangan pakai...hahaha

gades ain said...

tak pernah tgk pon citer ni. HAHAHA

btw, ain ta suke pakai tudung nie. hee ;D lebih suke pakai tudung biase. ngee!

M a W a D D a H said...

gades ain: hahaha...sila tengok..:p

yeke..hihi..pakai la tudung sesuai ngan kite...;)

~fisha~ said...

dah dekat sebulan tak tgk tv~ wuu..sedih2...

M a W a D D a H said...

fisha: cian die xtgk tv..g la tengok..huhu

Syafrizal said...

mengarut la tudung ekspress... tak pakai penuh pun diorg ni hehe

Related Posts with Thumbnails