Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, July 5, 2010

Kenduri di Terengganu...Peace...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari itu aku dah wat entry kenduri kahwin abang ku di Temerloh Pahang...Sape yang belum jenguk lagi page tu klik SINI...Dan ni lah masa aku pamerkan kenduri kendara di rumah aku yang serba kerdil ni...hehehe...Yela umah pun kerdil tapi cute..hehehe...Kenduri umah aku ni semua saudara mara dan jiran terdekat yang tolong...Tolong menolong amalan mulia..hehehe..Thanks kepada mereka yang hadir menolong dan memeriahkan majlis...

Biarlah gambar2 di bawah menceritakan segalanya....

Budak-budak ribena yang buat nie...

Acara letak telur dalam plastik sebelum rebus...Letak dalam plastik agar telur tidak pecah...

Sungguh busy di kala ini...nampak aku tak...hehe

Gulai daging yang sedap dan masyuk...Tukang masak kampung yang popular ni masak...

Si gadis manis yang rajin tu...hehehe

Acara memotong buah mempelam aka buah pauh tuk di buat sambal belacan yang sedap...

Udang untuk acara makan di meja mengadap...Cantik dan sedap ni...Sepupu yang buat ni...

Bakul tembikai...Cantik tak...Abang ipar yang wat..Kreatif kan...

Ni menu utama di meja mengadap iaitu ikan siakap aka ikan kakap...

Kepak..kepak...kepak...keboomm...keboomm....Pengantin dah sampai...Merahnya mak ngah...hehe

Mereka yang memeriahkan majlis...

Kitorang yang comel2 dan cute...

Lagi gambar yang cute2 gitu....


Actually banyak lagi gambar2 best..Tapi ok la tu erk...hehehe


p/s: suka tengok kegembiraan ini...;)


18 comments:

Nazz@Purple said...

best kan kalo ade knduri kahwin2 ni..leh berjejak kasih dgn sanak saudara..

ASaDa RyutaRo said...

wahh.. cam best n meriah bila ramai yg datang tolong..

adah tak tolong masak?? letak telur dlam beg tu je? uhh!

tahniah utk abang adah.. heee =)

ASaDa RyutaRo said...

konfius kejap, ni mak ngah ke abg yg kawen?

Thoha said...

salam..seronoknya majlis kenduri kahwin ni kan..meriah..

Syikin said...

pasni turn adah lak..hehe..

M a W a D D a H said...

nazz@purple: best kenduri kawen...sgt meriah kalu jumpa sanak saudara yg sempoi2 gitu..:)


asada ryutaro: memang best..semua tu sanak saudara dan jiran2 yg dtg...sungguh seronok...adah tolong msk la..mls la nk letak gambar tgh masak..nantikan ada plak yg terpikat lak kang...hahhaha..perasan jap...

abang yg kawen..perkataan "merahnya mak ngah" tu sekadar ayat penyata...:p


thoha: salam..seronok memang seronok walaupun penat pada hari itu...


syikin: hahaha...xtau lg kin...hihihi

sarah shafie said...

suka jgk tgk..hehe

NaNaJoe said...

nana suka kenduri ala kmpg mcm ni..syiokk!!! kalo catering ni, mcm xmeriah..hehhe~ :)

wadud@duad said...

hehehehe..
sodapnyo udang...
bagi la kat wadud sikit.. :D

Shamrin Mat Janih said...

woi..meriahnya......

maCy said...

best! tp y pntg, xtahan tgk udang tu~~~

khairul_bariyyah said...

nape x pasan muka adah pon dlm gmbar 2.. huhuhuhu

M a W a D D a H said...

sarah: hehehe...


nanajoe: tu la..kalu yg kampung punye lg meriah berbanding catering..tp tu la..kena tahan penat...:)


wadud@duad: alaa...dah habis dah la wadud...hehe...


shamrin: hehehe...;) memang meriah..


macy: dah habis dah la macy...hihi..sila tahan tgk udang itu..padahal adah pun xsempat gak ritu...huhu


khairul_bariyyah: laa..xperasan ke...dalam gambo yg ramai2 tu..klik utk tumbesaran..hehe..msti nmpk punye...yg cute2 tu..hehe

qellissa said...

meriah kan klu wat kenduri kendara cam tu..masa lissa dulu semua pakai catering xde lah nak rasa suasana cam tu..huhuhu..udang tu nampak sedap lah..hihihi

M a W a D D a H said...

qellissa: wahh...best r qellissa wat catering...xder la penat sgt kan..hehe...udang tu memang sedap..tapi adah sendiri xsempat merasa..hehe

fiezah91 said...

huhuhu.. best2..huuu..
pstttt.. salu je jadi bdk2 rebina buat mcm gmbr 1st tu bila ada kenduri kawen..haha

|| NaFiRaa || said...

huhuhu..sedapnye gulai kawah.. lama x makan nih~ :)

M a W a D D a H said...

fiezah91: hehehe..akhirnya fiezah mengaku yg yang fiezah ni bdk2 ribena...ahakkss...:)


nafira: sedap gulai kawah...xpe2, nati mesti ade punye org wat kenduri tu...

Related Posts with Thumbnails