Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, March 9, 2011

Kucing ni berak merata....

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....

Huhhh...Kucing ni berak merata...Alamak!!! Atas tilam? Tepi dinding?? Aiiyyyaaaa....Kencing pulak dah....Hancinggg!!!

Terfikir dan dapat idea sebab baca entry dari blog edy pasal kucingnya yang bernama 'Kong'....hehehehe...


Aku nak bagi tips kat orang ni macam mana nak bagi kucing kesayangan korang berak pada tempat tertentu yang korang nak....

First bila korang tengok kucing tu berak, try amek lidi sebatang then cucuk kat shit kucing tue dengan hujung lidi....Then tempat yang terkena shit tue, letak la kat hidung kucing tu suh die hidu....Then, bawak lidi tu dan letakkan lidi tu kat tempat korang nak kucing tu berak...Biar lah dia ikut belakang korang...Bila dia dah tahu tu tempat dia akan buang najis dia, dia akan berak kat situ la....

Korang cubala kot2 la menjadi kan....Aku tak pernah try lagi....Kekeke....Ni kawan aku yang bagitau dah ianya BERKESAN....Korang cuba lah, pastu bagitahu aku, okeh....Hehehehe....




p/s: Kucing pun kena belajar jugak....Sib baik kucing tak gi sekolah kan....hehehe

18 comments:

wadud@duad said...

shit.. hahaha betol ke tips ni adah? macam best lah.. :D tapi kucing wadud berak kat dalam toilet, pandai dia.. hahaha

XIX Dragunov said...

nurb bukan minat pun nak ikut taik dia sendiri

KUREKURE COMEL said...

iyeee ke...kalau buat kat arnab jd tak agak2 nye....sbb berak arnab sama mcm kambing...kihkihkih....



nk try la...hihihi....

Keyyah said...

uik boley erk cm 2...
nnt2 kalo dibukakan hati aku tuk bela kucing n kucing 2 berak merata-rata, nk wt cm ni lah..kikiki

Abang Jonni said...

nasib baiklah kucing... kalau lembu...
x naya namanya...

echah mashuri said...

AHHAHA.tergelak baca abg joni punya.huhuh...tp betul berkesan.dulu mak selalu buat.huhuh

Cik Ezy said...

ekeke,,
menjadi tak?
xprnh lak bela kuceng..

Prince Halilintar said...

klu prince letak kat lubang hidung adah boley x?haha..gurow je

maCy said...

cup.

kiss untuk gadis blogger.
flying kiss untuk jejaka blogger.

rindu kamu, kamu dan kamu.
teruskan usaha di arena ini.
maCy hilang tapi ada.

*salam sayang dari maCy*

:)

icha fariha said...

eii.. xkan nk cucuk kt ctu.. nanti sket laa.. huhuhu.. saia beli pasir kucing jek.. pastu ltak kt tmpat dya slalu berak... senang nk buang tahi nanti.. mcm toilet dya ajekk

intan suraya said...

intan x prnh bela kucing.. tp kucing jiran intan dlu pandai berak kt tndas..

si para para said...

hehe bawak lidi tu kerumah jiran sebelah.hehe

Mr iz said...

bole pkai...he he...tak pun alas suratkhabar lama... aku dulu siap bawa masuk jamban dia punya tuuuttt..hehe... bila time dia nak buang pastu... tau dia g jamban... hehe... kekadang kena ajar gak camana ...baru dia tau....he he

~QoveZ~ said...

er..lum penah try la cara ni, mngikut logik n saintifik, munkin bkesan la kot.

n@jwamz said...

hahaha klako.... apepun boleh try nih...:)kwang

SheY PuLL said...

bukan xnak join..mmg taud ah xleh nak mng...:)

wah kucing nie..p la sedia kan dia duit rm 0.20...
dia nka beak kat tandas awam tuh...

ïêmå å¢klê§ said...

iema ad kucing y suka berak rata..
lama2 buang jek, padan muka!!!

srikandi cinta said...

ckp pasal kucing,sedih lak saya.
kcing sy dah hilang :(

Related Posts with Thumbnails