Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, March 7, 2011

Jom daftar dengan Heartbeat!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Actually aku dah lama join Heartbeat nie...Iklan berbayar selain nuffnang....Tak kacau glitterati nuffnang...Tapi ni lain sikit sebab ni iklan tuk jual product diorang....Tak rugi join...Bukan kena bayar pun...Daftar FREE....Lagipun kalau korang beli product daripada Heartbeat ni after korang register, korang akan dapat diskaun lagi...Boleh design sendiri untuk product (cenderahati ni)...Ada mug, frame, baju, keychain dan banyak lagi....

Hari ni baru rajin nak publish entry...100% copy dari mama zharfan...

Inilah tutorialnya:

Mula2 klik banner heartbeat kat blog ni yer...














2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!! 

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click! 
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :) 

11 comments:

Edy Zaidi said...

kecewa dah dgn nuffnang ni...rasa nak tukar je

wa khairul onggon said...

nanti saya check.. :)

KUREKURE COMEL said...

wahhh....ramai dh promote...nk buat npe xlepas2 lg ek....


buta IT ni...kihkihkih..

Prince Halilintar said...

prince pon nk cube la..banyak lagi xwat ni..GA adah pun xwat lagi ni...i'Allah akan dilakukan dlm minggu ni..hehe

thanks info ni ye adah..

AngahSayang2314 said...

angah tak pernah daftar pun

intan suraya said...

hehe..intan dah lame daftar tp xde masa lg nk tempek iklan kt blog..

mR.sYaH said...

wah menarik nih... nk cuba gaklah..

Cik Ezy said...

dh buat.. hihikk
=)

emieysandra said...

malas tol nk rgister bnde ni..nti free la i dtg eh. ;)

Lyana said...

adah..kite nak tanya..kite tak pandai pun pasal nuffnang tu..traffic mende semua tu..leh terang kan tak..(oh sucinya soalan) heheheh

Keyyah said...

nnt i click u, u click i ye..yeyeyeeyeye

Related Posts with Thumbnails