Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, March 28, 2011

Kerja...Kerja...Kerja...

 Kerja...Kerja...Kerja....

Aiiipppp....


Semua orang nak kerja...Yerla kan...Duit kan sumber pendapatan aka untuk hidup di dalam dunia yang penuh serba moden, serba mahal, serba barang naik, serba minyak naik...Gaji? Tak naik2 jugak....Itu lah antara keluhan yang kita biasa dengar...Kalau tak kerja, camne nak tanggung anak bini...Nak2 laki...Kena la rajin bekerja untuk tanggung anak bini...Bini? terpulang nak kerja atau tak...Kalau nak menampung perbelanjaan rumah dah membantu suami, apa salahnya kan....Kadang2 pompuan nak kerja gak sebab nak cari duit lebih...Untuk belanja sendiri, maybe....Tak pandang lagi kalau perempuan tu ibu tunggal anak ramai....Huhu...Ok2, kita pandang perspektif lain...Kalau mereka yang gaji kecik seciput jer and then anak ramai...Macam mana tue...Ataupun perspektif kerja sebab nak bayar hutang...Hutang belajar, kereta, rumah...Fuhhhh...Pengsan setahun!!!

Tu mereka yang bekerja...Mereka yang tak bekerja pulak? Tetttt...Aku la tue...:p Ciss...Susah rupanya cari kerja...Mungkin bukan rezeki atau malas nak mencari...Mungkin terikat kepada satu benda...Mungkin...Macam mana perbelanjaan...Pandai2 la nak hidup...Huhuhu...Pandai2 jugak...Hutang? Apa kehel....

Kadang2 terfikir mahu kahwin anak dato jerk...Wakakaka...Belum tentu bahagia...Cis..Demand...Masalahnya ayah dia merangkap dato tu yang kaya, bukan dia...Wahahaha...Dushhh...Bermimpi sekejap....

Bahagia di cari bukan kaya atau sengsara jiwa....:p

 Gambar di-icty lagik....Kuda ku lari gagah berani...:p


Ting....Berkhayal seketika....



Syoknya kalau....

Aku bukan pencari kerja,
Tapi
Aku membuka peluang pekerjaan,
 Pada orang ramai...


Erti kata lain: Mahu jadi BIG BOSS....kekeke



p/s: Usaha, Doa, Tawakal....
p/s: Jangan lihat pada kesenangan orang lain, tapi lihat pada kesusahan orang lain.....

16 comments:

KUREKURE COMEL said...

adah..ada kerja kosong...tp plus la..nak?

Prince Halilintar said...

duit bukanlah segala2nya, tapi segala2nya sekarang memerlukan duit...

adah nk jadi big boss?prince nk hantar resume lah..gaji bg triple eh..haha

Nasriq said...

yes big bos... ada kerja kosong tak?

Cik Ezy said...

saye pon pengganggur terhormat..
ngee..
ssh nye nk dpt keje.. wuu

Abang Jonni said...

huhuhu... jgn putus asa... cuba lagi...

Mr iz said...

wah bagus tu ada cita cita nak jd big boss... baik bos...he he he...

mR.sYaH said...

bekerjalh dgn gaji yg setimpal.. sebab duit itu penting skang.. nk minum air kosong kena byr skang..

intan suraya said...

nk jd surirumah jela klu camnie..hehe

tehr said...

duit2
kerja2

duit dah kurang sekarang ni
tapi
kerja makin bertambah pulak
waduh2

M a W a D D a H said...

kurekurecomel: plus tu keje ape yg kosong?



prince halilintar: ya betul...masuk jamban pun kena duit...hehe..amboi, bg tripple, bankrupt ar adah...

M a W a D D a H said...

nasriq: haha..setakat ni belum ada kosong lagi...:p



cik ezy: hukhukhuk...susah kan...hurmmm

M a W a D D a H said...

abang jonni: thanks ya...:)



mr iz: kekeke...agak2 kalau big boss rumahtangga sesuai tak...wahaha

M a W a D D a H said...

mr syah: itu la..kadang2 air kosong kena bayar..pernah ritu aku kena 30sen...waduhhh...



intan suraya: jadi surirumah pun banyak kerja gak...hehehe

M a W a D D a H said...

tehr: waduh2...camner tue...agak2 setimpal tak gaji ngan kerja...huhu

sarah shafie said...

cube lg adah..kena usaha..

aniz said...

hahaha kalau diberi pilihan, semua org pun lebih memilih untuk jd boss dr pekerja..

Related Posts with Thumbnails