Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, March 23, 2011

Koleksi-koleksi laut baik punya!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Jom lihat koleksi-koleksi baik punya...Sepupu aku nyer product...Semangat dia suh aku tayang kat blog ni nak bagi korang komen....Adehhh...:p...

Koleksi gubahan daripada siput, kerang laut, dan dahan2 kayu daripada laut...

 Kapal Layar

Perhiasan rumah

 Perhiasan rumah daripada kulit kerang dan siput

Perhiasan kat luar rumah


Agak-agaknya lah kan, boleh tak komersil kan....:)



p/s: Kulit siput, kulit kerang dan semuanya daripada laut dan tepi pantai...Agak2 boleh design dan gubah apa lagi erk... Errmmmm...

13 comments:

Cik Ezy said...

boleh buat bntok burung..
bntok kambing..
saye prnh beli yg bentok kambing..
kecik je tp comel..

Cik Ezy said...

boleh buat bntok burung..
bntok kambing..
saye prnh beli yg bentok kambing..
kecik je tp comel..

Keyyah said...

cun la... boley ni kalo nk jual...

KUREKURE COMEL said...

comel.....buat gelang tgn la...hihihi....

yimz said...

sangat kreatif la...adah xnk belajar buat ke????ehehe

aniz said...

keatif sgt...boleh menjadi kalau dikomersilkan....

Hairil Rizal said...

Cantik tapi resource nya mgkin susah sket kalau nak buat secara komersial.

Mr iz said...

bole cuba ... tu ... kasi lagi colourful ckit... ringkas dan menarik... buat jam dinding dari siput dan kerang...he he he

ïêmå å¢klê§ said...

waa kreatifnya spupu waddah...
emm iema pun xde idea nk wt ape lg kt hasil laut 2....

bunga said...

mmg kretif la...leh komersil ni..

Prince Halilintar said...

adah..mesti jenuh kan gi kutip kulit kerang,siput dan batu karang tu..mina nak gelang tangan, prince nak gelang kaki boley??hahaha:p

Rina Rossoneri said...

memang laku kalo jual kat tempat pelancongan.

intan abidin said...

boleh, dekat sabah banyak jual benda yang terbuat daripada siput2 ni dorang buat bingkai gambar macam ada tapi saya agaklakan benda yang kat sabah tu datang dari indonesia.sebab dekat indinesia banyak jual benda2 macam tu .adah tak belajarkh buat besttu kalau ada orang nak ajar sayapun nak buat jugakla...hehehe :)

Related Posts with Thumbnails