Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, March 22, 2011

Ke Pengkalan Kubur...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Rasa lame tul tak ber'internet', ber'online', ber di alam maya...Ya ampun...Ayat merapu...Budak sekolah, jangan guna bahasa ni okeh...Nanti tak dapat markah penuh dalam periksa...Jangan biarkan pen merah melekat di kad kemajuan anda...

Kenapa tak online...Cam biasa la yang pasti tiada depan pc mahupun depan laptop...Hehehe...Ritu pulang ke kampung...Menghirup udara nyaman di sana...:)

Sampai2 jer, terus ke Kota Bharu di Pasir Pekan sebab adik abang ipar bertunang...Tahniah buat mereka...Seronok tengok orang tunang, nikah, kawen nie...Bila orang lain dah nikah kawen, aku akan gulp....Telan air liur jap...:p

 Lepas pada gi kenduri tu, ayah aku nak singgah kejap tengok member dia kat Sungai Pinang...Kawan lama katanya...Tapi, kawan lama dia dah meninggal dunia...Terkezut gak...Innalillahiwainnalillahirojiun....Moga ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh....Amin...

Kemudian berangkat ker Pengkalan Kubur...



Sambil menyelam, minum air...Pergi banyak tempat dalam satu hari...Fuhhh...Dasat....Hehehehe....Kat Pengkalan Kubur, aku dan adik aku beli menda alah nie....

Tadaaaa...


Hak hak hak....Budak besar main mainan budak kecik...Hahahaha....Tengok tu ada coklat kat batang kipas tuh..Hahaha...Takde keje...Ni pun nak bagitau...:p

Beli toto jugak jenama Greentex...Murah beb...Tapi setengah jam jer dapat cuci2 mata kat sana sebab dah nak tutup dah pagar tue...Pejabat Imigresen kat situ dah announce banyak kali cakap nak tutup, nak tutup...So yang tu jer la sempat beli...Ngeeee...Takpe2, pasnih ada peluang pergi lagi...Hehehehe....



p/s: Banyak yang nak diceritakan lagi....:p

20 comments:

bunga said...

best2 kat cana..haha..

Cik Ezy said...

coklat dlm batang kipas tu best kan..
hak3

aniz said...

pssttttt....sy pun slalu beli mainan pastu org tanya ckp anak buah punya..hehehe

KUREKURE COMEL said...

ehhhh...akak beli kipas tu utk adik mina ye....hahaha...



wahhhh...seronok berjalan....dpt pegi kelantan tu......hihihi...

Keyyah said...

uik kuatnya berjalan..ok next cerita...cepat2 ckit...hihi

diana said...

jadilah..
yang penting beli..
hahahah

Prince Halilintar said...

bercuti sakan adah ni..yg kipas tu bkn adik adah yg beria2 nak beli..mesti adah yg teringin nak mkn coklat dlm tu pastu main tiup2 kan..kan..kan..hahahaha

fariha said...

x penah g sana walopn aku ni ore kelate.hehe.asyik g rantau panjang je.kalu ajak hubby g pengkalan kubur die mesti kata best lg g rantau panjang.ntah ye ke idak..xpe2, dis weekend nk ajak die g pengkalan kubur.x sah jd ore kelate kalu x g pengkalan kubur.ye dak?hehe

emieysandra said...

g kelate k? pegi r wakaf che yeh, byk brg murah kt situ :D

M a W a D D a H said...

bunga: best2...ngeeee



cik ezy: tak best sebab dah masuk angin..hikhikhik



aniz: hakhakhak..kantoi..adah tak selalu beli masalahnya...hehe

M a W a D D a H said...

kurekurecomel: adik mina tu sapa?? :p..seronok la jalan2..hehe



keyyah: biasa lar..kuat jalan nih...hehe



diana: hahahaha...kan..sekurang2 nya ade...hehe

M a W a D D a H said...

prince halilintar: adah tak teringin pun nak makan gula2 tue...tapi tang nak main tiup2 tu berminat lar...hahaha..pandai prince...



fariha: aku tak pernah sampai lagi rantau panjang..tak sempat..aku pun rasa macam best jer rantau panjang...aku rasa lar...nanti ingat nak gi rantau panjang lak...hehe



emieysandra: tak sampai lagi ni wakaf che yeh...hehehe...murah ea...apa ea yang murah..nak beli ngan emieysandra jer la...boleh?? hehe

zati embong said...

rasa nk g jalan2 sangat skarang..n habeskan duit2.huhu

noorcahaya said...

aww comelnya , dulu selalu maen lari2 dengan kipas tu :)

Hairil Rizal said...

Pengkalan kubur Warlord blm penah jejak. Rantau Panjang sudah, tapi itu 22 tahun lepas daaa...

Mr iz said...

aku tak pernah sampai sana ..he he he teringin gak nak g ni... nak beli kipas macam tu gak la...he he he....

little_teddy said...

adah....ko beli toto yang tanda halal tak?Sungguh cik amy aku tuh beli toto ada chop halal lagi. Bagus...nak tido pun kene la halal toyyibann...:)

qellissa said...

wah, bestnya Adah pg jenjalan kat kelantan..barang kat situ murah2 tak?

M a W a D D a H said...

zati embong: wow..nak habiskan duit yer..jgn lupa ajak adah skali...hehehe



noorcahaya: hehehe...main lari2 sambil tiup2...kehkehkeh



hairil rizal: adah ni rantau panjang belum sampai lagi nih...huhu

M a W a D D a H said...

mr iz: ngade..hahaha...beli tuk anak ke beli tuk diri sendiri? hehe



little_teddy: ade kot..aku lupe lar nak check...hehehe



qellissa: boleh lar tahan murah die...tapi org kate kat rantau panjang lagi murah...ermm..ntah lah...huhu..

Related Posts with Thumbnails