Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, February 2, 2011

On The Way Balik Kampung...Hometown...Mesir...Banjir...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Wahhh..Rasa lama giler tak berhapdate...Fuhh...Fuuhh..Tiup sawang sekeliling blog nih...Hehehe...
Oleh kerana lama giler jari2 ni tak menari nari seksi kat sini, so banyak cerita la yang nak dihebohkan...Tak leh simpan simpan dah ni atau tunggu next entry...Pasti ada yang rindukan...Eh, ade ker..Kekekeke...Koyya seposeng...hihihi...

Home Sweet Home...Yeah..Aku berada di kampung halamanku sekarang...Sejuk giler rasa berada kat rumah nie..Kadang-kadang rasa nak mandi tu liat jer..Ala ala lepat gitu...Sebab angin bertiup dari arah pantai..Fuhh..Sejuk sampai ke tulang sum sum...Hihihi...Setiap masa sejuk...Walaupun kadang-kadang matahari muncul seketika, tapi still same...

On the way balik kampung ritu, fuh...macam-macam dugaan berlaku...Asyik hujan jer...Bila time hujan lebat giler2 tue, mula la tak nampak jalan...Kelabu kelabu jer mata nie...So scary...Sib baik tak lama la hujan lebat yang giler2 tue...Tapi tu la..Sepanjang perjalanan, asyik hujan turun jer tak henti-henti...

Dan juga, on the way balik, ada satu jalan tue air dah mula naik kat atas jalan raya...Deras gak la air melintas jalan tue..Masa tue, alhamdulillah kereta masih dapat lalu lagi..Tak tau lah kalau lambat sikit..Mungkin berpatah balik?? Hurrmm...Risau gak tengok motorsikal pun nak lalu kat air deras tue..Goyang2 jer motor tue..huhu...

Dan juga hampir sejam jem jalan...Curious gak nak tahu..Takut2 la ada accident ker, banjir kilat ker...Rupanya ada tournament Sprint kat Gemencheh...Saspen..Saspen....Memang sejam lebih la lambat seperti perjalanan sebelum2 nie....

Dan sekarang nie heboh pasal kekecohan di Mesir...Macam2 hal berlaku kat Mesir...Moga apa yang berlaku kat Mesir cepat2 lah settle dengan aman dan baik...Bertindak lah dengan bijak...Dan apa yang merunsingkan dan membimbangkan sekarang adalah keadaan rakyat Malaysia di sana..Tak kiralah student atau yang bekerja di sana...Hope diorang berada dalam keadaan selamat...Diberi makan dan pakai dengan secukupnya...Keselamatan diorang pun perlu...Bila baca paper, dengar berita, baca blog...Adusss..menakutkan rasa...Tak lupa juga pada asada, moga dia selamat berada kat sana...Siyesly tak tahu sangat blogger mana lagi yang berada kat Mesir sekarang nie...Sorry...

Errmm...Bila hujan turun tak berhenti 3@4 hari ni, mula lah terbayang banjir akan muncul...Berlaku banjir kat Segamat, Negeri Sembilan, dan Melaka...Ada lah beberapa daerah...Hope banjir akan mulai reda...Mula terfikir jalan yang aku lalu tue banjir ker tak....




p/s 1: Hobi ku berjalan seperti biasa...Tengah buat crochet topi yang ditempah...Hampir siap...
p/s 2: Tensen tak leh install Matlab...Aduyaiii...

16 comments:

Shaheila Malek said...

Hope semuanya kembali seperti sediakala.. amin ^^

maCy said...

akak! adeh. msg tu ta berbalas.. lupa.. ritu xde crd.. da topup lupa.. sok macy msg k?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah - dpt I bayangkan seronoknya u kt kg... walaupun sejuk, tp kalau dah nama kg sendiri... mmg sungguh mendamaikan jiwa, memang tenteram klu nak mengarang puisi.. apatah lg menulis entry.

Prince Halilintar said...

Banyak cabaran dan dugaan yg nak Tuhan uji pada kite..so, harap kite byk berdoa dan memohon padanya supaya diberi rahmat daripadaNya..best la adah dah cuti kan..prince khamis ni baru blk kg halaman..

little_teddy said...

orang cina raya...kita pun sonot balik kg kan?heheheh...

adah adah...bape hinggit sepit tuh?nnt aku fikirkan smula ok..Tpi cantik...yang sepit rambut tuh. =)

nora said...

skali dia bagi cerita pakej lengkap ruh

papepun balik kg mmg best


ENTRY HOT : Pakej Lengkap

Cik Ezy said...

macam2 mnde jdk skrg ni..
hmm.. arap sume selamat dan keadaan kembali sprti sedia kala..
aman dan damai..
aminnn

aniz said...

banjir teruk, mesir pulak huru hara, sangat takut dan susah hati bila fikir..hanya mampu berdoa semoga semua kembali tenang saja...(T___T)

Hairil Rizal said...

Eh, Asada tu kat Mesir ke?
Harapnya semua org OK kat sana dan dpt balik segera ke M'sia

nday said...

amiin...mudah2an apa yg terjadi di mesir akan cepat terselesaikan,,

KUREKURE COMEL said...

sama sama lah kite berdoa....



p/s:org nogori ko?hehehe

najihah sahami said...

harap2 negeri kita tak banjir la kan adah. susah nak jalan2. dah la harapkan cuti je nak merayap. hehe...

M a W a D D a H said...

shaheila: aminnn..mudah mudahan..



miss mirror: memang seronok banget miss mirror..hehe



prince halilintar: amin..moga kita diberi rahmat oleh-Nya...

M a W a D D a H said...

little_teddy: itu dah semestinya...hihi..kalu confirm nak, aku gtau...hehe..cenggitu plak ek..kehkehkeh..



nora: thats right...



cik ezy: itu la..mudah2 an sume selamat...aminnn

M a W a D D a H said...

aniz: mudah mudahan..hope sume ok dan dalam keadaan baik2 aje...



hairil rizal: ak ah..kat mesir..moga dia balik cepat2...



nday: aminnn

M a W a D D a H said...

kurekure comel: berdoa utk semuanya baik..aminn...
tak lah...org pantai timur...hehe



mish: ak ah..hehe..time cuti memang sonok merayap..tapi adah duk umah je...hehe

Related Posts with Thumbnails