Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Saturday, February 19, 2011

Crochet: Amigurumi kura-kura...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Semalam aku duk pulun buat amigurumi kura-kura...Ada yang tertanya-tanya, apa itu amigurumi...Aku tak berapa nak tahu sangat tapi apa yang aku tahu benda tu lebih kurang apa yang dah aku buat nie....

Tadaaaa....

Amigurumi kura-kura aka turtle....

Pandangan depan (tak boleh amek gambo comel2 sebab takut ada yang nak...kekekeke)

Pandangan belakang

Benang ni mahal okeh berbanding benang yang sebelum ni aku guna...Susah lak tue nak dapat or cari kat kedai-kedai...Kat mydin setakat nie lum jumpa lagi....Contoh benang yang kat depan kura2 tuh...

Banyak lagi aku tengok orang lain buat amigurumi yang semuanya cute2 dan membuatkan aku geram jer...Hiyaahhh...Ada amigurumi lebah, ladybird, burung, teddy bear, cupcake, mushroom (aku dah buat), love (dah buat jugak) hello kitty dan macam2 lagi la....

Susah gak la nak menyelit benang2 tu antara satu sama lain...Penat sikit...Dan membolehkan jarum patah..Sib baik belum patah lagi....Tapi nak wat camner, benda ni cute...Nak buat jugak....Hehehehe....

Mana lah tahu kan aku boleh buat keychain or doorgift nanti (dalam perancangan)...Chewahh...Hahaha...Tapi tu lar, buat benda2 nie take time sikit la...Ermmm...Ingat nak buat doorgift tuk aku kawin nanti...Kawin?? hahaha...Lambat lagi...Hold dulu sebab warna tema takde lagi...Kekekeke...Kalau nak buat benda alah ni kena take time sebulan dua la nampaknya...Time ni leh la wat sebab ada masa free....Free la sangat kan....Hehehehe.....

Chaiyyookk..Chaiyyookk tuk diri sendiri...Hehe...




p/s: Agak2 kalau aku buat giveaway, dapat sambutan tak? hehehe...

23 comments:

krole said...

wuahhh!!adah...!!krole nak satu~

M a W a D D a H said...

krole: nak satu xleh ah sebab ade satu je krole..hehe

sarah shafie said...

nnti aku kwin suh mu buatla,bg diskaun byk2..heheh

KUREKURE COMEL said...

adah!!!awat lmbat bg tahu...kalo tak mina dh tempah....jd simbol blog mina tau....huhuhu...

emieysandra said...

cantiknye!!
nk jugak..wawaawaa!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

cumilnyaaa... Napa la tgn I keras ya, klu tak bleh buat kucing pink..anak I mesti suka. Bestnyaa..

Cik Ezy said...

wahhhhhhh ya ampunnnnnnnnnnnnnnn
comel gilerrrrrrrrr..
awk mmg kreatif r.. jeles2.. huhu

echah mashuri said...

cantikkk..kalua dah buat GA ecah nak join.ehhehe;p

Cikngah said...

comelnya kura2 tu,cikngah nk jg!!!COMEY2

Abang Jonni said...

aiyooo... amirugumi plak... huhuhu...

terer ah... respek...
respek...

M a W a D D a H said...

sarah: boleh2...:)



kurekurecomel: sebab baru siap...hehe..ingatkan xjadi, terjadi plak...hehe



emieysandra: thanks..:) yang ni xleh ah..hihi

M a W a D D a H said...

miss mirror: try la pegang benang ngan jarum dulu...mane la tahu kan menjadi...:)



cik ezy: thanks...ala...xyah ah jeles2...awk pun kreatif gak...



echah mashuri: hehe..bile ntah nak wat entry..hihi

M a W a D D a H said...

cikngah: hehehehe...



abang jonni: aiyyooo...aiyyooo...hehehe...

XIX Dragunov said...

huiyo~ semad~! buat kucing boleh x? hahaha

Zaer!! said...

Salam adah!! Zaerr singgah sini.Maaf tak masok SB.Ade masalah sikit.hehe.Lame dah tak datang sini...adah sehat ke???zaer bz ngn kelas.hehe

M a W a D D a H said...

XIX Dragunov: boleh..nantikan...haha



zaer!!: uiks zaer..wslm..tu la.. zaer busy sgt..nak wat camno...sihat walafiat zaer..:)

mR.sYaH said...

wah smart r.. kreatif betul.. mesti perlukan kesabafan yg tinggi.. buatlah kontest senang2 sikit.. mana tahu ada rezeki nk dpt kura2 ni.. heeh..

fiezah91 said...

wah! rajin la dia.. haha.. nak sepuloh adah :P

Keyyah said...

adah..xnak join contest tp nk ladybird...eh kluar topik lak kan...hihihi..someil la kura2 adah...

CIK TOM said...

cik tom pun nak...yg bentuk tomato!!!!!!!!

M a W a D D a H said...

mr syah: thanks..itu la..kena kesabaran yg tinggi..kadang2..terjerit gak...hahha..terfikir2 gak tuh nk wat contest ke hape...hehehe



fiezah91: wow..nak 10..pengsan...hahaha...gurau je

M a W a D D a H said...

keyyah: hahaha..terkantoi lak wat ladybird..keyyah lagi terer buat..huhu



cik tom: hehehe..tul ni? hihi

si para para said...

waaa kreatif tu...comel... buat amigurumi para para satu.. kura kura dah buat..para para pulak.hehe

Related Posts with Thumbnails