Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, February 17, 2011

Contest : Kisah Pelaut Terlampau Pilihan

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Yeehhaaaa...Nak join..Nak join contest dari Mie...Actually dari ritu lagi dah baca pasal contest nie...Dijemput oleh Mie sendiri...Chewaaahh...Macam best jer kan ayat dijemput oleh Mie sendiri...Ngeeee....Contest berkenaan dengan kisah dia...kisah seorang pelaut (bukan nelayan)...Tetapi pelaut terlampau...Eh...Dia sendiri bagi tajuk camtu...hikhikhik...Jangan marah ea Mie...Nanti cepat tua...:p


Banner di atas wajib letak okeh...Hehe...Aku dah baca semua entry yang disuruh untuk buat pilihan yang mana menarik hati....Ekceli aku ada tertarik entry nie...Dari seri anggun chapter 2 tue...Tapi ada peserta lain dah tertarik gak entry tu dan apa yang dia rasa menarik sama cam aku rasa tertarik...Budak nie...Pipoq...Tak syok plak kan sama idea, sama rasa...Hehehe...So aku pilih la....

Seri anggun chapter 4

Kenapa Seri Anggun chapter 4 menarik perhatian aku?? Sebab....

Cisss...Jahat tul aku ayat ciss kat depan...Sebab dia dah pergi ke Jepun, negara matahari terbit...Aku belum sampai lagi...Mana aci weiiii...hahahaha...Walaupun first country aku nak gi Korea, negara Jepun pun aku nak gi jugak...Boleh la aku ucap arigato gozaimas kat orang sana dan masa nak balik tu boleh la aku ucap sayonara....Dah tue yang tu jer aku tau...kekekeke...Agak2 ada tak ea sourvenir dari Jepun yang Mie nak bagi (ayat bodek)...hahahaha....

Lepas tu kan...Lepas tu kan...Dia ngan geng2 dia pergi plak ke Universal Studio Japan, Osaka tue...Syokkk la dia jalan2 sakan kat sana....Dan sudah pasti, aku jeles lagi...-_-

Masa Mie pergi sana tu dalam bulan puasa...Agaknya lah kan sebab dia minum air mineral je (yang ni aku tak jeles...hehehe) masa berbuka...

Dan kat sana sudah pasti makanan Jepun adalah Takoyaki dan Tempura...Oooo...Sedap yer Mie...Sib baik dah makan Takoyaki nie kat Malaysia...Takde la kempunan aka jeles sangat...Hahahaha...Tapi tue la kan, nak jugak rasa Takoyaki dan Tempura made in Jepun...Takper la..Lain kali la gi Jepun...Tak pun suh Mie tapau kalau singgah sana lagi....hehehehehe....

Aku kan kalau dapat la belayar naik kapal mesti aku rasa nak tercari-cari kapal yang hampir nak tenggelam...Ala...Macam ala-ala titanic tue....Lebih kurang la kapal yang Mie and the gang nak menyelamat nie...

Pinjam ea Mie gambar nie....:) Diorang jumpa kapal ni semasa perjalanan dari Punta Europa ke Sakai...Kononnya la kan dia nak jadi penyelamat....Tapi tak sempat...Hehehehe...Aku bukan apa, aku rasa macam nak terjun je berenang renang nak cari harta karun...Hahaha....Rugi tul diorang tak terjun berenang amek harta karun tue...Alahai....(gurau jerk)...

Nak buat pendek ciput2, tapi terpanjang lak sebab teruja...hehehe...


Ok dah la tu..Kalau korang nak join, jom la...Klik SINI...Tarikh tutup 28 Februari 2011....Sempat lagi tue....



p/s: Mood join contest minggu nie...Peace...

10 comments:

AngahSayang2314 said...

good luck addah

Prince Halilintar said...

taw2 je adah ni ade harta karun dlm kapal tu..kot2 die bawa minyak je ker..haha

M a W a D D a H said...

angahsayang: thanks angah..:)



prince halilintar: hahaha..mane la tau kan prince...tapi ok gak kalau minyak...minyak sekarang kan mahal...hihi

emieysandra said...

join contest ni k, bagusnye..
gudluck!!

>>miss u la, bila mau jumpe ag?
;)

Cik Ezy said...

gud luck!!

mie said...

nice entri...
thankz sebab join...
hehehee

contest approved!!!

Cik Jari said...

all the best cik adah :)

Keyyah said...

alahai adah..kat umah pun boley cakap la arigato hozaimaz 2...kikiki gurau ja...

gudluck adah

M a W a D D a H said...

emieysandra: thanks...isi masa lapang jer tu..kekeke..
miss u too..ak ah la..bila ntah mahu jumpa lagi...:)



cik ezy: thanks cik ezy..:)



mie: :)

M a W a D D a H said...

cik jari: thanks ya cik jari..:)



keyyah: hahahahha...cakap kat keyyah jer la kan...hihi...thanks ya..:)

Related Posts with Thumbnails