Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Friday, February 11, 2011

Petua nak keluarkan semut dari dalam telinga...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Ohhh...Dah awal pagi...Sebenarnya mata dah penat ngadap pc tapi malas lagi rasa nak tido...Aduhhh..Tido pun boleh malas gak ker...Adehhh...

Tadi ada baca kat fb yang member ni post yang dia kata ada benda bergerak-gerak dalam telinga tapi tak tau benda apa walhal dia dah gi cuci telinga kat hospital...Saspen betul kan...Kalau aku lah, confirm tak boleh tidur...Tapi kalau semut, senang jer nak kuarkan dari telinga...Petua..Petua nie...hehehe...Kalau ada benda bergerak dan agak-agak itu adalah semut, try la tutup sebelah telinga...Means kalau semut tu ada sebelah kiri, try tutup telinga sebelah kanan dan sebaliknya...Tapi jangan lah sekejap jer tutup...Lama sket tutup...Bila semut rasa kepanasan je duk dalam telinga tu, nanti dia keluar lah....Insyaallah dengan izin Allah....


Rajinnya aku bagi petua kan...Padahal petua basic je nie....kekekeke...


Tapi kalau bukan semut?? huhuhu..Kawan aku tue tak tahulah apa benda la binatang yang duk menetap dalam telinga tue...Hope esok baik aje....


Tapi sekarang ni aku selsema...Sebelah je yang tersumbat...Adehhh...Ada petua tak nak hilangkan selsema..Sapa ada?? Hehehe....Ni lah akibatnya minum air sejuk malam semalam.....

11 comments:

XIX Dragunov said...

la..ye ke boleh..hahaha~ kalau kutu babi masuk camne pulak? boleh ke kluarkan tanpa jumpe doktor? mane tau ade tips gak ke..hahaha

M a W a D D a H said...

XIX dragunov: cehh...kalau kutu babi, first kena gi samak dulu la...hahaha...

Sabihah said...

eh, ayah aku kate petua nak keluarkan semut dari dlm telinga lain..die kata kalo semut masuk telinga kanan, suluh lmpu dlm telinga kanan...sbb die kata semut tu sesat..hahahah

echah mashuri said...

echah kalau masuk semut masukkan air dalam telinga.baru dia hilang.hehe

M a W a D D a H said...

sabihah: yer jugok ork...bagi jalan ke semut tue sebab tak nampak jalan...haha



echah: cenggitu lak erk..baru tau...agak2nya la kan, biar semut lemas kot dulu baru die kuar...kekekek

karipapsayur said...

ada kwn sy tuh, masuk anak lipas dlm telinga hokeh!!

Giveaway paling mudah di sini~

Nazz@Purple said...

yg pernah nazz buat..masuk air..suluh lampu suluh pun boleh tp lambat..kdg2 tak berkesn..

M a W a D D a H said...

karipapsayur: what?? anak lipas?? naya tuh...huhu...



nazz@purple: yeke...adah xpernah buat yg tue..adah bese buat yang adah wat dalam entry tu je la...insyaallah semut tu paham...hehe

Cik Ezy said...

dulu mase kecik2 semot selalu la duk bertenggek dlm tinge ni..
isk.. iskk..

kalo selseme byk2 la mnom air suam ye..
=)

Cik Jari said...

salam adah..CJ pon tengah selesema... hehe.rumate CJ bagi petua suh minum sekotak air oren peel fresh....insyaAllah cepat baik...(tapi CJ tak try pon lagi petua tuh)....



p/s: adah,yg pasal bloglist tuh...cj dh tukar url,sbb tuh update tak naik...adah ne delete dulu,pastu msukkan url baru cj(yg skrg nih)..thanks :)

M a W a D D a H said...

cik ezy: itu la...agak2nya la kan hobi semut tue la kot...hehe



cik jari: eh yeke...first time tahu nih...cik jari cuba lah dulu..nanti adah menyusul okeh....kekeke..kalau menjadi la...hihi

Related Posts with Thumbnails