Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, December 8, 2010

Santai berubah wajah lagi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Santai berubah wajah lagi...Kenapa berubah...Ye...Santai mahu berubah ke arah yang lebih baik...Lebih ceria dan enjoy daripada santai-santai (tahun-tahun) sebelum nie...:) Boleh di katakan mahu berhijrah...Kena paham tu konsep hijrah...Sesuai la ngan kita yang sekarang ni berada dalam tahun baru islam...Kena ada azam dan semangat untuk teruskan perjuangan dan hidup dalam keadaan yang lebih baik....Dari perangai dan sifat-sifat yang buruk yang kita ada tu, kita jauhi dan cuba untuk memperbaiki kelemahan diri kita...Cuba untuk maju ke hadapan...Aku pun mahu begitu juga...Amin....


Dengan tema pink, kuning dan hijau mungkin boleh mengembalikan keceriaan aku yang kadang-kadang ada yang pudar....Aku mahu hidup ceria dan bersemangat...Mahu mencari wang banyak2...Nak buat macam-macam...Kekekeke...Perlu tu...Yer la..Tengah mencari kerja...Apply situ, apply sini...Moga ada yang terjerat dan tertarik dengan resume aku....hihihi..

Berminat jugak ke arah perniagaan...Tapi tercari-cari apakah perniagaan yang sesuai dengan soul ku...Apa yang boleh aku buat...Apa aku nak jual....Apa yang orang nak...Kena buat research gak tu...:p...Teringat plak buat business plan masa belajar dulu...Tak sia-sia belajar...:)

Kita hanya mampu berusaha, berusaha dan berusaha...Doa jangan dilupa...Jangan putus-putus...Tawakal kepada-Nya....Insyaallah Dia akan memberi petunjuk dan jalan kepada kita...Jalan yang mudah untuk kita lalui...



p/s: Kata orang, kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai....

21 comments:

Asyi@asyar said...

perghh tema pink...
sejuk mata memandang..
asyi suke kata2 hikmah kt bawah tuh:
kata org, kalau takut dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai...
asyi setuju ngn adah :)

azana said...

nice pink color... berhijrah untuk mendapat hasil yg lebih baik..:)

little_teddy said...

huaaa....semua dok tukar header je nie..Musim kah? hehehehe. Aku pun nak try tukar jugak.Tgk kalau keje umah aku tak banyak (keje umah = mengemas umah tuan aku yang pemalas itu)

Prince Halilintar said...

kaler pink ni nampak feminin sket adah..hehe

HaNTwO said...

sejuk mata memandang heheheh..

suka_haha said...

pakai topeng power rangers ek hehe..

jemput ke sini ye

syarifah radiah ibrahim said...

salam maal hijrah
moga tahun ini lebih baik dari tahun2 sebelumnya
insyaAllah
;)

maCy said...

wow! pink! hehe

NARDtheNERD said...

ececeh.
pink nampak. :P

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Yes!! Pink ni lebih cantik la!

wadud@duad said...

heheheheh..
nampak lebih ceria la adah..
gud3..:D

humbleyat said...

ok..mmg kool warna pink..:)
jom kita hijrah same2 yerk...

qellissa said...

u look pinky la Adah..hihiihi..neway nice ler kaler pink..sedap mata memandang( well da mmg i pon suka pinky, haruslah i puji pinky cun)

Abang Jonni said...

uik.... nampak lain mcm ... (sambil garu2 kepala)

.sTraWberRycH0c. said...

pink..merah jambu..
jiwa bunga-bunga..hehehehe

cik lola said...

cik pun brminat dgn prniagaan..tp da yg x bg cik involve sb msh trlalu muda n mentah :)

tehr said...

hijrah ke arah yang lebih baik
moga2 adah akan berjaya dalam masa terdekat
insya allah

mR.sYaH said...

cantik!
rasa2 nak ubah juga blog tu.. hmmm..

Tomato Gurl's Life said...

tema pink comel!!

Hairil Rizal said...

Hidup harus dinamik..bukan statik. Good move Adah!

Tgh cari keje? Don't give up...teruskan usaha itu! InsyaAllah rezki akan muncul :)

padin said...

wah memang santai le masuk sini heee

Related Posts with Thumbnails