Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, December 22, 2010

Pipit pun ada pokoknya...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ini aku nak memperkenalkan kat korang pokok terung pipit plak....Kenal tak pokok terung pipit? Ingat pipit tu burung jer ke...Hehehehe...Alaa...Mesti ada yang kenal nie...Kan..Kan...Ni haa...

Pokok terung pipit....

Pokok ni tumbuh sendiri kat depan rumah sewa aku ni ha...Mungkin burung yang membawa benih ni kot...Mula-mula ingatkan pokok apa la ni...Rupa-rupanya pokok terung pipit...

Aku kenal buah ni pun masa dalila yang bagitau...Long time ago...Masa degree dulu...Dia kata sedap dan memang pahit pun...huhuhu...Kalau tak nak kasi pahit sangat atau kurangkan dia punya pahit, rebus atau celur dulu..Nanti kurang la skit pahit tue....

Kasi zoom sket....Hehehehe

Masakan dia? Makan ngan budu pun sodap buat ulam...hehehe...Tapi kena celur dulu la...Memang masyuk beb...Goreng2 sambal pun sedap atau letak ikan bilis ker dalam tuh...

Resepi??...Hehehe...Sapa nak tahu angkat tangan....:p



p/s: Entri yang dah lama tersimpan...Baru perasan....Tengah kecut perut sebab nak kena gi interview...huhu...Tidak berkesempatan nak jenguk korang...Chowwww....

16 comments:

iqbalsyarie said...

saya tak angkat tangan! heheheheeh

saya tahu benda ni, tapi tak tahu nama. Biasalah, tahu makan saja~ hehe

ahsfantasy24 said...

Saya tengok macam kamu nei seorang
blogger yang peramah..

ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
g tgk kt:

http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Tahniah, kamu seorang yang peramah!

(:
:)
(:
:)

maCy said...

iqbal mmg tau mkn je. err. macy egt adah pn cmtu. lalala ;p

little_teddy said...

aku ada petua...kalau ko nerves nak interview...bawak air rebina .Minum sikit...ko nerves sbb gula dah kurang sebab ko panik.Cuba aaaa!!eee

Asyi@asyar said...

heheh.. betui lar adah mmg peramah orgnyer...
suke3.. asyi suke make ulam 2 heheh..
make ngan budu ngeeee..

saya cikgu!!!! haaaa... dah angkat tangan kot ngeh3

TWEETY BERT said...

oooo baru kutau namanyee hehehe

Prince Halilintar said...

kat uma di kg prince ade tanam..tapi tak taw lak die panggil terung pipit..taw makan je..haha

Abu Mansur said...

tau masa kecik2 dulu buat peluru senapang getah.

tehr said...

antara para sahabat budu yang popular ni
hehehe

Hairil Rizal said...

Interview ok ke cik Adah?

farhan asyraf said...

pokok apa tu? tak pernah tengok pun. aigoo. pelek lah nama pokok tu. unik :D

Nazz@Purple said...

ooo pokok ni kat umah opah nazz ade..memang biasa mkn buat ulam ngan sambal..tp tak tau namenye terung pipit..huhuhu..


jom join blog Glamorous Purple Blogger
http://nazzcoco.blogspot.com/2010/12/pengumuman-kepada-peminat-purple-jom.html

gigi rongak said...

haha..depan rumah rongak pun ada.

HaDi said...

Saya pernah maen dgn buah terung 2...maen lastik2 mase kecik2...hehe

CIK TOM said...

tak pernah main sbb dulu ms kecik2 org tue ckp pokok tue berhantu..hik3 ;P

Ellen said...

sedapnya ni adah..ellen jg ada buat entry pasal ni dan resepinya...hehe..tapi dah lama dah..hehe

Related Posts with Thumbnails