Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, December 14, 2010

Awas Perempuan Malaysia...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Awas!!! Jom nyanyi sekejap lagu dari kumpulan KRU...hehehehe...

"Awas...peribadimu...Perhatikanlah bebas tingkah laku mu..."
"Jangan tersalah pilihan hidup mu...yeahh..."
"Jaga lah personalitimu..."

Jangan setakat nyanyi je...Hayati juga makna lirik tue...Cewah...Macam paksa plak...Lagu yang bermakna dan berbentuk nasihat lebih baik berbanding lagu yang ntah pape....Penulis lirik, plizz alert...Kahkahkah...Macam ada je penulis lirik baca blog aku nie...Weekkk...

Yup...Awas perempuan Malaysia...Kenapa ngan tetiba awas plak ni adah?? hehehe...
Bukan apa...Sekarang ni macam2 kes berlaku kat perempuan-perempuan di Malaysia...Nak-nak kes penipuan...Memang semakin berleluasa dah...Ritu baca kat paper pasal ditipu oleh orang-orang dari luar negara...Kes duit...Ribu-ribu tu bagi-bagi free...Baik kan perempuan di Malaysia...Untuk peringatan...Sekarang ni kan orang luar negara macam dia buat untuk menipu orang-orang di Malaysia...Send emel pelik-pelik la...Menang tue...Menang nie...Pastu mitak alamat, no bank...Apa kes...Plizz la jangan percaya...Auta semua nya tue...Bukan senang orang nak bagi duit kat kita....Diorang saje je tue buat-buat kasihan, pastu mitak duit...Plizz la...Baik bagi duit kat family ke, adik beradik ke...Darah daging kita sendiri kan....

Ada kes tipu masa jual beli kat web 'mudah'...Bahaya gak tue...Kadang-kadang orang sekarang macam tak leh nak percaya....

Kalau ada pape yang pelik, plizz la refer pada orang lain gak...Tanya pendapat orang lain dulu..Kawan-kawan, family....Tanya dulu...Betul ker apa yang aku buat ni betul...Ker salah...Dengar dulu pendapat dan nasihat orang lain...Jangan main redah je...Berfikir dulu sebelum bertindak....

Zaman sekarang ni...Banyak perkara-perkara pelik dan jelik dah berlaku...Awas....Berhati-hati dengan setiap langkah dan tindakan kita...Fikir dulu...Berfikir lah dalam keadaan yang waras....

Ni peringatan buat diri aku juga....Berhati-hati dalam setiap apa jua tindakan....Kadang-kadang orang kata dah berhati-hati, tapi nak kena juga...Selalu lah ingat pada-Nya dan mintak pertolongan dan perlindungan dari-Nya....Hanya Dia yang mengetahui.....


Peringatan jugak kat budak-budak 2 orang nih...Budak2?? Kahkahkah...Budak hingusan....Belajor rerajin!!!...



p/s: hati memberitahu....hidup di dunia penuh pancaroba...

16 comments:

Shaheila Malek said...

haha..blajo rajin2..

pompuan mmg sifatnya lembut dan mudah percaya org lain :)

Asyi@asyar said...

klo adah berduet ngn asyi pasti mantub la lgu awas tuh ngeeee...

ha'ah.. kebanyakan perempuan mmg mudah nk percaya kt org lain :)
awas ea!!!!

Keyyah said...

tipu kiri tipu kanan...hahaha

yup awas..jgn bg no account sesuka suki..heeee

Mknace said...

:):):)

HaDi said...

Sungguh2 betul nasihatkan org laen...
Pernah terkena k?
hehhe....

Raji berkata said...

huhu btol2 sgt bahaya sekarang nih ;D
kalau stakat penipun tu nmpk mcm mustahil je kte nk kasi duit..
tapi they are clever with words
silap haribulan kte yg rasa xkan terpedaya tuh pun turut tertipu x.x"

wadud@duad said...

berhati2 dengan dunia yang berlandaskan kejahatan.. hehehe.. :D wadud pikir awas mende tadi..:D

myz.ziema said...

hahah .gambar takde kena mngena :P
semua2 beringat! ;)

tehr said...

peringatan untuk semua ni
tak kira lelaki atau perempuan

dunia sekarang penuh dengan jerat yang sentiasa menunggu mangsa

Abang Jonni said...

Adah ... kirim salam berapi-rapi kat 2 org budak tu... huhuhuhu...

Hanisah Safian said...

AWASSS..peringatan beguna nih!

echah mashuri said...

nasib baik echah jenis xde duit.huhuhu..

little_teddy said...

tula...aku pun pelik...ramai gak awek malaysia nie bf dia gagak itam.Dah la besar...tinggi...hissshhh kalau muka cam barack obama ok gak kan.Ko pun jangan la layan gagak itam lakkk.kih kih kih

HaNTwO said...

bukan setakat hati yang memberitahu...hakikat kehidupan memang cmtu...dugaan dan cabaran silih berganti...

ASaDa RyutaRo said...

kat mana-mana pun kena berhati-hati.. berwaspadalah selalu.. ;)

adah d tag kat entry bloglarian asada. nanti datang jenguk ea.. ;)

Cik Tom said...

perempuan mmg mudah diperdaya...

eh gmbr kt galeri uitm shah alam?

Related Posts with Thumbnails