Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, December 20, 2010

Hari ini hari bermasalah aka Jumpa Big Boss...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Sejak dua menjak ni asyik tak tenteram jer jiwa dan ragaku...Macam-macam nak kena fikir...Adeehhh...Kadang-kadang aku publish entry sedih je...Apa ni adah...Ada gak yang tertanya-tanya nape lah aku asyik sedih jer nih kan...Dan aku pernah post pasal bulan December la bulan yang menakutkan....Dan ada yang tertanya-tanya gak...Napa ngan bulan December?? Kenapa menakutkan??Yerla...Bulan yang perlu aku nak decide sama ada aku mahu go on or stop...

Pagi-pagi tadi, usai jer solat subuh, aku bergegas gosok baju, mandi, sarapan...Kecut giler perut aku nak jumpa ngan Big Boss...Ahhhh...Menakutkan aje...Muka dia dah terbayang di fikiran...Setiap masa okeh....Aku yang tak keruan...Terbayang macam mana kena marah...Kena 'toche'...Kena perli...Aduhaiii...

Yang pasti kena pergi lab dulu..Nak print progress...But....
Ink dah habis...Arrrrkkk...Dua printer tu ink dah habis...Memang kecut perut la aku....Dah la hanya 5 minit jerk lagi nak jumpa...Siap PA big boss lagi ha call kata ingat tak appointment ari ni...hukhukhuk...

Memang rempit sakan sakan la gi bangunan canselori...Siyes..Gi dengan tangan kosong...Macam tak prepare bukan...Aduhhh aku nie...Penat malam tadi bersengkang mata dan memerah otak...Walaupun hanya 30 minit...Tapi tu sia-sia belaka....Pergi dengan kepala yang bergeliga....Bergeliga nak cakap apa...Peringatan tuk diri sendiri ~~ Lain kali prepare awal-awal, jangan buat last minit ~~....Inilah padahnya...Padam muka aku...

Badget macam-macam nak cerita kat big boss tapi semua kena atas batang hidung aku sendiri...Padam muka aku...Silap sendiri jugak...Tak pandai buat programming...Opss..bukan tak pandai...Kurang pandai...huhuhuhu...

Antara kerja-kerja tak siap kata big boss...
- Takde suasana research kat lab...Sepatutnya 24 jam ada kat lab...Kalau 24 jam tu, of course la tidur kat lab sekali....(Takut wey nak tido kat lab...Suasana yang mengerikan...)
-Asyik asyik cuti...Asyik asyik cuti...Macam mana keja nak siap...(Hambik, kena kat batang hidung...)
-Tak berapa paham apa yang nak dibuat...(Padam muka aku amek tajuk nie)
-Thesis tu wat sendiri...Bukan bawah co-supervisor lagi...(Cabaran tuh buat aku yang hanya pandai bertatih...).

Discuss mengenai projek...Discuss lagi dan lagi...Modification...Modification...hukhukhuk
Objektif dan perkara utama yang aku nak tanya dan nak bagitahu sampai tak terbagitahu..Mulutku terkunci...Hati berkata-kata...Tapi mulut tak mampu bersuara....

Dibagi masa oleh big boss...Tapi mampukah aku laksanakan??



p/s: Macam-macam hal berlaku...cip kat cimb kad buat hal...masalah teknikal lak...langsung tak boleh keluar duit...satu lagi, tak leh topup pulak dah...dah ada nombor pin topup tapi ada masalah...Dah lah yang rm30...Sakit tul...

11 comments:

Shaheila Malek said...

Yakin boleh buat okey.. [=

sarah shafie said...

mmg skitla kn??huhu

little_teddy said...

gambate ne!

kalau ko baik ati...ko post aa gambar tuh kat FB ko...lepas tuh ko tag semua org..mana tau ada yg kenal kah!heheheh

darkbatman said...

peningkan..kdg2 ade bende kita xleh nk wt tp org xphm..hee

Prince Halilintar said...

kesiannya adah..macam2 dugaan yg timpa..sabar la adah eh..hadapinya dgn penuh keimanan..hehe=)

echah mashuri said...

ololo...senyum2 ek adah!adah mesti boleh punya^^

Abang Jonni said...

adah... takpelah... sabar2 ye....


berakit-rakit dahulu.... berkapal-kapal laut kemudian...

huhuhuhu...

E.d.Y said...

semoga segalanya berjalan lancar lepas ni...

(nasib xaccept master by research...dah tau dah..akan jadi macam ni gak..haha)

Lovely Bella said...

tarik napas... pastu embuss... pelan.. pelan yerk.. lagi skali.. hehehe

Cik Tom said...

sabar ye adah...adah boleh buat...ok la tue..adah dpt kerja...buat sebaiknya...

maCy said...

blh sis. macy ykn. doa byk2 k :)

Related Posts with Thumbnails