Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, December 16, 2010

Saluran Percuma TV Al-Hijrah....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah...Dapat jugak aku bangun sahur hari ni...Bunyi ketek ketek Keyyah buka pemetik gas kat dapur mengejutkan aku...Nak jerang air...Pemetik gas?? Ntah...Hehehe...Moga2 aku dapat habiskan puasa sunat sempena 10 Muharram ni dengan sempurna...Ye...Hari ini adalah Hari Asyura...Memang bagus sangat kalau berpuasa sunat hari nie...

Godek-godek facebook jap tadi...Terbaca status kawan aku...

"Tahukah anda yang Terengganu adalah antara negeri yang sudah menerima siaran TV percuma terbaru Al-Hijrah? sebuah stesen TV yang berlandaskan ciri2 keislaman?alternative bagi pemuda pemudi yang sekian lama disogok dengan rancangan TV melalaikan?tahu ke dop nih? berat nanam nguh sek2 nih =P"

Apakah....Apakah aku terlepas pandang sebelum nie....Nampak sangat aku memang tak tahu ceritakan...Hehehe...Berita pasal ni dah hebah dah bulan November baru-baru nie...Memang sah sah lah aku terlepas pandang....

Ni TV kat rumah aku...hehehe

Saluran TV Al-Hijrah ni mempunyai program-program yang berunsurkan agama dan bercorak kerohanian...Antara yang terkandung adalah berbentuk berita, hal-hal semasa, dokumentari, animasi, filem, hiburan dan menjanjikan kelainan dan keunikannya di situ...Ia menyedarkan kita betapa pentingnya kesedaran, perpaduan dan yang paling penting keagamaan...Dah-dah lah tu tengok citer hantu...Mengarut semua tue....Hehehe...

Ini adalah antara channel-channel dan frekuensi-frekuensi yang ada dalam TV Al-Hijrah...Tekan menu dan cari kat TV...

Liputan              Saluran UHF     Frekuensi (MHz)
Lembah Klang              CH55                  743.25
Terengganu                   CH41                  631.25
Johor                            CH40                  623.25
Sarawak                       CH37                  599.25 
Sabah                           CH37                  599.25

Mungkin lepas ni akan sampai kat negeri lain...

Jom tengok online di SINI...Tapi yang aku tengok setakat ni hanyalah review sahaja...

Sumber yang aku dapat di SINI, SINI dan SINI.... 



p/s: Jom lah kita beri makan pada rohani pulak...Rohani pun perlu makanan jugak....Rohani bukan nama orang ok...hehehe...

26 comments:

zEeQa ~ aJiE said...

rumah saya tak ada astro, bagus la boleh dpt tv alhijrah free je. ingatkan kalau ada astro je boleh tgk.

syarifah radiah ibrahim said...

kat melaka tak sampai lagi
huhu~

Prince Halilintar said...

banyak gak citer2 best dan islamic kan dlm tv tu..suke sgt .hehe

Keyyah said...

owh melaka kedah xdapat lg erk...bagus juga siaran tv ni...xyah tgk cita2 hantu ja..haaha

AngahSayang2314 said...

alamak.... leh lak??? angah tak perasan ya addah dah tukar layout hehehe

Lizzie Yasmin said...

pindah rumah hari tue terus ada kt rumah baru.. mmg hijrah betul.. t siaran dia tak byk lagi...

ASaDa RyutaRo said...

wah.. bagus lah kalau dah ade benda camni. tapi camna plak dengan sambutan orang malaysia yer?? hurrmm..

Shaheila Malek said...

Owh..perak tak da lagi ker, sy dah usha al-hijrah kat paper haritu but tak reti lah..

Asyi@asyar said...

erkk satu perkembangan yg baek punya!! santapan rohana mmg perlu di zaman skg nie..

lambatnyer nak sampai kt kelate!!!!

maCy said...

harapnya mndapat sambutan :)

Cikbelog said...

bila nak dapat kat kelantan ya.hehe


p/s : Melaka kat Maktab untuk cekgu2..hehe

gades ain said...

ehh! ade eyy? hehe. ain ade gak dgr iklan ni kat radio. ingatkan untuk org org yg ade astro jehhh. huhu!!! :P :P almaklum ler, uma ain xde astro :P

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Mak aiii tingginya letak tv tu Adah..

I memang jarang tengok tv sbb semua dah dibook dgn anak-anak I tengok cerita katun.

abah_izz said...

ha..ha2 dok ganu dah..tapi baru ni la perasan..TQ

E.d.Y said...

astro xdpt la..xleh tgk

tehr said...

klate tak smpai lagi tu
bila?

M a W a D D a H said...

zeeqa azie: itu la..xder astro pun leh tengok channel nie..sila2 search frekuensi...hehe



syarifah nadiah ibrahim: nanti sampai la tue...hehe

M a W a D D a H said...

prince halilintar: erkk...adah pun lum tengok lagi ni...sebab sekarang ni de kat melaka...hehe



keyyah: hehe..nati ade la tue..siaran dia cam best je kan..:)

M a W a D D a H said...

angahsayang2314: maknanya perasan la tu...hehe



lizzie yasmin: mungkin lepas ni bertambah...hehe

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: hope la dapat sambutan hangat...



shaheila malik: xde lagi kot setakat nie...ermm...xreti cari frekuensi ker...suh ayah sheila wat kat tv...hehe..

M a W a D D a H said...

asyi: santapan rohani la bukan rohana...hahaha..(gurau jerk)



macy: hope so...

M a W a D D a H said...

cikbelog: nati sampai la tue...ooo..tau2..hihi



gades ain: xper la..nati leh la gi usya kat tv umah ain walaupun xde astro...:)

M a W a D D a H said...

miss mirror: ak ah..tinggi...sebab tv gantung...cian kat miss mirror xley tgk tv sbb dah diconquer..hihi



abah_izz: sama2..:)

M a W a D D a H said...

tehr: ntah la...nati sampai la tu...:)

Cik Tom said...

kat umah cik tom pun dpt..adah..cik tom plan nak buat jgk n3 camni..xpe ek..hehe

M a W a D D a H said...

cik tom: buat je..info ni..hihi

Related Posts with Thumbnails