Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, December 13, 2010

Perkahwinan Member-Member...

"Selamat pengantin baru....Selamat berbahagia...."
"Selamat ke anak cucu...Selamat sejahtera...."

Lagu kawen yang selalu berkumandang di segenap pelosok kampung....

Ahhh...Musim kahwin menjelma...Uhukk...uhukk...Terbatuk banyak-banyak kali...huhuhu....MCS = MK....Formula apakah itu...Ok, itu formula aku reka sendiri....Nak tahu apa....Musim Cuti Sekolah = Musim Kahwin...Sinonim kan...Bersiap sedia la bila time cuti sekolah...Kenduri kendara sana sini situ sinung....Hehehe...

Yang dapat kad atau jemputan kahwin ni...Pasti lah pening...Kena decide nak pergi kenduri yang mana satu...Termasuklah aku...Pening...Pening...Situ kawan kawin...Sini kawan kawin....Adehh...

Minggu lepas, siyes, ramai kawan aku kawen...Dapat 3 jemputan...Dapat pergi 1 jemputan je...Jemputan belah Negeri Sembilan, Kedah dan Terengganu...Waaaa....

Aku dapat pergi perkahwinan kawan U aku iaitu Mazdiar dan pasangannya Mohd Firdaus je yang kat Seremban tue...Tu pun sib baik Bayah ajak...Gi ngan dia dan tunang dia...Aisshhh..Tak malu betul aku menumpang dengan dia dan tunang dia...Aisshhh...Malu-malu...Tutup muka....

Perkahwinan Mazdiar dan pasangan...

Cenderahati yang comel...Kasut tumit tinggi (Mula-mula aku cakap kat bayah itu sudu...Kahkahkah...) Dan cupcake yang sangat sedap....

Dengan bayah yang sporting dan vogue gitu....

Tapi aku sangat sangat sangat terkilan sebab aku tak pergi dua lagi member aku yang kawen tue....First, sahabat rapat ataupun ex-housemate masa tahun satu iaitu Nurul Husna...Panggil Own aje...Majlis kat Pendang, Kedah....Siyes sangat terkilan...Sebab dia sanggup hantar kad kawen dia kat Melaka nie...Waaa....Rasa bersalah sangat-sangat....Own...Maafkan aku...Uhukkk...Insyaallah kalau tak ada aral aku pergi yang kat KL tu...Tapi tak janji la....Sebab masa tu ada gak lagi majlis kawen kat kampung....Addoooiii...Own baca tak ni...Dushh...Dushh..."Own...Selamat Pengantin Baru aku ucapkan...Moga berbahagia hingga ke anak cucu....Sungguh ayu dan anggun kamu berbaju pengantin berwarna ungu"...Tengok dalam fb je...Uhukkk..

Second, kawan ex-MRSM dan ex-Matriks...Agak rapat masa duk kat matriks...Tengku Beez...Sangat cantik design kad kawen dia...Lain dari kad undangan kawen yang lain...Ada kereta sebijik...Ni ha....

 Design kad kahwin yang kreatif, menarik dan cantik yang pernah aku jumpa...

Bee...Selamat Pengantin Baru buat mu dan pasanganmu, Samil...Maaf sangat-sangat sebab tak dapat datang...Siyes, aku pn rasa terkilan sangat2....Sungguh anggun dan ayu gitu kamu berbaju pengantin berkaler putih hitam...Memang sangat-sangat ayu dan cantik...memang tak dinafikan....Aku tahu, mu pun tak baca blog aku nih...Sekadar luahan hati aku....huhuhu...

Memang hati berbelah bahagi....Memang sukar nak decide....Maaf....

Kepak kepom...Kepak kepom...Bunyi kompang....Majlis kawen ada lagi minggu ni dan minggu hadapan....Adesssss....




p/s: Sekarang...Baye baye aku (member-member) dah kahwin dan dah ada anak sorang anak...Aku amat-amat lah jeles....huhuhuhu...Anak2 korang comel laaaaaaa.....huhuhu...

29 comments:

Abang Jonni said...

Kita semua sepakat....
di kampung hai pening lalat....
mengucapkan selamat....
pengantin baru....


Adah... pada aku.... lagu ni lagi best.... huhuhuhu...

echah mashuri said...

hahaa..lagu abg joni bagi atas tuh best !
erkk.tetiba..nak komen lain terkomen lain.heeee

M a W a D D a H said...

abang jonni: hehehehehe...

jom nyanyi sama2...
lalalalala....
blablabla....

M a W a D D a H said...

echah: hahahaha..betul gak tuh echah..abg jonni pandai tul pilih lagu...pasnih, kalau kawen, leh la jemput abg jonni jadi DJ...takpun suh dia karaoke...pasti meriah...

hehehehe

Hairil Rizal said...

Your time...will come :)

Heidi Shafiq said...

menyesal aku tolak cinta diana danielle.. tgk, smpai skrg x kawen.. :P

ASaDa RyutaRo said...

payah gak nk pegi 3 tempat dalam sehari. dah la jauh2..

kirim salam kat member2 adah yg kawen. semoga bahagia di dunia dan ahirat ;)

Zara Affendi said...

Kasi Zara gak la satu jemputan tuh! zara free sangat cuti ni. Yihaa~ haha

M a W a D D a H said...

hairil rizal: hehehe...will come...but not sure when...kehkehkeh...



heidi shafiq: hahaha..sape suh tolak...:p

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: memang payah pun sebab sume duk jauh2...huhu...

insyaallah...:)



zara affendi: ok gak tuh...suh zara ganti...hihi

Prince Halilintar said...

makan nasi minyak je setiap kali weekend prince ni..hehe

p/s:nak tgu kad jemputan kawin adah lak..haha:p

M a W a D D a H said...

prince halilintar: pasti perut prince dah membuncit....kekeke...

ayyaaiiirrkkk...jangan tunggu...lama agik...hihi

wadud@duad said...

hehehehe.. wadud aminkan adah kawin dalam masa terdekat neh.. :D
respek kat adah sebab lagi pandai dari wadud...ekekeke..

Cik Tom said...

adah.. tengku beez tue kawan adah ker???cik tom dpt gak kad kahwin dia..mmg unik..tp cik tom xkenal pun dia..tp famili dia duk area umah cik tom...kduri kahwin dia kat dewan arfa batik kan??hehe :)

Shaheila Alan said...

sodap jugak mkn nasi minyak ni :)

Raji berkata said...

woahhh
org kawen skang mmg kreatif ;D
bpe byk duit habis utk cenderahati tuh owh ;P

tehr said...

meriah musim orang kawin
tapi saya sendiri dah tak ada jemputan dah hingga kini

harap2 tak ada

mie said...

gue suka dapat doorgift..

M a W a D D a H said...

wadud@duad: aminnn..moga termakbul la doa wadud...hehehe..wadud lagi terer dari adah...leh jadi imam lagi ha wadud ni...respek kat wadud lebih...

M a W a D D a H said...

cik tom: ak ah...kawan adah..cik tom tak kenal erk...lorrr ye ke dapat jugak..betul la tu kat arfa batik...tapi xgi...sob..sob...

M a W a D D a H said...

shaheila alan: nasi minyak memang best...wallah..



raji: memang kreatif...huhu..ntah la bape banyak..huhu

M a W a D D a H said...

tehr: harap2 xde tu yang tak tahan...:p



mie: gua pun...:p

Asyi@asyar said...

amen jok kita kawen adah hehehe...
selamat pengantin baru kt kawan adah moga kekal abadi :)

M a W a D D a H said...

asyi: hehehe..jom...jom..

Cikbelog said...

ha bila pulak turn adah? jangan lupa ajak cikbelog ya.ekeke

little_teddy said...

aku tak pernah rasa nasi minyak...Tuan aku tak bagi aku makan pun..sedih kannn..

M a W a D D a H said...

cikbelog: lambat lagi...bayang-bayang pun tak nampak lagi...huhu



liitle_teddy: memang ler...ko tu bukan lapar pun kan...hakhakhak

iqbalsyarie said...

aduh... tak lama lagi la tu. paling lmbat pun, cuti tahun depan ek? hahaha

M a W a D D a H said...

iqbalsyarie: amin...amin...amin...harap2 la doa iqbal termakbul...hehe...

Related Posts with Thumbnails