Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, May 3, 2011

Jalan-jalan dan makan-makan di Williams PJ.

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Sempena labour day 2011, aku tiada di melaka...So, blog ni pun jadi diam seketika...Memberi ruang untuk aku jalan2, makan2, gelak ketawa bagai...hehehe...Walaupun kusut di minda, jalan tetap jalan...Tu pun ada member aku yang ajak sebab dia pun tengah pening2 marking paper student yang ber'bundle2' tue...So kitorang decide ke KL...Jumpa Ben...kehkehkeh...Aku pun sebenarnya tengah kekeringan, tapi tue la, harapan member2 kena tunaikan la...Tapi ok gak la kan...Jalan2 mencari kepuasan...Uhukkk...Lagipun lama tak plan ngan member2 cam gini...

Sampai2 di TBS (Terminal Bersepadu Selatan), wahhhh...banyak dah perubahan...first sampai dulu takdelah banyak kedai yang bukak...Tapi sekarang dah kira banyak gak la kedai2 yang bukak...Fuhh...Laku jer aku tengok kedai2 yang jual kat sana...Yer lah kan...Tempat tumpuan, of course la laku....Dan memang tempatnya masih baru..Kiranya sesat2 jugak la kat situ...hehehe...biasa lar tue....

Melalut ke situ...Actually nak cerita makan2 kat Williams PJ ngan kawan2...Ni pun kawan2 aku (ben dan su) yang decide nak pergi kat sini....Excited diorang ajak nak ke sini...Diorang kata kedai biasa2 je macam kedai makan tepi jalan tapi makanan memang SUPERB...Memang sesuai la dengan harga dia....Pada mulanya nak makan dengan berbumbungkan bulan dan bintang, tapi cuaca tak mengizinkan, terpaksa la makan berbumbungkan atap zink...hehe..Jom layan makanan2 yang kawan2 aku order ni...Diorang yang bawak, mestilah tau makanan mana yang superb best...yer tak....


Superb kan air nie...Kongsi 4 orang...Kehkehkeh...Nama air ni soda herb kot la...Dalam dia ada daun mint, asam boi, serai, lemon, laici, soda dan longan...If im not mistaken...Superb rasa dia...First sampai depan aku terkejut gak la air apa la ni kan...hehehe...Tapi sedap wa cakap lu...Try la..Harga pun tak sampai rm10 kot...Aku tukang amek gambar je...hihi...


Yang ni namanya spagheti carbonara seafood...If im not mistaken...Order 2 pinggan...Wow...Penuh satu pinggan...Sampai kuah dia pun macam nak tumpah je kan...Sedap sampai menjilat jari....Dalam spageti ni ada seafood; contohnya udang, sotong, yang macam buluh tu entah la nama dia, scallop (yang macam dalam shell tu...betul ke tak ntah...hehehe....aku suka, first time makan beb), dan ada lagi...Hurmm... apa ye...kikikiki...

Dan makanan yang kat belakang tu beef steak...Order satu jer...Aku tak makan sangat beef steak tu sebab dah kekenyangan makan spagheti carbonara seafood tuh...


Yang ni plak pizza seafood...Woww...Besar, banyak dan sedap jugak...Kitorang tak larat nak makan so bungkus la bawak balik kat rumah...Yang member2 aku yang dah biasa makan kat situ kata, aku dan sorang lagi member dari melaka makan sikit...Apa kejadahnya makan sikit...Banyak tu makan...Giler nak lantak semua...Hahaha...Dah la makanan sumer used big plate...wahaha...

Kenyang sampai esok ha...kuikuikui...Esoknya 1 may 2011, kitorang ke ...........tet...Lain page kiter cerita lagi ya...Da.....

Miss u a lot my dearie bloggers...Hehehe....



p/s: Bankrap bulan nie....:(

21 comments:

qellissa said...

macam sedap je spagheti carbonara tu..kat mana Adah williams ni ?

Prince Halilintar said...

banyakknya makan adah...konfem berat naik nanti..sebab xajak prince makan sekali..haha..xpernah jumpe lagi air camtu..teringin lak nak minum..

M a W a D D a H said...

qellissa: ni bukan dah macam sedap dah tapi memang sedap...hehehe...kat taman mayang, petaling jaya...hasil google tadi...:)

M a W a D D a H said...

prince halilintar: lepas ni leh la ajak prince...prince belanja...yahoooo!!! hehehe..g lar sana try rasa...:)

zati embong said...

a ah adah.haha rsa mcm nk melimpah ruah je kuah dia.hihi

seram jat tgk air 2,siap ade serai lagi.huhu

M a W a D D a H said...

zati embong: hehe..seram kan..kekeke...tapi sedap tau jat..:)

a.samad jaafar said...

soda herb ... lain mcm tengokkan mende yg dicampur2 tu.. belum pernah jumpa plk minuman cam gitu..

err..nak buat sendiri takut rasanya mcm rasa lemuju plk hihihi..

M a W a D D a H said...

a. samad jaafar: tu yg nak tunjuk tue...hehehe...try la buat kalau jadi..hihi..lemuju tu ape? kekeke

KUREKURE COMEL said...

perhhh adah..kemain berjalan sakan yee...mina jgk busy minggu ni..hehehe...


blh lwn pizza la gamaknye tu...hihihi

Nasriq said...

x mabuk ke minum campur2 cam tu?

little_teddy said...

u make me hungry angry gurl!.hhuhuhuhu..laparrrrzzzzz...heheheh..Ehh tak pening ke perut makan soda herbs tuh?heheheh.

M a W a D D a H said...

kurekurecomel: hehe..skali skale berjalan sakan...hehe



nasriq, little_teddy: tak pening dan tak mabuk...dont worries...hehehehe..jom la cuba..:)

intan suraya said...

meleleh air liur tgk makanan... sdpnye..:)

p/s: miss adah jugak..hehe

Hairil Rizal said...

Huih..mmg nampak sedap tu.
Tmn Mayang PJ ye?

Kena carik nnti nih...

Hansyirah Takezur said...

huih,,..
caer beb tgk gmba tu..
terlioq..
hehe,,

btw, follow sini.. sy yg k1000.. :)

Mr iz said...

he he he la nape tak bagi tau... kalau tak bole juga minta tapau kat addah....he he he... lapar la pulak....he he he.... gambar tu yang buat lapau tu...he he he

Mr Info said...

macam sedap jer air tu.. nak sikit adah he3..

ïêmå å¢klê§ said...

adah...
iema pernah pegi sini...
memang banyak giler kot 1pinggan 2..
kenyang sampai esok..
tapi harga lagi boleh kenyang sampai semnggu..haha...
tapi memang best la tempat ni walaupun tepi jalan je kdai die....

bella luna said...

erm teringin nk g mkn kat wiliam.. sbb membe kate kat situ sedap.. heheh bela ni kalo bab makn no 1.huhuhu

osHin said...

penah pegi sini last year...memang superb makanan n minuman die...satu pinggan leh kongsi 4 orang makan...hahaha

sarah mohamad said...

air tuu memang nampak macam herba kot. tapi kata sedap. nanti boleh try. hiks

Related Posts with Thumbnails