Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, May 10, 2011

Pandai yang teka: Genting Highlands...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Tahniah pada yang pandai meneka aku gi mana ritu...hehehe...Diorang yang pandai nia ialah Jat, Qellissa, Teddy bear, Intan dan Cheritera Chenta .....lalalala...Diorang memang hebat...hehehehe..Ala...Pasti diorang dah pergi kan...:p Yang tak tahan tu si Asada cakap dalam esboks? Apakah....

Actually, plan ritu sesaje nak lepak2 kl...Entry aku ritu kat sini...Pastu member aku plan...Eh..Nak gi mana ye esok? Then..."Weh, jom kita gi Genting"...Bulat gak la mata kau dengar nak ke Genting...Kekeke...Diorang jom..Aku pun jom kan aje...hehehe...

Pagi tu semua liat nak bangun...Bertolak dalam pukul 10 pagi cenggitu...

Tak sampai lagi ni, tapi di pertengahan jalan, tengok jalan2 yang bersimpang siur serta curam...Wahhh, mencabarnya jalan dia...Kalau aku yang bawak, rasa macam xlepas jer nie...Eh...Aku ni pun tak berapa nak mahir lagi...Ada hati nak pikir leh bawak ker tak....Ngeeee...

Rasa sejuk2 je dalam pertengahan jalan tue...

Masa dah nak sampai tue....Ya ampun...Penuh parking...Rupa2nya ramai giler orang ke genting highlands...Dalam 4, 5 kali gak la pusing2 cari parking...Mencabar jugak la bagi driver..Yer la, first time bawak kereta naik bukit yang curam tue...Dah la terbau macam tayar hangit jer dalam kereta...Masing2 dah cuak...Kot2 la kan ada problem pape ker kereta tu...Dah semuanya pompuan...Mana nak tahu sangat pasal kondisi kereta nie....Tapi bila tanya pakcik kat situ dia kata memang kereta akan bau macam tu pun kalau naik bukit...Agak2 kenapa ya dia ada bau...Ada sesapa yang hebat kat sini leh bagitahu? hehehe..Sebab enjin? Tayar?

Aku ngan kawan aku sorang lagi confirm la tak masuk...Kawan aku yang dua orang lagi excited giler nak masuk...Lagipun diorang first time menjejakkan kaki kat tanah tinggi nie...Aku pun first time jejak kaki gak...Tapi aku tak nak masuk sebab ada kisah....Kisahnya...

Aku snap gambar dari luar je...kekekeke

Pernah naik benda pusing2 ni dulu kat funfair...Tapi aku....Tettt...Mabuk2, pening2...Ok dah cukup....Tak nak naik dah...Fobia benda pusing2 nie...Hehehehe...

So aku pergi menikmati alam flora dan fauna yang nyaman, sejuk, beku serta mempersonakan...hehehehe...

Fuh...Bila terkena kabut ni kat muka rasa macam seronok...Pengalaman pertama nih rasa perasaan macam nie...hehehehe...

Kemudian...Menikmati alam flora dan fauna...Lalalala...

 Cantik..:)

Ni pun cantik jugak...:)

Aku tak tahu nama2 bunga kat atas nie...hehehehe....Nama je suka amek gambar bunga2 tapi nama bunga pun tak tahu...Fail betul adah...hahahaha...

 Dapat lar jugak aku snap replika dia...

 Ni memang bangunan sebenar...Sebelum ni tengok dalam tv jer....hehe..Perlu ke cakap?...:p

Ada jugak tengok tarian Michael Jackson kat sini....Ada jugak tengok persembahan dari ahli silap mata...Nama apa ntah...Tak snap gambar...Tapi aku tengok dia buat macam tipu je...hehehe...

Ok...Dah bercerita panjang dah nie...hehehe...Memang terasa rugi tak gi naik roller coaster ker, menda2 yang outdoor tu...Tapi...

Mungkin suatu hari nanti kalau ada keberanian...Huhuhuhu...Tua2 ni rasa tak cukup keberanian la pulak...Hahaha...

Jangan pelik tiada gambar aku dan kawan2...Sebab muka kitorang terlampau kiut, malu nak letak...Hakhakhak....



p/s: Tak tahu aku dapat gi ker tak lagi sini...Teringin nak pergi Cameron Highland plak...Tak pernah lagi ni gi Cameron Highlands...Terbayang la plak buah strawberry cicah coklat...Terliur....
p/s: Ada kawan aku gtau.."Weh...Cepat2 tangkap gambar"...Kawan aku sorang lagi mencelah..."Alaaa...xyah amek pun xpe, google je..." Aku?? "Cehhh..."

22 comments:

KUREKURE COMEL said...

hahaha...sbb salah masuk gear kot...
ke pakai keta auto ni...


mina pun penakut...tp mat lg penakut..hahaha...


cuti sekolah ni mina pi cameroh..hehehe...

M a W a D D a H said...

kurekurecomel: pakai kereta manual...cam xcaye je mat lagi penakut..haha..

mina!! nak ikut...nak strawberry..:)

zati embong said...

hihi,genting tempat wajib jat g holiday tau adah.selalu mesti stay kat 1st world.bukannya main outdoor pun,jat sebok duk main game2 kat genting hotel.asyik betul.

Nasriq said...

aku gayat... no komen... muhahaha... pusing2 bisa membuatkan kepala berpusing pusing...

qellissa said...

yayyyy dapat teka betul!dapat hadiah x Adah?hihihi

M a W a D D a H said...

jat: yeke..patut lar...hehe..senang dan mudahnya jat teka..:)



nasriq: no komen ya...hihi..bila kepala berpusing2, terus rebah..hihi



qellissa: yg ni xdapat ah..lain kali ah leh anjur teka lain..hihi

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah - Miss Mirror pegi Genting sekali je tau.. time sekolah dgn kengkawan.. pastu dah kawin ni, tak pernah pegi2 lagi... cam gayat nak bwk bebudak kecik.

Prince Halilintar said...

adah naik tak yg roller coster kat situ..hehe..mesti takut kan..haha

seronok prince gi dgn kawan2 mase time stdy dulu..

Papa Mifz said...

wah lama rasanye dh x jejak ke genting...tunggu Mifz besar sikit sure akan ke sana lagi...

salam kenal dr papa mifz yer..:)

little_teddy said...

hadiah mane Dong??

Cik Ezy said...

teringin sgt nk g genting..
tp xdpt pegi lg..
huhu

intan suraya said...

intan bru je g akhir thn lps.. intan naik menda yg pusing2 tu, dlm ati ckp 'bila nk berenti pusing menda nie.. da puas da nie duk atas nie'..hehe

Mr iz said...

he he he...gearbox panas tu... he he he... ke makan minyak hitam...ha ha ha...aku pun bukan nya teror sangat... bab kalau menjahanam kan tu memang pakar...he he he.... biasa rasa macam tu... tapi kalau dah layan ...hehe,,,mesti nak naik lagi...best giler... he he he...

Keyyah said...

tua dah ke???? ngeeeeeeeee

.m y z. said...

fuhyooo bestnyaaa! tak ajak pungggggg. main roller coaster kat times square dah laa. kalau lepas main kat situ, bru boleh main kat genting punya. hahah.

tak penah gi cameron? afiq lahir2 dah pegi cameron. sebab tu dia tahan dgn benda sejuk. hahah.

Gee said...

waahh..seronoknya..sejuk..gee xpenah sampai lg kat genting la..huhu

emieysandra said...

bestnyer pi sne!! nak g gak tp xtau bile..huhu~

Cheritera Chenta said...

yeeaayy.Adah.tak de hadiah ke?hikhik

rugi la Adah tak main outdoor...bukan sume mainan dia ganaz2 taw.hikhik

len kali nk p nek bus je adah.lg senang. xpayah cari paking.hihi~

Abang Jonni said...

huhuhu.. kalu dapat naik roller coaster mesti best... haha.

ïêmå å¢klê§ said...

berpoya2 xajak pun...\huaaa

cik sakdi said...

adoi nape xmasuk, ruginyerrrr...! kte naik semua kecuali yang spiderman tu n yang tinggi. HAHA

CIK TOM said...

cik tom 2-2 tempat genting n cameron highland xpernah pergi lagi..teringin jugak 1 hari nanti..entah bila la..hehe

Related Posts with Thumbnails