Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, May 24, 2011

Addicted with the coffee...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Hari tu mimpi apa ntah teringin nak minum air kopi...Lama tul tak minum...Actually tak berapa berani nak beli kopi jenama lain sebab kopi yang biasa kena dengan tekak aku adalah 'Kopi Cik Yok'...Kopi pembuatan dari kampung aku...Sedap wooo...Dan lagi satu kopi yang dimasak, dipanggang dan ditumbuk sendiri oleh orang kampung..Kiranya secara traditional lah...Pernah merasa kopi dari Baling, Kedah...Buatan sendiri...Memang best...Thumbs up...:)

Oleh kerana teringin sangat kan, aku mengusya lar kopi di Mydin...Try kopi dari bumi melaka ni iaitu 'Kopi Serbuk Campuran' jenama Hang Tuah...Bila rasa, wow, not bad lah...Sedap!! Boleh la beli lagi kopi ni lepas nie...Hehe...


Minum kopi pun bagus sebenarnya..Ada khasiatnya...Tak hairan lah kalau masyarakat kita, orang Malaysia kita suka minum kopi apatah lagi orang luar negara...Bila bau aroma kopi...Pergghh...Mengancam lubang hidungku...Ahaksss...Bila terasa kat lidah....Speechless...hehe...

Setakat ni aku pernah minum Nescafe, Kopi Radix dan Kopi Cap Kapal Api...Ntah apa lagi, lupa...Ngeee...Banyak sangat kat pasaran...Oh ya...Gula-gula Kopiko pun pernah aku makan dan memang sedap...:p Lama tak makan gula-gula kopiko nie...hehehehe...



p/s: Mood layan lagu Stacy: Kisah Dongeng dan Kapsul...Best jugak Stacy nyanyi lagu balada nie...Disarankan oleh Keyyah tuk dengar lagu2 ni...:)

11 comments:

Nasriq said...

kopi dangdut se... siap!

.m y z. said...

hahah tak minat ah minum kopi. nescafe lagi sedap!

Prince Halilintar said...

kopi jantan pernah minum tak adah??ahahaha...dulu prince minum jgk kopi ke nescafe ke..sekarang nak kurangkan..suke minum susu plak..baik tuk kesihatan jgk..hehe

Mr iz said...

he he hlayan kopi jantan..baru ngam... he he he.... lama tak layan kopi tumbuk ni..biasa kopi kisar je...he he he

wadud@duad said...

eleh adah...
nak promote la tuh..:D

Edy Zaidi said...

xminat sngt kopi..suka milo je...hehe

p/s : dah lama xmenjengah blog ni...ampunkan diriku...hehe

qellissa said...

Lissa tak suka minum kopi..tp klu gula2 kopiko tu boleh lah ..=)

aniz said...

aniz mmg hantu kopi...kat sini kopi hang tuah paling senang dapat...sedap..=D

Cik Ezy said...

cik ezy jrng sgt mnom kopi..

a'aa la.. lagu stacy dua2 tu best..
=)

Keyyah said...

bestkan lagu 2..hihi...

Ezy said...

kopi hang tuah bukan dari melaka tau sebenarnya..;)

Related Posts with Thumbnails