Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, May 9, 2011

Tebus....

Masa yang berlalu....


Bila pandang ke belakang....
Rasa masa itu dibiarkan je berlalu....
Bila diingatkan kembali....
Masa tu ibarat tiada apa2...
Kosong...
Dibiarkan rugi.....
Bagaikan nasi tumpah di tepi pinggan....
Nasi yang tumpah itu diibaratkan rezeki....

Bolehkah kita tebus kembali....
Dan bagaimanakah caranya.....


Bunga ni ditangkap oleh kamera henset ku yang tak canggih semasa berada di tanah tinggi...I likes to take the flowers pictures...Berseni dan berbunga kan jiwaku...Ahaksss....



Sekarang ni rasa macam cepat je masa berlalu...Cepat sangat2...Macam tak sempat nak kecapi dan sukai masa seminit, tetiba dah jadi masa sejam...Kenapa...



p/s: Amat best kalau masa yang ada dapat dinikmati semasa menikmati aiskrim connetto...:)

10 comments:

MR. SYAH said...

kutip dan makan.. heheh..

zati embong said...

tetibe terfikir apa yg dah di buat sepanjang last week.hihi

Nasriq said...

sedar tak yang kita dah hampir separuh tahun 2011 dah... padahal aku rasa baru semalam hujung tahun 2010..

KUREKURE COMEL said...

sakan ye jln...hehehe...

betullah adah..kemain cepat masa...
sampai tak terkejar dah skrg...


keje makin menimbun....haisshh...

Prince Halilintar said...

owh..adah gi jln xajak prince pon..hehe

mase cpt berlalu..semoga prince dpt temui waktu2 yg mengembirakan selalu..hehe=)

Abang Jonni said...

huhuhu... best tu lepak tanah tinggi... huhu

Mr iz said...

he he he he.... yang berlalu biarkan berlalu.... tunggu dan adap je masa yang akan meniti....he he he... aiskrim cornetto jadikan bekalan....ha ha ha ha

qellissa said...

wah, Adah berpuisi dan berbunga2 bagai..Dalam Hati ada taman ye Adah..hihihi

ïêmå å¢klê§ said...

minah bunga la ni erk/
hihi..

CIK TOM said...

bestnya kalau boleh tebus balik masa...tapi tak mungkin kan..hmmm..

Related Posts with Thumbnails