Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Monday, May 23, 2011

Kenduri + Bowling + River Cruise Melaka

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Selamat pagi semua...Hope dengan pagi isnin ni korang berada dalam keadaan bersemangat nak pergi kerja...Yeahhh!!! Tak lama lagi tu, gaji korang masuk kan...Syoknya....hehe

Minggu lepas, kita terkejut dengan berita kejadian tanah runtuh di Hulu Langat di mana anak-anak yatim ditempatkan...Sangat sedih kerana 16 mangsa yang meninggal dalam kejadian tu manakala 9 lagi cedera...Al-fatihah dan moga mangsa2 ditempatkan di kalangan orang yang soleh dan di sisi-Nya...Aminnn...

Pada hari itu juga sebenarnya kami menghadiri majlis perkahwinan kawan kami, Bayah...Tema putih hitam gitu...

Sempoi....

Tahniah Bayah dan pasangan...Moga pasangan pengantin ini menjalani hari-hari bahagia dengan begitu indah sekali....

Actually kan pada mulanya aku dan keyyah nak merempit naik motor ke kenduri tu...Tapi tengok cuaca kat luar sekejap panas, sekejap mendung, and then hujan, apalagi aku layan tidur lah....Tapi tak tersangka plak ada orang sudi menumpangkan kami berdua dan kawan yang berdua lagi tu sanggup berkorban untuk kami...Sweetkan...Hehehehe...(tapi penat bersiap sebab diberi masa bersiap hanya 15 minit bersiap...dengan bajunya tak gosok,dengan blur2nya....sib baik kami style tak make up...kalau tak kena tambah 45 minit lagi kot...ngeeee)

Then kami merancang untuk bermain bowling...Wahh...Seriously, lama betul tak main bowling...Pergghh, pulun 2 games...Games pertama aku larat la nak angkat bola tu...Games kedua...Hancurrr!! Menci sebab aku kalah...Cisss...Diorang selalu praktis, memang la...Aku ni ha, sampai sekarang rasa lenguh2 lengan aku...Macam muncul sedikit muscle di situ...Hahahaha...

Bowling...

After tu, layan makan claypot asam pedas kat Kota Laksamana...Masyuk habis...Tiada gambar di sini...Sebab tak nak bagi orang kempunan nak makan...Lagipun aku rasa ada orang mengidam nak makan kat sini...hehehe...

Then, dengan perut yang kenyangnya, kami ke River Cruise sebab nak menikmati panorama alam ketika waktu malam...Memang best dan banyak perubahan...Pernah naik masa waktu siang...Tak best sebab takde lampu2 warna warni...Lagipun masa tu still dalam construction...Best dan tak best...Yang tak bestnya sebab crowded dengan orang...Sampai ada member yang kena berdiri..

 Haruslah bergambar di pintu utama...hehe

 Menikmati keindahan malam...

 Sweet couple...Jep dan isteri..

Kemudian, ke air buah gelas besar melaka....Minum2 sambil melepak...No picture here...Try minum air buah pisang plus milo (kecik-my loyal stalker)...Sedap la jugak...Korang try lar...hehehe..Aku lantak air betik...Sedap tapi cepat kenyang..Macam makan nasi...

Wow...Panjang ceritanya.....Hope lepas ni diorang datang lagi lepak kat sini lagi...Sebab nak pow lagi...hahahaha....Thanks Syah belanja bowling...Suka...Suka....;)




p/s: Kredit to Syah sebab menculik gambar2 ni dari fb beliau...kehkehkeh...Tapi sayang, gambar2 ni menggunakan kamera canggih tapi diguna pakai oleh mereka yang masih belajar untuk menjadi canggih...kehkehkeh...Ada banyak getaran dan tak sharp...Jangan mare...:p

24 comments:

Prince Halilintar said...

berjalan sampai ke malam ye adah...suke ar tu ade org blnje men bowling..jom la adah lawan bowling gan prince..kalah kene blanje..hahaha

M a W a D D a H said...

prince halilintar: yup...jalan sampai lebam...haha...jom ar lawan..adah kalah ke, menang ke, tetap prince yg kena belanja...hahahaha...

little_teddy said...

x ajak aku pun......huhuhuh.

Keyyah said...

sempoiiiii... tangan lenguh2 = letak minyak angin byk2 ye cik adah..ngeeee

KUREKURE COMEL said...

ehem...nasib baik kg kat sana...
pastu nasib baik dah khatam pi sana bejuta kali..hahahaha...

gelak jahat tu...hihihi...


amboi..kemain syok ye adah...naik boat tu syokkan...adah naik tak menatang yg bising tu, pe benda ntah namanya..hihihi....cari sendiri..

M a W a D D a H said...

little_teddy: lain kali dtg ar sini...hehe



keyyah: hahaha..memang letak dah pun malam td..ngeeeee...



kurekurecomel: wahhh dasat..dah berjuta2 kali naik...hehehe...gelak jahat ye..sure ke mina dah round sume kg mina tu...hihi...

menatang yg bising tu? kapal pirates tu ker? hehe

Syikin said...

sgt rugi x dapat nk join...huhu..

M a W a D D a H said...

syikin: xpe2..lain hari ada lagi selagi umur masih pnjg...hehe

.m y z. said...

fuhyooo bestnyaaaaaaaaa. jeles ah tengok orang pegi jalan2 ni +__+

zati embong said...

masa kawan2 kahwin la leh reunion balik kan O.o

ASaDa RyutaRo said...

jeles tang naik cruise tu!! macam sangat best je..

tahniah untuk bayah yang dah kawen. ade tak orang tanya, adah bila lagi? ;P

M a W a D D a H said...

myz: meh ler jalan2 sini...hehe



zati embong: ya betul...:) masa ni la macam2 cerita keluar...haha



asada ryutaro: nati kalau asada singgah melaka, leh la naik cruise tu..hehe...takde la yg tanya...mungkin ingat adah muda trang tang tang lagi kot..hakhakhak...

Nasriq said...

ada bau tak masa naik bot tu?

ieka.H said...

waa..jeles..kte yg dok mrantau bpe tahun da kt mlake tu xpenah naik ag cruise tu.. :(

Hairil Rizal said...

Nak naik river cruise mlm gak la camni....lagi 5 tahun kot?

Sbb tunggu adik Syiqah besar :P

Mr iz said...

wah betul nya berjalan ni... jalan jalan sambil melenguhkan badan...he he he.. lama tak naik menatang tu... he he he ...last tahun lepas...he he he

alongxp said...

fuh...pulun jln2 sungguh ek?

aniz said...

tak pernah lagi naik river cruise tu...berapa ringgit tiket dia yer?

M a W a D D a H said...

nasriq: ada..bau org..hehe



ieka.H: nanti ade masa, pergi lah naik...hehe



hairil rizal: tak yah tunggu syiqah besar pun xpe...boleh je naik..ramai gak tgk org bawak budak kecik...hehe

M a W a D D a H said...

mr iz: memang lenguh tapi syokkk...hehe..xpe la, kira dah pernah la jugak naik menatang tu kan....



alongxp: hehehe...pulun skali skale..biasa lar layan org kl turun..hihi



aniz: jom la naik ngan adah, aniz...hehe...byr rm10 je tuk org dewasa...:)

emieysandra said...

dok 4thun xpnah pergi river cruise tu..huhu, sedih^^

intan suraya said...

waaa.. beshnya.. sampai malam jln2.. nk join gak..huhu

intan suraya said...

waaa.. beshnya.. sampai malam jln2.. nk join gak..huhu

M a W a D D a H said...

emieysandra: ala ciannya...nati pegi la ea...



intan suraya: hehe..meh ler sini..:)

Related Posts with Thumbnails