Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, April 5, 2011

Perlu ke aibkan orang...

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Nampak gayanya takde sape yang boleh tolong settle kan masalah tu...Pasal virus tu..SINI...Tertanya2 gak aku, camner la nak buatkan...huhu...Takpe la, maybe pasnih dapat tahu la...Hope so...

Apa yang bermain-main di fikiran aku sekarang pasal isu fitnah memfitnah, menuduh atau pape lah...Ehemmm...Tak sokong sape2..Tapi dalam fikiran aku, patut ker aibkan orang lain serta sebarkan atau menuduh orang tanpa hala tuju...Patut ker...Dah lama tengok dan terbaca isu ni dalam tv atau blog atau surat khabar...Ada bukti ker...Betul ker bukti tu...huhuhu...Ntah..Sayap belah kanan betul ker sayap belah kiri...hukhukhuk....

Isu-isu seks ni macam dah terdedah sangat...Bagi pendapat aku la...Macam mana la zaman anak2 aku nanti...Macam mana la pemikiran diorang nanti....huhuhuhu....

Bila nak meraih sokongan, mula la isu lama akan timbul dan bukan setakat isu lama, isu baru pun muncul...Tak paham aku...Kenapa tak settle benda ni awal2...huhu...Mungkin susah bebenor nak settle benda2 cam gini kan...Aku pun tak tahu sebab bukan dalam bidang aku...Sekadar membaca, melihat, merenung dan mula berfikir....





p/s: Terfikir nak post tak entry nie dulu, tapi kalau tak post, fikiran bercelaru plak...Apa yang aku nak bagitahu...Tak paham aku...Tak tahu yang mana sumber betul dan yang mana sumber tak betul...Nak percaya atau tak percaya.....Hanya Allah jer yang tahu....
p/s: Entry ni berbau politik ker... 
p/s: Kenapa ada juga blogger yang pernah kena saman bila ketengahkan isu-isu politik...Kadang2 ada blogger yang takut nak kupaskan isu-isu yang macam nie...Agak2 betul ker tak...Ya Allah adah...Apa yang ko fikir ni...Masalah negara...huhuhu....

18 comments:

MR. SYAH said...

betul tu.. bosan betul..

Prince Halilintar said...

nak masuk politik eh adah..heehee..

virus tu klu xley settlekan..kasi format je sama itu laptop..kikiki

M a W a D D a H said...

mr syah: huhuhu...



prince halilintar: xmo aku masuk politik...bahaya...:p

virus tu xkena pada laptop, oppss pc tapi pada url..huhuhu

sarah shafie said...

biaselah tu..msalah politik..tp jgn trlebih tulis, nnti kena sue ssah lak adah oi..

M a W a D D a H said...

sarah shafie: sekadar pandangan dan pemerhatian...kadang2 pandangan kita boleh berubah ubah...

nabilah_2908 said...

tu lah kan..letih dah dgn kes2 basi ni...itu jer kot taktik mereka...

fitnah sana sini...pihak A kata begini..pihak B kata begitu...enth la...bila nk berubah...??

jom ke APA KATA HATI pulak ;
KEPALA AYAM

yusri said...

kehinaan kepada orang lain adalah kemenangan pada pihak lain..

maCy said...

semuga semuanya baek2 saja buk...

KUREKURE COMEL said...

dunia...dunia...makin hampir kiamat..makin byk fitnah...


kita tak tau..sapa yg benar..sapa yg salah..


kita hanya mampu berdoa..

Cik Ezy said...

makin parah dunia politik skrg..
hehe
no komen..
hahakk

krole said...

itulah wak...demi menjamin kemenangan, mereka snggup buat apa sja~adus...apa nak jd ngan masa depan negara kte ni~

Cheritera Chenta said...

Permainan dunia akhir zaman...btl kah?ngee~

tulis je adah nk tulis ape..ni kan blog adah...tapi...

jangan terlebih sudah..hahah(angan2 nk g sabah ni)hihi~

NARDtheNERD said...

politic sucks.
hehe.
:))

a.samad jaafar said...

jijik dan memalukan.. aib pada agama, bangsa dan negara..jika menoleh kembali sejarah.. ini antara petanda sesuatu tamadun, kerajaan dan negara.. moga Allah pelihara kita daripada sebarang petaka akibat kerakusan sikap segelintir antara mereka..

intan suraya said...

haha.. aritu ade kuar papers video tu ori..wallahualam.. lps satu, satu kn..hmmm

Mr iz said...

dunia dah tua dah letih...maka wujudlah fitnah memfitnah sesama mereka.... he he he tu pun masih tak sedar lagi... rakyat malaysia skarang semua dah bijak.... tak yah lak nak bawa cerita karut mengarut ni... bwalah cerita pasal kemajuan ke ...camana nak tolong org miskin ke... isu perubatan ke... hayiiioooo.... muskil muskil apa motifnye tu... he he he

Raji berkata said...

hurm itulah
kdg2 terfikir juga
kenapa smpai memerlukan kuasa smpai snggup membuat bnder2 yg xelok tuh..
Islam xpernah menghalalkan fitnah in any situation sekalipun

Hairil Rizal said...

Keaiban wajib disembunyikan dari umum TAPI kebenaran wajib dicari.

Yang salah..tak kira dipihak mana harus dihukum.

Related Posts with Thumbnails