Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Sunday, April 10, 2011

Monitor, dekstop, pc...Cerita di petang hari.....

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Hai...hai...hai...Ingat malas nak update selama seminggu...kiranya nak mogok la nie kan...Tapi tak reti plak...rasa nak bercerita plak...Adehhh..Lemah betul...Entry yang sebelum ni mesti korang pelik kan...Ntah pape lar buat entry yang tak berfaedah tu...Bukan best pun...Tapi kelakar gak yang mengomennya...Ingat buat senaman la, ape lar...Tapi kritis jugak ea pandangan korang...Boleh buat teka teki ni...hihihi...Lagipun bukan apa, masa taip entry tu pun memang tengah takde mood, takde perasaan pun nak menulis pape yang berfaedah untuk dikongsi...hihihihi...Biasa lar pompuan...Mood dia datang sekali dalam sebulan tue...Tetttt...hehehe...

Ni baru balik dari lepas jumpa budak mucuk2...Hehehe...Pening2 rasa kepala ni sebab kena hujan...Biasa lar, bawak kenderaan takde atap,tingkap dan pintu....hehehe...Nak tidur petang2 macam ni melampau lak kan...Boleh mewarisi kegilaan kata ustaz aku masa belajar dulu2...Tapi semalam tertidur petang gak..Adoooiii...Mula la badan jadi penat....Tak suka...huhuhuhu...

Tadi, pergi la survey2 kat PC fair pasal monitor lcd...Tapi takde dalam bajet la plak harga dia...Lagipun tadi pun baru tahu ada gak monitor led...Tambah rm20 hengget lagi daripada monitor lcd tu...Monitor led tu kira lagi baik la...Tu laa...Lama tak usya barang2 komputer, tak tahu harga berapa...Uhukkk...

Monitor dan pc2 aku yang dah dijual...Murah jer orang amek...huhu..Beli dulu bukan main mahal...huhuhu...


Oleh kerana tak cukup bajet, agak2 ok tak kalau beli yang secondhand jer monitor lcd or led tu? Harga dia mestilah kurang separuh dari harga asal....Ada suggestion?



p/s: Kenapalah mood nak blogwalking nih berkurang....huhu....Nanti2 lah terjah korang...Maybe sebab aku takde monitor kot...Ni pun sebab monitor pinjam...hehehe...

12 comments:

MR. SYAH said...

hmm.. rasanya baik beli yg baru dari secondhand..

Cik Ezy said...

pyh dh nk tgok monitor kaler putih cam gtu..
hihi

Cheritera Chenta said...

xpandai bab2 komputer nih..uhuk~ =(

Nasriq said...

cepat2 la cari mood tu...

KUREKURE COMEL said...

adah...second pun dah ok....
sbb member mina pun ada beli...
mcm ok je....try la...hehehe...

kalau prob jgn cari mina tau...takuttt...hehehe..

intan suraya said...

alah membeli menang memakai..hehe
kalo yg 2nd hand tu ok lg, ape slhnya beli je kn..

H Y D E said...

salam adah.. hyde tag adah ya.. sila2

http://myblogmyhero.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-frommetoyou.html

aniz said...

pada aniz boleh jer adah kalau nak beli yang secondhand...cuma kena cari betul2 supaya tak tertipu dengan barang yang tak elok =D

Prince Halilintar said...

ok jer adah..janji dapat on9 dan guna komputer..satu lagi jgn lupe blogwalking kat blog prince plak..hahaha

Mr iz said...

nak beli second kena cek betul betul takut dia tukar componen kat dalam... lur brand lain dalam lain... kena jaga jaga tu... nak pkai bole no halnye... kalau ada budjet lebih beli baru je la...warranty tu yg penting...he he he... bg pendapat aku le...he he he

Mat Ganu said...

budak mucuk2??? hehehe

nabilah_2908 said...

2nd hand mmg murah...tapi kena hati2 sikit la..takut kena tipu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PART TIME PAPARAZZI

Related Posts with Thumbnails