Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, April 19, 2011

Hujan lebat membuatkan aku......

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Tadi bagitahu Keyyah taknak update blog...Bukan saje tak nak update malahan perasaan nak tutup blog buat seketika waktu...Cehhh...Kejap je...Tak sampai satu hari dah update....Malahan tak sampai 5 jam pun dah update...Boleh blah ah adah....Wahahaha...

Balik dari lab tadi...Wahhh panas....Tengah2 syok bawak motor sambil menyanyi dan ber'koya' seketika...Wahhh...Hujan lebat giler2...Bukan setakat lebat jer...Tapi sampai aku rasa kepala aku dah 'weng weng' kena hujan tadi...Memang tak berhenti mana2 lar tadi sebab alang2 dah basah, so teruskan lah perjalanan dengan perasaan sedikit cemas.....Pemandangan pun jadi kelabu bila dah hujan yang teramat lebat nih...huhuhu...Macam bunyi lalat jer 'weng weng' tuh...hihihi...Confirm...Confirm baju, seluar semua basah....Siap boleh perah lagi ha....10 kali perah belum tentu kering...Eh...Memang pun...kekekeke...

Sampai2 jer umah ni, panas kejap kat luar tue....Aduhhh...Menguji kesabaran, ketahanan, perasaan betul....


Dan tak lama kemudian.....

Hujannnnn....Hujan lebat...Lebat giler2....Orang ganu kate 'lebat berderohong'...Ye ke dok? hehehe...Habis masuk air dalam rumah...Bersiap sedia ngan baldi tadah air...Macam rumah setinggan plak...-_-...Dalam bilik basah, ruang tamu basah...Kotak yang aku letak kat luar ni pun kena hujan gak (percaya atau tak, aku telah mengangkat kotak yang sangat berat itu)....Bantal dan tilam Keyyah kena sikit air hujan...Sorry Keyyah, tak perasaan sebab keadaan tak terkawal masa tuh...Memang patut rumah ni takde perabot....Kalau tak, sia2 jer...Best kan dengar ayat perabot tu...Padahal tak mampu nak beli....hehehe...

Hujan ni lar membuatkan aku jadi lemau...Dari semangat yang setinggi gunung tetiba jadi lemau...Lemau...Lembik...Mengantuk....

Dan dalam keadaan macam ni lar teringat ubi kayu rebus cicah ikan kering dan nyiur bergula disiapkan pula dengan secawan kopi yang berasap (panas)....memang membuatkan perut aku lapar sekarang ni....huhuhuhu.....



p/s: Guruh berdentam dentum di luar rumah....Aku di dalam rumah still lemau2...:p
p/s: Penat menyelamatkan barang2 dari ditimpa hujan...huhuhu...

12 comments:

Prince Halilintar said...

adah nk tutup blog?ahahhaa..prince ketawa besar..rival prince berkurang sikit nanti..hehehe..

patutnye pas kene ujan tu gi la mandi2 ke golek2 ke kat dlm lecak cam hindustan sikit..haha

p/s:hujan2 sedap tido ni adah..gi tido cepat..hehe

qellissa said...

Cuaca sekarang x menentu kan Adah? sekejap panas terik..sekejap ujan lebat giler...tp yg x best bila ujan pepagi time kita sibuk2 nak g keje..time tu lah ujan lebat..rasa mcm nak berselimut je..hahaha..
p/s: mcm mana air boleh masuk bilik ni? confius2..

NARDtheNERD said...

hehe..
jgn la tutup blog...
:))

.m y z. said...

hahahahh. nseb baek tak banjir :P

Keyyah said...

ahahahaaha... kalo xley ttp blog ni, bako je lah..kakakaka

KUREKURE COMEL said...

haaiippp..babab kang....nape nak tutup pulak...ishhh2....



kat cni pun hujan sokmo la...tp best...rasa mcm nak tido je..hehehe...



cian adah kena hujan..jgn demam sudah...

Arpiiz said...

haha, dah biasa kena, time atas motor beria hujan lebat, bila dah sampai rumah elok panas..hhuuh

Abang Jonni said...

huhuhu... takpe... masa hujan2 lah best tido...

Mr iz said...

he he he lencon la td ni...he he he...kalau terlampau lebat hujan elok berhenti dulu naik moto takut kena air lalu bahaya tu.... cuaca sekarang tak boleh nak ramal...he he he... tengok panas dah gerak setengah jalan lebat giler tu...he he he... biasa gak kena... he he he

nur aisya humaira said...

hujan lebat membuatkn aisya rase nk tido..:)

Cheritera Chenta said...

perghh..sodap tu adah mkn time2 hujan mcn nii..

perlis selepas banjir ri2 panas gler..huhu

padin said...

aku pun kalau dah redah hujan lebat, teruskan je alang2 basah ekekee

Related Posts with Thumbnails