Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Wednesday, April 27, 2011

Cicak peliharaan...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Selamat tengah hari semua...Cukup lah tu 3 hari tak update...Cehh...3 hari je pun tak update...Bukan 3 bulan, bukan 3 tahun...:p Rasa kalau tak mengetuk keyboard rasa tak sah rasanya...ermmm....

Pasal cicak peliharaan...Ada yang geli ke...Of course la kan...Hehehe...Actually aku ada kawan...Namanya cicak...Cak..cak...cak...Hahahaha...

Bila aku duk berfikir....Bila aku duk blogwalking...Bila aku mengantuk depan pc...Bila aku menguap depan pc....Bila aku makan jajan/cikedis depan pc...Mula lah si cicak ni....

Mengintai aku...Ada ke cicak ni asyik duk mengintai aku...Cicak jantan gamaknya...hahaha...Kadang2 duk berlari kat dinding...Kadang2 buat gaya macho jalan2 depan aku...Meliuk liuk badan dia...Dan kadang2 tunjuk skill menangkap kelkatu depan aku...Apakah...Nak goda aku la tue...cittt...hahahaha...Kan best kalau aku pandai melukis aksi2 cicak kat sini....Boleh la korang bayangkan....hehehehe...

Dan aku agak...Ia adalah cicak yang sama...Ya...Kaler badan dia sama...Tak berubah...hehehe...Selepas aku berpindah tempat duduk ataupun lokasi pc nie, aku perasan la si cicak nie seakan akan mencari cari aku...Nampak gak la dia berlegar2 di sekitar kedudukan pc aku yang dulu...Rindu aku ker...Konpius...hahahaha...

Uiskkhh...Tak pasal2 kan cerita pasal cicak...Tetiba aku teringat peristiwa cicak jatuh dalam air bandung masa kat matriks dulu...Yarrkkk...Ni kawan aku la cerita nie...Geli geleman tengkuk aku....Maaflah kalau korang baca entry ni tengah minum air bandung...Bukan apa, member aku tu cerita dengan penuh perasaan dan cerita keadaan cicak tue...Mesti la aku ingat...Aduyaiii....Korang jangan ingat okeh!!

Tengah2 menaip entry ni pun tu ha dia dah bunyi dah cak cak cak...Macam tahu2 jer kan....



p/s: kalau la tokek besar ada depan aku, kan best..leh jual...kaya wooo...
p/s: maaf kurang blogwalking sekarang...just jadi silent reader yang senyum sorang2 aje...

15 comments:

Prince Halilintar said...

adah..lagi sedap klu terminum air bandung tu..boley jadi cicakwoman..haha..adahwoman pon ok gak..kehkehkeh

M a W a D D a H said...

prince halilintar: geli akuuu...apa kata prince yg minum....boleh jadi prince cicak halilintar...hahahaha...

Cik Ezy said...

pndai betol cicak tu mengorat..
keh3..

Nasriq said...

hoho... aku kan... aku kan... sebenarnya kan kan... aku ni... cacicicakmofobialisterinmaterein...



hohoho...

intan suraya said...

hikhik.. psl cicak pn blh jd se entri..

M a W a D D a H said...

cik ezy: tu la...hahaha



nasriq: yeke...mesti ada kisah di sebaliknya kan...hehehe



intan suraya: hehehe..tue la..ntah pape kan...hahaha

Sabihah said...

eeiii..brani betul cicak tu...kalo lalu depan aku, mmg aku lastik bg mamp** hahahaha

M a W a D D a H said...

sabihah: hahaha..ganazz nya ibu eryna nie...

zati embong said...

dulu kat kampung jat suka bagi sokongan moral kat ayag lastik cicak.haha

Cheritera Chenta said...

xsuka cicak.tokek pon...

xsuka3.hihi~

mcm cite lagenda budak setan 2. minum air coke beraiskan cicak..hahah

KUREKURE COMEL said...

mina baru buke pose dgn air bandung tau....hehehe...


nsib baik mina bkn jenis penggeli cicak...


mina cuma takleh minum cendol je..sbb atok cite, dulu atok mkn cendol ada cacing hidup...perhhh...gerak2 dlm mulut lg tu....uwweeekkk...lps tu tak mam cendol dah...hehehe

Mr iz said...

he he he steady la mr cicak...siap buat aksi macho lagi.... he he he nasib baik tak lalu depan aku...he he he...kalau tak jd mangsa dera je la mr cicak ni dgn aku....he he he

Abang Jonni said...

lagi naya bila terpegang taik cicak... huhuhuhu...

gila bau...

Faizal Syukri @ Peja said...

cek cek cek cek cek cek
itulah bunyi cicok...
cek cek cek cek cek cek
mako jawab ibu cicok...
bunyi cok cek cok cek...
tando cicok galok...

tricksrex said...

aha
cicak la sedap adah
cicak goreng kunyit
wakakakakaka

Related Posts with Thumbnails