Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Tuesday, April 5, 2011

Berbeza pandangan...Apa pandangan anda?

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Selamat malam semua...Moga sihat2 selalu...Jangan bersedih jika ada malapetaka menimpamu....

Hurmmm...Pasal entry sebelum nie...Perlu ker kupaskan lebih pasal isu tu...Huhuhu...Cuma luahan perasaan jer...Bukan pandai pun berpolitik...Jangan sampai orang yang tak pandai politik ni pun tahu berpolitik...Cuma insan kerdil ni melihat, merenung dan berfikir...Betul ke...Patut ke...Perlu ke....Ntah...Lagipun isu ni ada kaitan dengan hal agama...Rasa sedih jerk....

Bak saman menyaman orang tulis blog ni...Agak2 patut tak kalau dia tu sekadar bagi pandangan...Melihat sekeliling dan menilai sendiri...Ntah...Tepuk dada tanyalah jiwa...Ayat baru nih...hehehe...

Moga diberi petunjuk oleh-Nya...



Aku bagi satu situasi:

Contohnya lah kalau ada sorang tu review pasal restoran tu cakap tak sedap la, masin la, kurang sopan la....Agak2 patut ker penulis tu disaman oleh pihak restoran atau pihak restoran tu ada usaha nak memperbaiki kelemahan dia...Ok, mungkin pihak restoran tu berfikir yang restoran tu akan menjatuhkan reputasi restoran dia, tapi sekurang2nya restoran tu dikenali...Yer tak...Dan cubalah pihak restoran tu cuba untuk memperbaiki kelemahan2 yang ada dan cuba tingkatkan kembali reputasi tue...Yer tak...Ker tak....Hurmmm...Apa pandangan korang kalau bab isu saman menyaman nie....

Sekarang kan dah zaman canggih...Benda sekecil zarah pun nak saman...Patut atau tak???

Orang banyak duit ni boleh la nak saman orang...Orang kurang duit ni, terkedu dan terkedek2 la atas penindasan orang....



p/s: kalau aku salah cakap, tolong tunjukkan...dan perbetulkan...

14 comments:

MR. SYAH said...

itulh.. kita cuma menyatakan pendapat.. dh xsedap xkn nk kata xsedap...

KUREKURE COMEL said...

susah la nk ckp...better org yg tak puas hati tu ckp sendiri dgn owner restoran tu....


sbb zaman skrg ni...mcm susah la..
kita takde kebebasan sendiri...


sgt sadis...

Nasriq said...

huhu.... cerita ketam bersama ayam bersama sama nyamuk dengan bersama sama kambing...


so...nilaikan la... mendalam maksudnya tu...

intan suraya said...

x salah kalo berbeza pandangan tp jgn sampai blh merosakkan keamanan negara..:)

Mr iz said...

he he salah satu jaln mudah dapat duit kot...he he he he..... wei ko pakai baju terbalik tu..... apa ko jgn ckp mcm tu aku saman ko....he he he..... pening pening...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Adah - mmg dilema.. tapi menang ke kes saman tu?

Prince Halilintar said...

skrg dah jadi perkara biase utk saman...hal kecik pun dah nk saman..padahal merugikan dua2 belah pihak saje..

bunga said...

betul sekarang cikip2 saman..entah pe pe..bukankah lebih baik saling bertolak ansur n berfikir akan kesalahan sendiri..jangan kita menjadi sombong..

saman lak bukan cikip..berjuta2..ingat semua org malaysia kaya ke???bunga pun kadnag2 sedih..

nabilah_2908 said...

yupp...mmg dah jadi trend sekarang..

asal rasa tak puas hati sikit...saman...

betul la tu..apa salahnya fikir positif..ambil pandnagan tu..perbaiki apa yg patut...

kalau service tu baik...tidak la org nak komplain..yer tak..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY - DILLA ADY

little_teddy said...

pantang di cabar aahh manusia manusia ni.Cuba tengok aku...rileks jee kan kan kan.Rasa-rasa xder duit,saman jelah.heheheheh dapat duit.hehehehe

Raji berkata said...

owh ad btol juga nih..
pandangan setiap org berbeza kan @@
dan melalui kritikan lah kita mmbangun ^^

HaDi said...

Berbeza pandangan boleh...
Tp kalo org yg kita berbeza pndngn 2 ketegaq sgt sume pndngn die je yg betul..ssh jgk...
Hancur keamanan negara...=)

Hairil Rizal said...

Zaman skrg tak ramai sebenarnya nak amik kritikan dgn positif. Makin hari hidup makin teknikal..spiritual makin ditinggalkan.

Lupa bila satu jari menuding pada org, jari yg lain menuding pada diri sendiri :)

ïêmå å¢klê§ said...

tengok video anwar hadi pasal pendapat..
hihi

Related Posts with Thumbnails