Ipanelonline: Jawab survey dapat duit. Daftar SINI

Thursday, August 5, 2010

Muncul Kembali....

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Akhirnya aku dapat jugak bukak lappy ni..Opsss..Bukan lappy aku punya...ngeeee...Jap2, nak bersihkan habuk2 kat sini and sapu sawang2 di celah2 blog ni..Ngee...

Wahh..Hampir seminggu aku pulang ke kampung...Balik untuk menjenguk orang yang tersayang, kucing tersayang, rumah tersayang, tanaman tersayang dan macam2 lagi lah..hehehe...Kat kampung belum ada internet lagi..sebab tu bile dah balik kampung, confirm tiada lagi dunia blogging...hehe...tapi astro sudah masuk...lalalala...

Point pertama..Kenapa aku balik ke kampung lama sangat...Sebab untuk menenangkan fikiran, termenung dan lepak2 di kampung...Best..Lagipun aku lama tak balik kampung...lalalala..Kepada yang berada di perantauan, sila2 la balik ke kampung untuk menjenguk mereka yang tersayang...hehehe...

Entry kali ini sangat la pendek...Banyak yang nak dikongsi tapi tunggu...:)


p/s: bawak kepok lekor, ikan bilis dan serunding daging...yummy...ikan bilis dan serunding leh la buat makan masa sahur nanti..masa berbuka pun boleh...chewah, prepare siap2..lalala...

25 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. terasa lak bila ada di perantauan ni.. cam nak buat rancangan sampaikan salam ramadhan plak.

selamat kembali adah.. hehe =)

ASaDa RyutaRo said...

baru 2 hari lepas makan kopok lekor.. rasa sedap, tapi mahal benor. isk!

M a W a D D a H said...

asada ryutaro: hahahaha..sila2 la wat sampaikan salam ramadhan...ni DJ adah ade ni..kekeke...terasa erk..so ape lagi, sile la blik kg...:p

ya..im back!!!

kat sana pun ade kepok lekor?? ermm..dri trg sampai ke egypt ye kepok lekor...sgt la femes..kat sini adah leh bg free..ngeee...:p

khairul_bariyyah said...

owh.. patot la lama adah menyepi... balik kg rupanye.. jeles2! xleh la nak balik lame2 macam adah... sabtu ahad je free.. umah lak jauh nun di utara.. huu~ =(

iqbalsyarie said...

waahhh...semuanya tersayang!!banyak makanan bwk balik/wahh...best2..pape pun,glad u've return..safe n sound~
Latest post:Cerita Pangkor bahagian 2 pula

anastasyea said...

Memang best kalau dapat balik kampung .. boleh tenangkan fikiran. Yg tak bestnya bila nak balik semula ke KL... pening-pening!

qellissa said...

Lissa igt balik kampung sebab ada org meminang..hihihi

♥xaturen♥ said...

salam,
wahh.. balik kg ye..

selamat kembali berbloging..hehe..

;p kalu compom kena antar kat Perak tu.. tiap minggu leh balik kg le..

wanshah said...

hait.. lama bercuti. bestnye cuti lama² kan?.. :) melawat orang tersayang ke?.. tersayang gitu² ek?.. (^_^)V

http://wanshah87.blogspot.com

Asyi@alasyr said...

salam adah nie akk wadud!!!
adah da nk balek kg ekh??? best'y cuti kan?? leh jln2 ngn family tenangkan fikiran... jom la dtg umah akk nnt raya eh... hehe leh knl kelantan...

maCy said...

asada poyo bagi kumen 2 kali sebab takut dipintas. hahahaha

sis! bagusla dah balik.. sudah rindu..
maCy tak balik kg tapi mak dri kg datang nak jenguk.. hahaha

M a W a D D a H said...

khairul_bariyyah: hehehe..sebab tu la lame menyepi..kekeke..ala..jgn la jeles..hehehe...adah pun umah jauh nun di sana gak..hihi



iqbalsyarie: semuanye tersayang..hihi..makanan pun bwak bnyk nih..hihi..thanks..:)



anastasyea: itu la..boleh tenangkan fikiran...kalu nak start kije balik, memang pening...huhu



qellissa: hahahaha..belum ade lg qellissa...hehe..sabar ye..hihi

dunspeak♥ said...

saya akan balik ke kampung pada 27.8..yahooo!!

M a W a D D a H said...

xaturen: salam...ak ah..hihi..selamat2...kalu tempat kije hntr kat kg kite, confirm la asyik nak blik umah je..hehe



wanshah: hait..skali skale..hihi..tersayang yg gitu2 lum ade lagi..hehehe...



asyi@alasyr: salam akak wadud..hehe..dah habis da cuti balik kg..hihi..best gak tue...kelantan kat mane?? hehe



macy: hahaha...korang memang lucu..ngee...rindu gak kat macy mucuk..hehe..best la kalu mak dari kg dtg jenguk...mesti la nak jenguk anak bongsu kesayangan die..hehehe

echah mashuri said...

rndu terubat....cehhh..ayt bodek nk kepok lekor..haah

M a W a D D a H said...

dunspeak: wah..best la die...pastu terus sambung raya ker?? hihi

M a W a D D a H said...

echah mashuri: rndu terubat erk...hehe..nak ker kepok lekor, meh sini..lambat2 habis..hihi

amira said...

balik kampung memang best!!

cuz said...

kampung kat mne??hehe xsabar nk tggu entri seterusnya...

M a W a D D a H said...

amira: kan kan..balik kg memang best kan...hehe



cuz: kat trg..;) entri seterusnye...hihihi

Asyi@alasyr said...

huhu... kg akk kt kelantan wakaf bharu... adah penah dtg kelantan eh??? mai la jln kelantan.. mkn nasik kg akk msk khas tok adah hehehe.....

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: ooo..kg kat wakaf bharu..pernah lalu je, tapi xpenah singgh..pasir pekan, penah la gi..bestnye akak wadud nak masak nasi khas tuk adah...ngee...

Asyi@alasyr said...

erm alahai kt p.pekan da dkt ngn umah akk.. nnt dtg kelantn jgn lupe dtg tau.. ha'ah akk wadud msk khas tok adah... haaaaaa wadud jgn jeles lak ekekek.. nnt akk masak asam pedas ikan patin n percik ayam wow!!!! hehehe

Amri Rani said...

Jln2..Esok Bawa Ibu ke Perak...

M a W a D D a H said...

asyi@alasyr: da dekat erk..pasir pekan tu umah mertua akak adah..hehe..wow..menyelerakan tue asam pedas ikan patin n percik ayam...buat adah terliur je..adeh...confirm wadud jeles...kekeke...



amri: bestnye die nak jalan2 esok..jgn lupe ole2 ye...;)

Related Posts with Thumbnails